sigorta ile ilgili bir soru

musto44

Üye
Katılım
1 Tem 2013
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar. Bizim evin elektrik saatinde b40 sigorta var ondan sonra bir tane daha b40 sigorta var (bu iki sigorta apartmanda saatlerin olduğu yerde) sonra evdeki sigortalar var. Saatten sonraki b40 sigortası kablo temassızlığından dolayı biraz yanmıştı. Sorun çıkartıyordu. Onun yerine evde c40 vardı onu taktım. Sorun olur mu? Teşekkürler 2013-07-01 12.52.04.jpg
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sorun olur..Yerine kullanacağınız sgorta yine C tipi olsun ama 40 A büyük bir değer...Tesissatınızın çekeceği akıma uygun - muhtemelen daha düşük - akımlı bir sigorta kullanmalısınız...C-40 Sağır kalabilir..(B ve C tipi sigortalar ile ilgili forumda ayeterince doyurucu bilgi var)
 
B tipi sigortalar aşırı akım durumunda akımın yaklaşık 3 ile 5 katı büyüklükte devreyi açarken, C tipi sigortalar aynı durumda 5 ile 10 katı arasında açma yapar. Kısa devre olmadığı sürece sorun olmaz ama sigorta açılmasında erken müdahalede önemli olduğu için B tipi seçmek daha mantıklı.
 
Son düzenleme:
Sorumu tam anlatabildim mi? Emin olmak için resim yüklüyorum. Onay verirseniz memnun olurum. Ona göre sigorta alıp değiştireyim. Teşekkürler. 2013-07-01 12.52.04.jpg
 
B40 takman gerekir her ihtimali göz önüne alıyorsan. Elektrik bu şakası olmaz zamanında açmayı geciktirmen demek elektrik elektronik cihazlarına zarar verebileceğini gösterir. Kaçak akım rölesi toprağa kaçak olduğunda 30mA lik sigortadır bu seni şase ile olan temaslardan ya da kaçaklardan korur onun dışında fazla akım çekiminde korumaz.
 
Yarın alıp değiştireyim o zaman. Yalnız kafama takılan bir şey var. Herhangi bir sorun olması durumunda zaten resimdeki 1. sigorta atacak ve 2. sigortaya gerek olmayacak diye düşünüyorum. Yani benim değiştirdiğim sigorta c40 takınca açma kapama düğmesi gibi mi oluyor(işe yaramayacak yani)?
 
B tipi sigortalar kısa devre durumunda akımın akımın yaklaşık 3 ile 5 katı büyüklükte devreyi açarken, C tipi sigortalar aynı durumda 5 ile 10 katı arasında açma yapar. Kısa devre olmadığı sürece sorun olmaz ama sigorta açılmasında erken müdahalede önemli olduğu için B tipi seçmek daha mantıklı.

Hocam yanlışınız olabilir mi ?

B tipi 5 katı Aşırı Akımda Açar.

C tipi 8

D tipi 10

Fakat bu akımlar Kısadevre değil aşırı akımdır.

kısadevre için ise 1.5-3-4.5-6-10 ve üstü kA kiloamper değerleri bulunmaktadır...

Saygılar...
 
Hocam yanlışınız olabilir mi ?

B tipi 5 katı Aşırı Akımda Açar.

C tipi 8

D tipi 10

Fakat bu akımlar Kısadevre değil aşırı akımdır.

kısadevre için ise 1.5-3-4.5-6-10 ve üstü kA kiloamper değerleri bulunmaktadır...

Saygılar...
Kısa devre durumları yanlış olmuş evet ustam. Aşırı akımlarda yazmam gerekiyordu.
Ancak yaklaşık değerler yazdım ben ama genelde şöyle deniliyor;
B tipi: 5 katı
U tipi: 8 katı
C tipi: 10 katı
D tipi: 15 katı
 
Merhaba arkadaşlar. Bizim evin elektrik saatinde b40 sigorta var ondan sonra bir tane daha b40 sigorta var (bu iki sigorta apartmanda saatlerin olduğu yerde) sonra evdeki sigortalar var. Saatten sonraki b40 sigortası kablo temassızlığından dolayı biraz yanmıştı. Sorun çıkartıyordu. Onun yerine evde c40 vardı onu taktım. Sorun olur mu? Teşekkürler Ekli dosyayı görüntüle 12387
Hiç bişey yapamıyorsan B40 ile C40 ın yerlerini değiştir.Yani 1. sigorta C40 2. sigorta B40 olsun.
 
Son düzenleme:
çok farketmiyor hocam sistemin ev tipi olması gereken b tipidir ancak elinde yoksa c tipide olur 1-2 saniye gecikme ile acar yada daha doğrusu 1-2 saniye fazla amper geçerse birşey olmaz ancakk aklıma takılan du sayaç kısmındaa 300 ma lik en sigorta kutusundada 30 ma lik kar gerekli bunlar yok ise daha onemli bir konu bunun üzerine yogunlaşırsan daha iyi olur diye düşünüyorum kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst