şöyle bir proje uygularsanız çözüme kavuşabilirsiniz.bu gibi yüklerde kompanzasyon besleme kablosu ayrı çekilirse hiç bir problem yaşamazsınız. veya kablo kesitiniz müsaitse motor besleme kablosundanda kompanzasyona çıkış alabilirsiniz.ayrıca bu sistemi ana dagıtım panonuzada monte edebilirsiniz.yapacagınız şey motorun besleme kablolarının herhangi birine akım trafonuzun montesi ve reaktifroleye baglanması yeterlidir.çünki ne softstart etkilenir nede motor.[/QUOTE Arkadaşım, yukarıda arkadaslarımı8zın ve benımde yorumum, softstarter çıkısına yani motor kablosuna direkt kondansatör baglanamasının mahsurluolduğu yönünde. Kaldıki, üretici firmalarda bu yolda normal karşılamıyor. Ayrıca, reaktıf röleden bahsedıyorsunuz. Tek bir motor için, sız otomatık kompansazyonmu öneriyorsunuz, benmi yanlış algıladım.
Soruyu soran arkadaşımız, mevut motoru büyüttüğünden dolayıı kablonun ısındıgını belırtıyor. Ya kabloyu değiştirecek. Yada motor yo laldıkdansonrada, softstarteri devreden cıkartıp kontaktörle şebekeye baglıyacak ve sonra kondansatör devreye alacaldır.
Benim görüşüm böyle...