Furkan Bayrakdar
Üye
Herkeze Merabalar benim küçük bir hobi bahçem var ve küçük bir sistemim;
Sistemimdeki ekipmanlar şöyle;
-80 watt mono kristal 2 adet Panel yani toplam 160 watt
-120 ah 2 adet normal akü toplam 240 ah
-ve 10a çin malı solar şarj cihazı
-1000 watt ups(aküsü sökülmüş ve sisteme dahil edilmiş invertör olarak)
Güneş Panellleri ve Aküler seri şekilde bağlanmış
-7-8 metre 3 çip led kullanmaktayım ve 3-5 saat kullanımda hemen bitiyor ve şarj regülatörüne bağlanmadan bu ledler aküye direk bağlanmış şarj regülatörüne bağlamalımıyım ?
--Sorularım sizin değerli fikirlerinize sunuyorum--
1-Bu sistemi paralel yapsam daha iyi olmazmı verim artmazmı ve bu 10amper şarj regülatörü bu seri devrem için yeterlimi ? sistemi paralel yapsarsamda 10 a şarj regülatörü yetermi ?
2-Gerekirse şarj regülatörünü değiştirebilirim bu 10amperlik olan bu sistem için yeterlimi yani seri devrem için, paralel yapsam kaç amper solar regülatörü almam gerek ?
3-Eğer panel ilavesi yapsam yine 80 watt panelmi almalıyım yoksa 160 watt alıp ilave etsem sisteme uyum sağlarmı?
Sistemimdeki ekipmanlar şöyle;
-80 watt mono kristal 2 adet Panel yani toplam 160 watt
-120 ah 2 adet normal akü toplam 240 ah
-ve 10a çin malı solar şarj cihazı
-1000 watt ups(aküsü sökülmüş ve sisteme dahil edilmiş invertör olarak)
Güneş Panellleri ve Aküler seri şekilde bağlanmış
-7-8 metre 3 çip led kullanmaktayım ve 3-5 saat kullanımda hemen bitiyor ve şarj regülatörüne bağlanmadan bu ledler aküye direk bağlanmış şarj regülatörüne bağlamalımıyım ?
--Sorularım sizin değerli fikirlerinize sunuyorum--
1-Bu sistemi paralel yapsam daha iyi olmazmı verim artmazmı ve bu 10amper şarj regülatörü bu seri devrem için yeterlimi ? sistemi paralel yapsarsamda 10 a şarj regülatörü yetermi ?
2-Gerekirse şarj regülatörünü değiştirebilirim bu 10amperlik olan bu sistem için yeterlimi yani seri devrem için, paralel yapsam kaç amper solar regülatörü almam gerek ?
3-Eğer panel ilavesi yapsam yine 80 watt panelmi almalıyım yoksa 160 watt alıp ilave etsem sisteme uyum sağlarmı?