sasen1
Paylaşımcı üye
Yamyam Hocam bu siteler insanların her tarz müziğe günün her saati her yerde otobüs ,metro,vapur, spor yaparken ,yürürken vb. müziğe en kolay bir şekilde ücretli veya reklamlı olarak ulaşmalarını sağlıyor.Ama kalite konusu zaten kişilerin elinde kullandığı cep telefonu ile sınırlı.İnternet tabanlı bu sitelerdeki eserlerin kopya hakkı sizlere veriliyor mu?
Mesela youtube premium üyesi iseniz size istediğiniz müziği indirtiyor.Ama nereye youtube hesabınıza. Yani bilgisiyarınıza veye telefonunuza indirtmiyor.Ve diyorki internetiniz olduğu sürece dinlersiniz.Mesela Youtube (örnek ektedir)Yani parayı veren düdüğü çalar hesabıAma hiçbir zaman bir CD veya DVD sahibi olmuş gibi olmuyorsunuz.Aboneliğiniz bittiği an "öküz öldü ortaklık bozuldu" oluyor.
Ben bir ara Tidal üyesi oldum,spotify üyesi oldum (denemek için) reklamsız olarak dünyadaki her tür müziğe anında erişim kolaylığı sağladığı için çok kolaylık.Verdiğiniz paraya göre müzik kalite seviyesini yüksek olarak verenler var.Ama neye benziyor günümüzdeki fast food yiyecek satan firmalar gibi.Tüketim kolay ama kalite nedir orası göreceli.Sizi mutlu ediyorsa sorun yok.
Dediğininiz gibi iyi müzik dinlemek için iyi bir sistem ve güzel kaydedilmiş müzik koleksiyonuna ihtiyaç var.Bunun da bir maliyeti var tabi.