Sigorta ile Otomatik sigorta arasındaki fark

Ben resimde görülen dijital kaçak akım rolesini satın aldım satın aldığım kaçak akım rolesinde alçak ve yüksek gerilim koruma özelliği var belirlediğim voltaj değerinin altına düşerse veya çıkarsa devreyi kessin diye belirlenen amper değeri üzerine çıkarsa devreyi yine kessin hemde kaçak akım rolesi görevi görüyor

Ters bir durum olduğunda devreyi kesiyor belirlenen saniye veya dakika sonra ters bir durum ortadan kalkmış ise tekrar tesisata elektriği veriyor ama Manuel olarak elektriği kesemiyorsun

önüne yine şalter bağlamam gerekiyordu eski söktüğüm kaçak akım rolesine hem faz hem nötr giriyordu bende madem bir şalter ilave edeceğim faz ve nötr girişli bu sigortayı aldım ama merakta ettim neden hem faz hem nötr giriliyor diye hep tekli şalter gördüğümden bunu merak ettim.

Birde ben elektrikler kesildiğinde inverter kullanıyorum inverter ve aküler sığınakta bina yapılırken inşaat halindeyken prizlerin yanına kablo çektirip birde ups prizi koydurmuştum lambalar içinde kontaktör koydurdum elektrik gidince kontaktör inverter tarafına yol veriyor lambalar yanmaya devam ediyor bir ara kontrol etmiştim kontrol kalemi ile inverteri her iki çıkışındada kontrol kaleminin ışığı yanmıştı bende inverter çıkışınada bu faz ve nötr girişli sigortayı koydum ama neden faz ve nötr giriliyor merak ettim

Ekli dosyayı görüntüle 69004
https://www.voltimum.com.tr/uzmanlar/elektronik-kartli-kacak-akim-rolesi-yasak
 
Ürünün alçak yüksek gerilim koruma özelliğide vardı test etmiştim benim kullandığım inverter bazen 240 voltun üzerine çıkıyor diye orayada bağlamıştım aynısından şimdi regülatörde bağlı ama kaçak akım rolesi oradada bağlı 240 volt değer girmiştim 240 voltu geçince kesiyordu arkada sürekli kontrol ediyordu voltaj düşünce yine elektriği veriyordu kaçak akım olarakta aynısını yaparmı emin değilim belki kaçak akım devam ederse yine elektriği vermiyordur ama onu test edemedim

elektronik kaçak akım rölesi ürün kullanımı sorunu olduğundan .
https://www.voltimum.com.tr/uzmanlar/elektronik-kartli-kacak-akim-rolesi-yasak

bence istekleriniz ( çözümlemem ) !!! doğrultusunda

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/yazlıklarda-atan-kaçak-akımları-nasıl-devreye-alırız.134578/

Stop&Go Otomatik Kaçak Akım Kurma Cihazı

https://www.gewiss.com/ww/tr/produc.../90-restart-range-automatic-reclosing-devices

https://www.legrand.com.tr/otomatik-sigortalar-kacak-akim-koruma-anahtarlari-motorlu-cozumler.php

diğer koruma için alt link ürün tipi cihaz çeşitlerini ( kaçak akım rölesine uyumu testi yapılarak uyumlu ise kullanabilirsiniz .)

https://tr.aliexpress.com/item/3286...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

veya satın almış olduğunuz ürünün


https://tr.aliexpress.com/item/1005...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

test yapmak , çalışma sistemini tam bilmiyorum ,
kaçak akım rölesi elektrik kaçağı mA özelliği kapatılıyor ise
ve
( kaçak akım rölesine uyumu testi yapılarak uyumlu ise kullanabilirsiniz .) sorun yaratmıyorsa


testin amacı uyumluluk...
elektronik kartlı kaçak akım girişindeki faz yada nötr hattı kopması durumda işlev dışı kalır ve koruma yapmaz.
Ayrıca düzgün ve stabil bir algılama yapmaz ve dengesiz açmalar yapar .

 
arkadaşlar bu ürünlerin hiç biri sigorta değildir. bunlar otomatik anahtardır . aşırı akıma karşı çabuk yada yavaş açması gibi sınıfları vardır ama bize sigorta diye satıyorlar ,bizde rahat deye kullanıyoruz.
SİGORTA DEDİĞİMİZ ŞEY ERİYEN TELLİDİR. KOPANDIR başkası hikaye
bu nedenle otomasyon yada kontrol projeleriniz hassas projeleriniz varsa buralarda buşonlu yada yeni versiyonu olan kartuşlu sigortalar kullanmanızı tavsiye ederim . çünkü tüm dünya biz hariç bunu kullanıyor .
ayrıca sigortalar cihazı korumak için yapılmazlar . gerideki hattı veya birimleri korumak için yapılır, zaten sigorta atmışsa olan olmuştur daha çok şey olmasın geride deye kullanılır.
bizim buna halen sigorta dememiz çok yanlış EMODA suç var diyeceğim polemik konusu olacak satıcılarda suç var deyecem gene aynı . mesele şu bunlar sigorta görevi görebilirler . sigortalarla aynı korumayı yapabilirler, sigortalarla aynı davranışı sergileyebilirler ama her zaman sergileyemezler atıyorum biri zamana göre yada ortama göre yada iklime göre paslanabilir toz tutabilir açmayabilir mekaniği bozulabilir bu nedenle bunlara sigorta demiyoruz . otomatik anahtar diyoruz
ama 6 amperlik bir telli sigorta dünyanın neresinde olursa olsun tozda olsun toprakta olsun kopar .ve % 100000000 boızulma takılma atamama,mekaniği bozulma deye bişi olmaz .olamaz. ve biz bu işi amerikalılardan almanlardan daha iyi bilmiyoruz . halen simensten gelen motor panolarında kumandalarda 6 amper buşonlu sigorta ve motorlarda NH bıçaklı sigorta var . demekki var adamların bildiği. yoksa 25 amper tmş koyar geçerdi . değilmi? ama biz zamandan işçilikten yerden malzemeden tasarruf etmek için kullanıyoruz.
ha TMŞ LER W OTOMATLAR KÖTÜMÜDÜR? ÇALIŞMAZMI? ELBETTEKİ HAYIR . onlarında bir sürü özelliği kesmesi açması vs vs var . ama çok önemli yerlerde ben eriyen telli sigorta konusunda maalesef ısrar edeceğim. özellikle kompanzasyon sistemlerinde ve motor sistemlerinde .
inanmayan internete siemens fuse systems yazar bakar ne çıkıyor karşına .
 
aslında notr'ü de otomatik sigortadan geçmek daha sağlıklı olur bu standart olmalı.
 
SİSTEM 2 AYRI KAYNAKTAN BESLENMİYORSA KESİNLİKLE HAYIR!!!!
SİSTEM 2 AYRI KAYNAKTAN BESLENİYORSA KESİNLİKLE EVET !!!!
bu çok uzun uzadıya tartışılacak bir konu bu konuya girersek günlerce konuşuruz bilen bilmeyen yazar çorba olur sonra ben bir daha aman ne haliniz varsa görün der giderim bir iki yıl gelmem:)
 

Forum istatistikleri

Konular
130,088
Mesajlar
932,950
Kullanıcılar
453,111
Son üye
Mupq

Yeni konular

Geri
Üst