Sizce İyi yapmış mıyım?

oskaya

Üye
Katılım
27 Şub 2007
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
40
2007 yılında Elektrik-Elektronik mühendisliğinden mezun oldum. Yaklaşık 1 yıl piyasada çalıştım. Basit elektrik projesi işleriydi. Maaşımda o zaman 1500 TL'ydi. Farklı bir alana yönelmeye fırsat bulamadan kamuya geçiş yaptım. Kurumu söylemicem ama yaptığın işin mühendislikle uzaktan alakası yok desem yeridir. Basit plan-program işleri.

İşimi sevmiyorum ama akşam 5'te evde eşimin çocuğumun yanında olabilmek güzel.

Sizce iyi mi yapmışım? Burda insan kendini geliştiremiyo.(ihtiyaç yok) Teknik bilgiler geçen 3 senede kaybolmak üzere. Soruyu sormamın nede ni de bu. İnsan işini sevmeyince kendinide başarısız hissediyor o da mutsuzluğa yol açıyo. bu arada maaşta yaklaşık 3 bin TL.
 
valla kurumlar arası değişiklik şansın varsa geç derim...ama yinede piyasanın kan emiciliğinden kurtulduğuna şükretmelisin... ben de Elektrik mühendisiyim yerleşme imkanım olsa kamuya dakika beklemem o derece...çünkü saat 5 te bırakıyorsun hafta sonların tatil,fazla çalış ne olacak deyen patron yok...bide evlenmişsin bence devam et..
 
Ben Elektrik Elektronik mühendisiyim. Özelde çalışıyorum ve kpss ye girdim. Bu yılki puanımla inşallah atanacağım. Ve emin ol en iyisini yapmışsın. Bilgileri taze tutmak adına hobi olarak birşeyler yapabilir, dışarıdan firmalara proje vs. yaparak renk katabilirsin.
 
bence yeriniz güzel ama mümkünse boş vakitlerinizde piyasadaki insanlarla bağlantıda olun. bu şekilde hem ek gelir elde edebilir, hem mesleki tatmin yaşar hem de bilgilerini tazeleyip yeni şeyler öğrenebilirsiniz.
 
Peki kirasını vergisini sigortasını kendisi yatıran mühendisleri düşündük mü. herkes ek gelirden bahsediyor da ek gelirlerin vergisi kirası sigortası olmaz ne alırsam kardır mantığı vardır. Forumun bazı bölümlerinde patronların sömürücülüğünden bahsedilir. herkes ek gelir diye bu işleri yaparsa bu defada vergi veren kira ödeyen Sigorta yatıran patron kazanmak için elemanların maaşını çalışma saatlerini zorlar. sömürülüyoruz diye hep beraber bağırmaya başlarız.
 
Ben kamuyu kazandım ancak kendimi geliştirebilmek için gitmedim.Şimdi bakıyorumda yanlış yapmışım.
 
Son düzenleme:
2008 de 1.500 lirada güzel paraymış:) şaka bir yana hocam delimisim divanemisin, ne güzel geçmişsin kurumuna, biz özelde sanki işimizi çok seviyoruz, özelde de yaptığı işte tatmin olmayan tonla insan var. Topu topu 1 sene çalıştığın bilgilerimi unutucan , Nasa projesinde marsa insansız uzay aracımı gönderiyordun, altı üstü Elektrik proje bilgileri bırak Allahını seversen. Eğer iş yerinden şikayetcisen kpss ile diğer kurumlara geçmeye bak. Özelin boku çıktı. Sen kamuya girdikten sonra yaklaşık 40 bin tane mezun daha piyasaya yayıldı. İnsanlar uzun mesailerden nefes almaz halde. Sigorta primin en düşükten yatar, maaşın doğru düzgün zamanında yatmaz. Hep bir tedirginlik ve karamsarlık var. İşten çıkartıldı diye hüngür hüngür ağlayan 45 yaşında insanlar gördüm. 60-65 yaşında kadar insanlar nasıl çalışacak çözemedim bu işi.

1,5 sene önce murat abimizin yazdığı bir yazıdan alıntı

"Bakın hala 2010 lu yıllardayız ve mühendislerin devlette körelme mevzusuna takılıyoruz. Körelme ne demek? Öncelikle teknik açıdan körelme nasıl olur? Piyasanın istediği mühendis ile devletin istediği mühendis farkından kaynaklanma olmasın bu. Devlet mühendisten işlerin mevzuata ve ilgili kanuna göre uyumlu olmasını isterken, özel sektör ise kar odaklı işin bir an önce bitmesini ister. Devlet sorumluluğu altındaki bir işi kontrol ederken, bu kontrolü yapacak kişiyi seçme sistemi yanlıştır. Şöyle ki en basit örnek, devlet elektrik-Elektronik mühendisliğinden mezun kişiyi elektrik mühendisi olarak atayabiliyor. Alan kontrolü yapmıyor. Şimdi o mühendis elektrikle ilgili dersleri almadan mezun olup elektrik mühendisi olarak kontrol yapabilir mi? Yapamaz sonra devletin verdiği rahatlıkla umurunda da olmuyor. Dışardan bakan kişide, o mühendis arkadaşta körelmekten dert yanıyor. Personel seçimindeki yanlışı bir kenara koyarsak körelme olayı insanın çalıştığı alandan çok kendi kişisel eğilimindendir. Özelde her çalışanda çok parlak konuya hakim insanlar olmadığı aşikardır. İnşaat firmaların kontrol mühendislerin ne kadar teknik bilgiye sahip olduğu da aşikarken, devletteki mühendislik için fazla üstüne gidiliyor.

Teknik körelmeyi geçtik, peki insani körelme durumu ne olacak? Bunu hangi kariyer sitesi söyler? Haftada 6 gün 60 saat, hatta 7 gün 70 saat ortalamayla çalışan, iş güvencesi olmayan, yıllık izni ne zaman kullanacağı belli olmayan, maaşı düzgün yatmayan, sigortası düşük ve düzgün yatmayan kişide oluşabilecek körelmeyi kim söyler? Fabrikada, şantiyede yani üretim sektöründe çalışan mühendisin kaderidir bu. Bu kişi kendi köreldiği gibi ailesinde zaman ayıramayarak ailesiyle olan ilişkileri de körelmektedir. Hem stres altında üretimin sorumluluğu, hem üstünüzdeki kişilerin yaptığı baskının cabasını da hesaba katın. Artık eskiden olduğu gibi 45 yaşında değil emeklilik 60 yaşında olucan, bizden sonraki kuşaklarda 65 yaşında olacak. 40 yıl çalış bu tempoyla göreyim seni."

yazının tamamı :
https://www.kontrolkalemi.com/forum...-mi-ozel-sektor-muhendisler-icin/sayfa11.html
 
Son düzenleme:
Hem macera aramamak lazım bence.
 
Anlaşılan kimse halinden memnun değil , ne özel sektörde çalışan ne de kamuda. Gerçi dünyanın düzeni böyle... bu mesele uzar gider.



"Devlet sorumluluğu altındaki bir işi kontrol ederken, bu kontrolü yapacak kişiyi seçme sistemi yanlıştır. Şöyle ki en basit örnek, devlet Elektrik-Elektronik mühendisliğinden mezun kişiyi elektrik mühendisi olarak atayabiliyor. Alan kontrolü yapmıyor. Şimdi o mühendis elektrikle ilgili dersleri almadan mezun olup elektrik mühendisi olarak kontrol yapabilir mi? Yapamaz sonra devletin verdiği rahatlıkla umurunda da olmuyor. Dışardan bakan kişide, o mühendis arkadaşta körelmekten dert yanıyor. Personel seçimindeki yanlışı bir kenara koyarsak körelme olayı insanın çalıştığı alandan çok kendi kişisel eğilimindendir."

Yelek87 bu yoruma katılmadığımı da belirteyim.
Öncelikle Elektrik-Elektronşk mühendisleri elbette ki elektrik mühendisliği alanına girebilirler. Adı üstünde Elektrik-Elektronik. İkincisi işe alım öncesi mühendis seçimi yapılırken halı saha maçına adam seçer gibi sen gel sen kal şeklinde olmuyor. Onunda sınavı var, mülakatı var. üçüncüsü körelme kişinin kendi eğilimindendir kısmına da katılmıyorum. İş yerime gittiğimde aldığım maaş gereği orda yapmam gereken işleri yapmalıyım. Kendi kendime farklı alanlarda çalışırsam o maaşı haketmemiş olurum. Kamuda ki mühendisten proje gerçekleştirmesi beklenmediğinden farklı projelere de giremezsin. Hal böyleyken körelme illaki olacak. Son olarak benim dert yandığımda körelme değil. Zaten dışarda ciddi bi iş deneyimi olmadı. Bu tarz işlere girmiş arkadaşların durumu nedir onu merak ettim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,877
Mesajlar
930,966
Kullanıcılar
452,747
Son üye
azad911

Yeni konular

Geri
Üst