Sizce en iyi kesici hangisi?

Sizce en iyi kesici hangisidir.

  • Sf_6 gazlı

    Oy: 75 52.4%
  • Vakumlu

    Oy: 66 46.2%
  • Havalı

    Oy: 3 2.1%
  • Yağlı

    Oy: 3 2.1%

  • Kullanılan toplam oy
    143
  • Anket kapatılmış .
herkez sf6 diyor ama teknik olarak en iyi kesici vakumludur almanyada vakumlu kullanımı yüzde 98 lerdedir.. sf6 da zaten yasaklanmıştır kyoto gereği yerini vakumlu alacaktır .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bence vakumlular daha iyi ama sf6 gazlılar ülkemizde yaygın olarak kullanılıyorlar sf6 gazlıların içinde ise bence Merlingerin kesicileri çok iyi çalıştığım bölgede kesiciler sık açma yapıyor Demitaş,elimsan gibi markaların çok sık arıza yaptıklarına gördük sistemimizde adını verdiğim kesicilerin üçünüde kullanıyoruz Merlingerin arıza yaptığına şahit olmadım
 
benım kulladıgım vakumlu hıc sorun yaşamadım
 
sf6 gazlı kesici iyi bir kesici bakımı az kullamnımı kolay
 
Ben Başkent edaş ta kesici - röle arıza Bakım işi yapıyorum.
Sf 6 gazlı kesicide belli markalar önde gider bunlardan biri merlingerin markasıdır. Bu markanın halk tipi ve tek tipi vardır tek tipi iyi olanıdır. Fazla arıza yapmaz. tüpünün patladığı çok nadir dir. Patlasa bile bomba gibi etrafa değil tüplerin altından patlar zemine. Birde Galmec markası vardır onunda tek tipi kalitelidir bizim sistemimizde çok sayıda var patladığını görmedim daha ama onların tüplerin altında ovalimsi bir yapı vardır oda zemine patlar etrafa fazla zarar vermez. Ama bu iki markadan harici kesicilerin en az 20 şer adet patladığını bizzat yaşayarak gördüm. birde kesicilerin bakımını düzenli yapıp kış mevsiminde metal genleşmesine karşı ısıtmayı sağladıktan sonra pek arıza yapmaz. (Geciçi büyük darbelerden dolayı arızalanmalar hariç)
Ama Sf6 mı , vakumlumu derseniz tabiki vakumlu derim.
 
merhaba bende bu konudaki fikrimi beyan etmek istedim bende 12 yıldır bu işle meşgulum şuana kadar gördüğüm bütün kesiciler içerisinde en kolay ve en güvenli olanı ( tabiki işyeri sahibi içinde bakımcı içinde) vakumlu olanıdır bir sürü olaya şait oldum ve bu kanıya vardım diğerlerine göre biraz fiyat farkı vardır ama en kolay ve kullanım açısından rahat olanı vakumludur en azından iki taraf içinde tehlikesi az olan ve patlama esnasında çevresine en az zarar veren kesici tipidir


sayın ustam haklı bencede vakumlu kesilciler daha mantıklı

çalıştığım bölgede bir çok yerde sf6 gazlı kesici var ama yaşadığımız olaylar ve arızalar vakumlu kesicinin daha uygun olduğunu gösteriyor( benim görüşüm)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,505
Mesajlar
927,440
Kullanıcılar
452,080
Son üye
Mesirmacunubağımlısı45

Yeni konular

Geri
Üst