SF Lambası ve SCADA

bsfrot

Paylaşımcı üye
Katılım
14 Ara 2010
Mesajlar
522
Puanları
149
SF Lambasının sürekli yanmasının Scada haberleşme hatası ile bir alakası olabilirmi?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
SF nin Scada ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. CPU üzerindeki yazılımda veya herhangi bir donanım hatası olabilir.
 
Metin kardeşim plc ye sordum cevap yok ..Ben TIA kullanıyorum.Hardware den scada yı sildiğimde bu lamba sönüyor.Ama scada çalışıyor.runtimeden buton ekleyip deneme yapabiliyorum.Birde size sorayım dedim..
 
Hardware dan scadayı sildiğinde SF Sönüyorsa zaten ortada bir sorun yoktur. CPU ile Scadayı hangi protokol ile haberleştiriyorsun, reel haberleşmen ile hardwaredeki durum aynı mı?
 
Scada calışıyorsa adreslerden biri plcden okunamıyor olabilir. Scada çalışmıyor ise haberleşme kanlında pcyi göremiyordur kablo vs kontrol et ne ile haberleşiyorise tcp profi mpi gibi.
 
Ethernet Üzerinden haberleştiriyorum.Ip adresleriyle biraz daha uğraşıp sonucu siznle paylaşacağım.
 
Haberleşmede hta varsa tek başına SF ledi yanmaz, bunun yanında BF ledlerinden biri ya da birkaçı da yanması gerekir. SF ledi yazılımsal bir hata yaptığınız konusunda kuşkuya sürükledi beni.
 
Haklısın titus.Yazılımsal bir tag hatası sözkonusu imiş.Yeni TIA Programını Kullandığım için gözümden kaçmış alışık olmadığım için ..Herkese Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,955
Kullanıcılar
450,949
Son üye
doemer2013

Yeni konular

Geri
Üst