Mesela hidrolik sıkma pensesinin olmadığı yerde bizde kablo pabucun kafasına çekici yapıştırdık ama bu savunulacak bir durum değil. Aslında aynı şeyleri konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz. Duruma çözüm üretmekle doğru olanı yapmak aynı şey değil. Mümkün oldukça doğru olanı yapmak tarafında kalmazsak teknik eleman değil sadece tamirci olur sıfatımız.Tamam usta sen büyüksün, bakma kusurumuza.
Emekli matematik öğretmeni de oto eksper işine gireyim. O işte çok para var diyormuşTamam usta sen büyüksün, bakma kusurumuza. Ülkede kimse işini yapamıyor ki sende haklısın. Öğretmenlik okuyan emlakçılık, İşletme bitiren elektrikçilik yaptıkça düzelmek zor.
şurası yani o hidrolik pensesini hiç kullanmadım ama fransız spesiyal anahtar lazım deyip ağlarken meşhur Türk anahtarı ile çekiç kullanarak kablo pabucunu sıkıştırmıştım ve sistem geri dönmüştü. yoklukta her şey mübah.Mesela hidrolik sıkma pensesinin olmadığı yerde bizde kablo pabucun kafasına çekici yapıştırdık ama bu savunulacak bir durum değil. Aslında aynı şeyleri konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz. Duruma çözüm üretmekle doğru olanı yapmak aynı şey değil. Mümkün oldukça doğru olanı yapmak tarafında kalmazsak teknik eleman değil sadece tamirci olur sıfatımız.
Emekli matematik öğretmeni de oto eksper işine gireyim. O işte çok para var diyormuş
Şarjlı ile sıkmanın açıklaması ustalar tarafından uzun uzun anlatılmış. Sıkma torku olayına girmeden şarjlı ile sıkmak sankıncalı çünkü yalama yaptırma riski olur diye ilave edileydi soruyu sormak zorunda kalmazdınız. Yine de bir beyin fırtınası oluştu.İyi günler, otomatların klemenslerini şarjlı ile sıkmak sakıncalı deniyor, bunun sebebi nedir ? Olması gereken torku ayarladıktan sonra şarjlı ile sıkmak problem yaratır mı ? Kontrol kalemi ile şarjlının sıkacağı kadar sıkılmıyor, güzel uçlu yıldız tornovida mı kullanılmalı ?
ustam güzel ustam, kontrolsüz güç güç değildir. ayarını bilmek lazım dedim ama anlamıyorlar. burada aptal ben oluyorum, 21 kademe tork varken 1. kademede sıkın sorun yok diyorum. çünkü ben aptalım. matematiğim kıt, zaten liseyi sekiz senede bitirmişim ve hep derim AC beni sevmiyiŞarjlı ile sıkmanın açıklaması ustalar tarafından uzun uzun anlatılmış. Sıkma torku olayına girmeden şarjlı ile sıkmak sankıncalı çünkü yalama yaptırma riski olur diye ilave edileydi soruyu sormak zorunda kalmazdınız. Yine de bir beyin fırtınası oluştu.
ah be güzel kardeş, sen tekne kamarası yaparken benim günde bir kaç kutu pirinç vida sıkarsan, şarjlının ne demek olduğunu daha iyi anlarsın. hatta ona hanımdan daha iyi bakarsın. bir kutu vida= 1 grosa= 12*12= 144 adet. Philips uç filan değil düz tornavida. hani günümüzdekiler bunları yaşamadığı için pek bilmezler. şerefli patronum cırcır tornavidayı kendi kullanırdı. biz çırağız ya ez ezebildiğin kadar. tazeler bunların hiç birini bilmiyor. bazen gerçekten merak ediyorum, hangi taze adayın elinin fıska yaptığını. (fıska = su toplaması) bilmeyen tazelere çapa yaptırmak lazım.İzeltaş izoleli yıldız tornavida şarjlı matkabı aratmayacak şekilde güzel sıkıyor maşallah.
Şiddetle tavsiye ederim
Paylaşım için teşekkürler, ben de Wera' nın tornavidasını kullanıyorum tavsiye ederim. Bazı çeşitlerinin uç kısmında lazerle açılmış çizikler var tutunmayı artırıyor.Sigorta, kontaktör gibi malzemeleri sıkmak için özel bits uçlar var. Ben wiha marka olanı biliyorum. Şarjlı matkap ile boşlukları alıp, sl/pz uç ile manuel olarak tek tek sikiyorum. Elimin ayarına güveniyor yalama yaptırmadan ikna olduğum sikilikta birakiyorum. Wiha da manuel veya şarjlı tork ayarlaması yapan ürünlerde var. Çok pahalı oldukları için alamadım. 2022 de 1 adet bits uca 300₺ verdim. Ondan önce sıkma işini Kalın düz uç ile yapıyordum. Yıldız uçlar tam oturmuyor. Tavsiyem iyi oturan boşluk bırakmayan güçlü bir ucu olan düz tornavida veya PZ bits uç kullanılmasıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 99721
Ekli dosyayı görüntüle 99722