SFC1 Read_CLK

iniquitous

Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Sistem zamanını okumak için SFC1 kullandım. DB1 oluşturup date isminde date_and_time data tipinde bir veri oluşturdum ve DB1'e kaydettim. Proglama dili olarak ladder'i kullanıyorum.CDT kısmına DB1.DBD0 yazdığımda tanımlanamayan adresleme şeklinde görünüyor. Sembol tablosuna DB1'i ekledim ancak bu sefer Date(DBD0 ) adresini kabul etmiyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler,

Çalışmanı upload edip hatalı noktaları izah edersenyardımcı olabirim.

Arkadaşım,

DB1 'e kaydettikten sonra RET_VAL kısmına MW22 gibi bir değer yaz. CDT kısmına da DB1.DBB0 'dan DB1.DBB7 'ye kadar olan 8 byte lık alan kullanılacaktır. 0.byte YIL , 1.byte AY , 2.byte GÜN , 3.byte SAAT , 4.byte DAKİKA , 5.byte SANİYE , 6.byte MSAN. , 7.byte HAFTANIN GÜNÜ olarak karşına çıkacaktır.

Merhaba Arkadaşlar,

Sistem zamanını okumak için SFC1 kullandım. DB1 oluşturup date isminde date_and_time data tipinde bir veri oluşturdum ve DB1'e kaydettim. Proglama dili olarak ladder'i kullanıyorum.CDT kısmına DB1.DBD0 yazdığımda tanımlanamayan adresleme şeklinde görünüyor. Sembol tablosuna DB1'i ekledim ancak bu sefer Date(DBD0 ) adresini kabul etmiyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler,

veri tipi 32 bitten büyük olduğu için datablok kullanıyoruz. Data bloğa veri türü olarak date and time türünde seçiyoruz. Data bloğa sfc1 ile kayıt yapabilmemiz için data bloğa sembolik isim vermelisiniz. aksi halde sizin yaptığınız gibi 32 bitlik veri adresi gösterildiğinde hata verir.
yada P#db1.dbx0.0 şeklinde bir dene bakalım.

Forum istatistikleri

Konular
129,740
Kullanıcılar
452,467
Son üye
smtozn97
Geri