Merhaba.Resimde siyah daire içine aldığınız parça bir termiktir.Görevi fanlı cihazlarda (Bendeki mini klimada da vardı,iptal ettim,sürekli gereksiz açma yaptığı için) yeterli debideki hava giriş nozulundan (Ağızdan) çekilemezse bu parça ısınıp (Bimetal bir malzemedir,çok fazla ısınınca bir tarafa bükülüyor) kontağı açılıp seri bağlı rezistans devre dışında kalmış oluyor,yani bir nevi güvenlik elemanıdır.
Fanlı elektrikli kuvartz sobalarda (İhlas Kuartz marka soba) tam yan yattığında,örneğin bir halıda yangın çıkarmasın diye rezistansa seri olarak bağlı olan ve anında açılan bir seri anahtar vardır,onun benzeri güvenlik elemanıdır) özel pozisyonda,yan devrilme durumunda,bir anahtar bu rezistansı tam olarak devre dışında bırakır.Sizin fanlı ısıtıcıdaki ısınmanın ansızın kesilmesi bu yüzdendir,yani hava giriş yerinden hava yeteri kadar gelemiyor,rezistans fazla kızarık kalıyor ve hemen yanındaki bu termik de açıyor,hepsi budur.
Not: Bakın,bunu iptal etmek çok zor değildir,termiğin başındaki ve sonundaki bağlantıya bir jumper (Kısa devre kablosunu) direk bağlar,sonra yalıtıp izole eder ve bu elemana hiç uğramadan,
Elektrik akımı (220 vac) direk rezistansa gitmiş olur.Ancak bunu ben pek tavsiye etmiyorum(mini klimaya uygulayıp bunu (iptal işlemini) yaptım,ancak gözetimim altında en fazla 5-10 dk. sadece eşya kurutmada kullanıyorum,gözden uzak 24/24 saat üzerinden değildir) ,hava girişini yeterli debide emilecek şekliyle verir,önünde hiç bir engel kalmaz,içi de çok temiz ise (Tozsuz) zaten bu termik arızalı değilse hiç gereksiz açmayacaktır.Rezistans çok kızarınca bir açma yapar,o da yeterli hava girip de rezistans telinden ısıyı yeterince alıp süpüremediği zaman bu olay tam olarak olur.Kolay gelsin.