LUTFiBEY
Paylaşımcı üye
Değiştirmedim. Hepsi sağlam. TR de tanesi 30 tl civarı nette satılan üzerinde ısı ayarı olan 60w iki kalem havya bunlar. Biri bozulur diye öbürü yedek.İşte siz de iki yılda üç tane değiştirmişsiniz, kalem havyarların ısı ayarlısı uzun ömürlü olmuyor diye biliyorum
Diğer havya 80w söküm ve plastik delme gibi ağır işler için bakır uçlu havya.
Not; Günlük işiniz bittiğinde peçete ile ucu silip kaldırın. Çok zorda kalsanız bile Zımpara veya başka metal sürmeyin havya ucuna.
Ucu çok kömürleşirse, Soldex nişadır bloğuna hafifçe dokundurun pastaya daldırın ve lehim ile ucundan 5-6 mm kaplayın ve peçete ile fazlalığı silin.
Kömürleme kesinlikle ısı fazlalığından olur. Ya dimerle ısıyı düşürün yada dimer yoksa vidasından gevşetip ucu az uzatın sonra sıkıştırın.
Sonradan aklıma geldi. Bende ufak bir kavanoz mucize krem var.Oldukça tuzlu fiyatı olan ama fiyatını hakkeden bir ürün.İçeriğini bilsem zaten kendim yapacağım. Sanırım içinde kollodil kalay ağırlıklı lehim tozları bulunan bir tür reçine.
Ticari Adı ise MCN-8
Türkiye'de satılıyorsa kaçırmayın
Önemli uyarı;
Lehimleme esnasında koruyucu gözlük kullanınız.Gerek nişadır (bir asit tütevidir) ve gerek mcn-8 ve lehim pastası yada flux kullanırken bunların buharını solumayınız. Uzak durunuz. TEHLİKELİDİR.
Moderatör tarafında düzenlendi: