Sigortanın ayaklarını şarjlı ile sıkmak ?

2 -3,5 NM Siemens için. Otomata göre değişiyor. Başka markalarda değer nedir bilgi sayfalarına bakmak lazım.
dediğim gibi işin uzmanı değilim. herkes elindeki şarjlının gücüne göre ayarlamalı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi günler, otomatların klemenslerini şarjlı ile sıkmak sakıncalı deniyor, bunun sebebi nedir ? Olması gereken torku ayarladıktan sonra şarjlı ile sıkmak problem yaratır mı ? kontrol kalemi ile şarjlının sıkacağı kadar sıkılmıyor, güzel uçlu yıldız tornovida mı kullanılmalı ?
Fazla sıkıp dişini sıyırabilir, gevşeyip ark yapmış bir kaçak akım rölesi görmüştüm. Muhtemelen şarjlıyla sıkmışlardır. Kontrol kalemi küçük geliyor sigotanın vidasına ama kontrol kalemi zaten tornavida olarak kullanılmamalı. Kaliteli elektrikçi tornavidaları var, onlar kullanılabilir.
 
benim taktiğim şöyle:

seri halde sıkım yapılacaksa hem zaman kazanmak hem de gereksiz yere yorulmamak adına şarjlı tornavidayla klemens civatalarının boşluklarını alırım. daha sonra da uygun bi tornavida ile tam sıkımı gerçekleştiririm. elimin ayarı yok ya da bu işi daha bi profesyonel nasıl yaparız derseniz onun için de manuel tork tornavidaları var, yararlanabilirsiniz.
Aynı şekilde anahtar priz montajında prizin boşluklarını şarjlı ile alıyorum devamında kontrol kalemi ile sıkıyorum. Bazı görüşler var panonun içine şarjlı girmez diye, bu çok anlamsız geliyor.
 
Allahtan doğru yerde kullanılması gereken başka bir ekipmanı başka salak yerlerde kullanmak konusunda fazla merakı olan bir millet değiliz. Başımıza hepten taş yağacak.
ben kek yaparken de şarjlıyı kullanıyorum, çırpmak için sorun olmaz değil mi?
hani ben acemi olduğum için bu işlerde evdeki panoda iş yaparken site girişinde saatin oradan keserim elektriği.
 
Aynı şekilde anahtar priz montajında prizin boşluklarını şarjlı ile alıyorum devamında kontrol kalemi ile sıkıyorum. Bazı görüşler var panonun içine şarjlı girmez diye, bu çok anlamsız geliyor.

Kontrol kalemi,adı üstünde kontrol kalemi- dir.Tornavida olarak kullanılmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,624
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst