Sitemiz Göz bebeğimiz sahipsiz mi kalıyor ?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,078
Puanları
156
Yaş
40
Herkese selamun aleyküm hayırlı akşamlar...

Değerli ustalarım Ben bu siteye kayıt olduğumda yontulmamış odundan hiç bir farkım yoktu ( halen daha aynı sayılırım da ) kendimi elektrikçi elektrikten elektronikten anlayan birisi sanıyordum foruma katılım tarihim 18 Ocak 2008 olarak görünse de aslında forum sitesinde bir değişiklik yapılıp bişiylerin ters gittiğinden dolayı silindiğindendir yoksa bu tarih 2006 yada 2005 yılına dayanmaktadır :D

Zamanla işin içine girdikçe olayları gördükçe Elektriğin elektroniğin ve bilgisayarların ayrı ayrı ne kadar büyüklükte birer okyanus olduğunu ve bu okyanusun içinde ne kadar küçük bir nokta olduğumu görmeye başladığım sıralarda kayıt olduğum bir forum sitesi burası...

Ne zaman içinden çıkamadığım bir elektrik problemi olursa buraya yazdım ve o problemim çözüldü ne zaman yardıma ihtiyacım olduysa evimdeki kitabımdan önce konuyu buraya açtım çünki bu gün bana lazım olan kim bilir daha önce kimlere lazım olmuştu ve kim bilir ileride ne kadar daha insana lazım olacaktı... O yüzden çözüm ve çözüm yollarının her kes tarafından görülür anlaşılır ve bulunabilir olması için hep burada soru sordum cevap aldım soru soranlara bildiğim kadar yardımcı olmaya çalıştım ama yardımcı olduğumdan çok yardımcı olanlar oldu yani bir fayda verebildiysem birisine beş fayda kesinlikle gördüğüm bir yer oldu burası.

Uzun lafın kısası Bu forum sitesi benim için gerçekten çok ama çok özel bir forum sitesi ve buradaki öğrencisinden ustasına ustasından teknisyenine teknikerine mühendisine kılına tüyüne varıncaya kadar hepsi benim için özel insanlardır ;)

Devlet işlerinde şahıslar değil kurumların önemli olduğu gibi benim için de bu site iyisiyle kötüsüyle gerçekten çok saygı duyduğum kendimi vefa borçlu hissettiğim tek forum sitesidir. Benim için özel bir sitedir manevi olarak değer verdiğim bir sitedir.

FAKAT SON ZAMANLARDA ALIŞILA GELMEDİK DURUMLAR İLE KARŞILAŞMAKTAYIM.

ÖRNEĞİN BAYRAMLARDA FORUM ÜYELERİNE ÖZEL BAYRAM MESAJLARI GELİRDİ BU BAYRAM GELEN GİDEN OLMADI...

FORUM YÖNETİCİLERİ VE BİLGİYİ PAYLAŞAN İNSANLAR YAVAŞ YAVAŞ ARAMIZDAN AYRILMAYA BAŞLADI...

FORUM SİTESİ OLMAKTAN ÇOK AMATÖRLERİN NAVİGASYON CİHAZI GİBİ YOL GÖSTERMEKTEN İLERİ GİDEMEYEN BİR YER OLMAYA BAŞLADI.

PAYLAŞIMI HAYAT FELSEFESİ OLARAK GÖREN PAYLAŞMAKTAN ZEVK ALAN GURUR DUYAN USTALARIMIZ MÜHENDİS ABİLERİMİZ VARDI VE HALEN DAHA VAR FAKAT NEDENSE SESLERİ ÇIKMIYOR ?

Farkındayım ülke olarak eğitim seviyemizin içine ettiler ülkemizde milli olan bir savunma bir de eğitimimiz vardı ikisini de milli olmaktan çıkarttı milli adı altında rezil etti bıraktılar :D Bunun yanı sıra dün ki veletler işi bilen ustalarımıza ağır hitaplarda bulundular enayi yerine koymaya çalıştılar ve bunu yaptılar da

Birisi yaptı diğeri yaptı öbürü beri ki derken paylaşım ruhuna sahip ustalarımız elini ayağını çektiler forum amatörler ile kaynar oldu adam utanmasa direncin yönünü soracak renklerini soracak o denli amatör guruplar takılmaya başladı ve seviye usluptan yoksun kişilikleri ile....

FORUM SİTEMİZ DAHA ÇOK KÜÇÜLMEDEN DAHA ÇOK GERİ ADIM ATMADAN KONU İLE İLGİLİ YÖNETİCİLERİMİZ VE SİTE SAHİBİNİN İLGİLENMESİNİ ARZ EDİYORUM.

DEĞERLERİMİZE VE BU DEĞERLERİ DEĞERLİ HALE GETİREN USTALARIMIZA SAHİP ÇIKMAMIZ BOYNUMUZUN BORCU OLMASI GEREKİR.
 
Ben de bu site de sizin bahsettiğiniz gibi çok faydalandım ve @YaşlıUzman @yolgezer74 gibi çok iyi abiler ve kardeşler kazandım.2007 yılında @YaşlıUzman hakan abi sayesinde hiç yapmadığım halde kompanzasyon panosu toplayıp para kazandım.Yapılan yorumları ve paylaşımları yönetim kontrol edip uygunsuz olanları silmeli!En ufak online oyunlarda bile CM adında sohbet ve mesajları inceleyen görevliler var burada da olabilir böyle yetkili kişiler!
 
Övgü dolu sözlerin için teşekkür ederim Sn @c.berkan
Ben yaklaşık olarak 2005 yılından bu yana birçok sitede farklı pozisyonlarda (Profesyonel üye, Özel üye, moderatör, süpermoderatör, admin yardımcısı v.b.) paylaşımlarda bulundum. Çok dua edenlerim oldu istemediğim halde daha önceden iletişim bilgilerimizi paylaştığım için bildiklerinden hediye gönderenler de oldu. Aldığım sayısız teşekkür ve dua benim için paha biçilmez geri dönüşlerdi.
Bu kadar övgü,teşekkür,beğeni yanında bunu çeşitli nedenlerle! çekemeyerek kıskanıp saldırıda bulunan, aşağılamaya çalışan insanlar da oldu. İbni Sina ne güzel söylemiş; "Kendinin ne olduğunu bilen insan;Bazı kendini bilmezlerin onun hakkında söylediklerinden etkilenmez."
Kızgınlık anında insanlar karşılıklı olarak terbiye sınırlarını zorlayabiliyor. İnsanların sadece verilen bilgileri alıp kötü sözlerden etkilenmemesi için Sn @c.berkan 'ın önerdiği mesajların yöneticiler tarafıdan düzenlenmesi yerinde bir uygulama olabilir. Böylelikle üyeler yeni nickler alarak siteye tekrar girmek zorunda kalmamış olur.

Son olarak meslektaşlarımın çoğunda bulunan hastalığa değinmeden geçemeyeceğim. Toplum olarak özellikle teknik elemanlar olarak okuma alışkanlığımız maalesef yok ! beynimizi düşenmek için de zorlamıyoruz dolayısıyla okuyan az sayıda insanın okuduğundan edindiği bilgi de asgari düzeyde oluyor.
Mesleğinizi sevin, araştırmacı olun, okuyun, düşünün. Bunu yaparsanız sorduğunuz soruların kalitesi artar ve çok daha iyi paylaşımlar ortaya çıkar.
 
Son düzenleme:
Nette gordugum en kaliteli forum sitesi oldugu suphesiz.her konuda bilgi paylasiminin bu kadar iyi oldugu insanlarin bu kadar yapici oldugu baska bir forum sitesi yok.bunu boyle yapan da cok kaliteli insanlari icimizde barindiran forum uyeleri ve adminleri.

Bazen arkadaslar benden kaynak istiyorlar.surekli bu forumu adres gosteriyorum.gulerek yaa bi forum sitesi ne kadar iyi olabilir ya da ne kadar guvenilebilir var olan bilgilere diyorlar ama forumu inceledikten sonra ne kadar hakli oldugumu goruyorlar.
 
sayın arkadaşlar görüşlerinize bende katılıyorum.

bildiğiniz gibi forumumuzda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor, burası herkezin katılımına açık bir sayfa olduğu için mesleğinde acemi insanlarda geliyor, bulaşık makinasını evde tamir etmeye çalışan ev hanımıda katılıyor.
daha önce bilgi seviyesine göre veya meslek grubuna göre foruma katılımın kısıtlanması için öneride bulunan üyelerimiz oldu, biz bilginin kısıtlanmasından yana olmadığımız için forumumuzu herkezin katılımına açık bıraktık.

kontrolkalemi yayın hayatına başlayalı tam 9,5 yıl oldu bu güne kadar elimizden geldiğince kalitenin yüksek tutulması için çalıştık, tabiki bizimde forum haricinde bir çalışmaya hayatımız ve aile hayatımız olduğu için bazen gözden kaçan konular olabiliyor

forum kalitesinin korunmasında en büyük görev üyelere düşüyor, bazen yeni bir üye foruma üye olup tartışma ortamı yaratabiliyor bu tartışma dahil olan eski üyelerde bu site iyice bozuldu diyerek foruma küsebiliyor bu durumda tartışmalara dahil olmak yerine konuyu rapor edip yönetimin müdahale etmesini beklemek en sağlıklısı.
 
Bir direncin yönünü soran da olur rengini soran da olur. Mesele saygı çerçevesinde sormayı bilmek. Ustalarından bilgiyi almak için adam gibi bir dil kullanmak. Bu yönüyle forumu kisitlamayan yöneticilere sonsuz saygı duyuyorum. Yoksa benim gibi kalın kafalı hicbirsey bilmeyen kişilerin hâli ne olurdu?
 
Selamün Aleyküm. Bende bu siteye yakın zamanda üye oldum, şimdiye kadar ne kadar büyük kayıbımın olduğunu gördüm. Ve ben eski bir elektrikçiyim 17 senelik memurum elektrikçilikten uzağım, ama mesleğimi seviyorum irtibatımı kopartmadım ve buradan kıymetli ustalarımdan çok şey öğrendim bilgilerini paylaşan büyük küçük herkese teşekkür ediyorum. Hakikaten çok kaliteli sorular sorulduğu gibi, baştan savma, bomboş soruların sorulduğunu gördüm. Sadece zamanımızı çalan, çok acil gibi, nezaketten uzak üyelerimiz var maalesef. Bence bu üyeler hakkında 3 şikayet alındığında İKAZ, 5 şikayet olduğunda 1 veya 3 ay durdurma, 10 şikayet olduğunda üyeliği iptal edilebilir. Bazen bir konuyu merak edip açıp okuyayım derken bakıyorum ki bomboş bi soru sadece vaktimi çalmış. Sonra cevap veren bazı arkadaşlar kalitesiz basit cevaplar verirken soruya eğilip ivil ivil cevap veren abilerde var. Ama inanın bu forum ülkemizdeki bütün okulların toplamına eşittir, bana göre bi üniversite gibidir. Bence bu gemi batmasın yazık olur. Şahsen ben vakit buldukça bu deryaya dalıyorum, okey gibi dijital oyunlar yerine burada demirliyorum. Saygı bizden olsun.
 
Son düzenleme:
S.akşamın abilerim kardeşler im arkadaşlar bence de saygı çerçevesinde sorulan sorular ve cevaplar sıkıntı olmaz bu arada ben ups işiyle uğraşıyorum esas cirakliktan yetişme elektirik ustasiyim mesleklisesini disardan bitirdim
 
Burda konuşulan konularla alakası yok ama ben yurt dışındayım bulunduğum yerde imkan yok ama dışardan 2_4 yıllık okumak istiyorum bu konuda hangi üniversite olur yada denklik var midir. Universte harcı yada özel olması fark etmez bilgisi olan arkadaşlar yardımcı ola bilirlermi
 

Forum istatistikleri

Konular
129,560
Mesajlar
927,940
Kullanıcılar
452,180
Son üye
slymn-un

Yeni konular

Geri
Üst