Sigorta neden atıyor olabilir?

kartal71

Üye
Katılım
16 Ocak 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
33
merhaba herkeze.
bizim evin elektrik tesisatında bir sorun var yağmur ve şimşekli bir hava vardı 2 gün önce ondan sonra buzdolabını prize takıyoz 2 3 saat çalışıp sayaç sigortasınıda attırıyo(40 A).nedeni ne olabilir cevaplarsanız memnun olurum

Başık mesajın içerigine uygun olmalı.Lütfen dikkat ediniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu söylediğiniz sadece buzdolabındamı yapıyor. Buzdolabınızın takılı olduğu prizde başka birşey takıp denedinizmi? Saç kurutma makinesi elektrik süpürgesi gibi başka bir makine ile denermisiniz aynı prizi. Ayrıca buzdolabını başka bir prizden (ayrı linyeli) uzatma vs. ile de deneyin. Sorun tesisattamı yoksa buzdolabındamı ayıralım.
 
evet buzdolabının oldugu prizde su ısıtıcısı ütü denedik atmadı bekledik baya.ama dolap çalışıyo 2 3 saat sonra attırıyo zaten sayaç sigirtasını.
 
Evet sanırım sorununuz tesisattan ziyade buzdolabında. Sayaç sigortası dediğiniz normal 40A. W otomat sigortamı (diğer sigortalarla aynı genişlikte) yoksa Kaçak akım koruma sigortasımı (Biraz daha geniş ve üzerinde test butonu olabilir). Eğer kaçak akım sigortası ise buzdolabınızdaki birçok sebep olabilir (örnek herhangi bir parçası çalıştığında gövdeye kaçak) attırabilir.Bu durumda buzdolabındaki sorunu bulmak gerekir. Kusura bakmayın mesleğinizi bilmediğim için sigortaları en basit şekilde anlatmaya çalıştım. Buzdolabının marka modelini yazarsanız buzdolabına yönelik ayrıca eminim uzman yorumlar gelecektir.
 
eski tesisatlarda şimşek yıldırım kısa devre yada başka bir bölümde çıkan arıza bazan tesisattaki bir bölüme kalıcı yada kısmi bir arıza verebilir 20 yıllık sağlam ama eski olarak çalışan bir evin tesisatının 2 kattaki kolon hattında meydana gelen kısa devre alt katta 20 yıldır çalışan eski ama sağlam tesisattaki cihaların elektrik kaçırmasına sebep verecek derecede zarar vermiş 20 yıldır topraklama olmadığı halde elektrik kaçırmayan cihazlar 2 ci katın kolon hattaki kısa devreden dolayı artık elektrik kaçırmasına sebeb verir duruma gelerek mesela nötr hattı eski ve ince yıpranmış 20 sene kaçak yokken meydana gelen kısa devrede zaten eski ve ince olan nötr tamamen işlevsiz hale gelerek ya bi takım cihazların çalışmamasına yada çalışıyor ama nötr zayıflığından dolayı voltajın cihazdan dolaşarak fazla birleşmesi neticesinde tamamen faydalı enerjiyi vermeyip bunun bir kısmını şaseye kaçak olarak dönmesi kaçınılmaz dır aynen bu durum gibi sizin tesisatta yada buzdolabı hattında bir yanma gevşeme veya kısa devre meydana gelmiş olabilir ya hattı yada tesisatı komple yeniler topraklama ve diğer işlemleri tam olarak yaptığınız taktirde sorunun kalmayacağı kanaatindeyim veya buzdolabını arızalandırmıştır .
 
hayır kaçak akım değil sayaç sigortası markası beko D serisi.
 
aynı olay başıma geldi ne yaptımsa düzelmedim bende elime ölçü aletini aldım sorun izalosyon zayıflaması cıktı kabloları değiştirdim sorun ortadan kalktı.
 
buzdolabının motorundan anlıyosan sayet fısını cek sonra motorun ustunde klemes kutusu var orda yuvarlak tek ucu jaklı bı termık var bıde role onları bı degıstırmenı tavsıye ederım sorunun muhtemelen cozulecek.tabı yenı tıpse buzdolabın ve garantısıde varsa servısı cagır el surme
 
merhaba herkeze.
bizim evin elektrik tesisatında bir sorun var yağmur ve şimşekli bir hava vardı 2 gün önce ondan sonra buzdolabını prize takıyoz 2 3 saat çalışıp sayaç sigortasınıda attırıyo(40 A).nedeni ne olabilir cevaplarsanız memnun olurum

Başık mesajın içerigine uygun olmalı.Lütfen dikkat ediniz.

Beko D serisi normal çift kapılı bir buzdolabı. Kompresör yardımcı sargısını devreden çıkaran röle yada ptc'de bir arıza olsa buzdolabı 2-3 saat çalışmaz(çok zayıf ihtimal), termik denen malzemede kompresör gövdesine bağlıdır aşırı sıcaklıkta açar bence bunların ikisindede sorun yok.
Benim 1. tahminim; Termostat arızası. Termostat kompresörü devre dışı bırakırken kısadevreye sebebiyet veriyor. 2.tahiminimde kompresörde mekanik sıkışma gerçekleşiyor (kilitleniyor) ve anlık aşırı akım çekiyor kompresör ısınıp termik açmadan sigorta atıyor.
 
sürekli atan sigorta kaçak akım rölesi ise evinizdeki tesisatta nötr ve toprak hattı birleştirilmiş olabilir bundan dolayı.sık sık atar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,083
Mesajlar
923,107
Kullanıcılar
451,378
Son üye
CalborBenjamin

Yeni konular

Geri
Üst