Bugün stajdan geldim ve yine bişey öğrenemedim artık zaten umudumu kestim
Hayatta bi çok şey gibi bu durumda bana bi tecrübe oldu. Sn. Demiray Teknik hevesinizi azminizi sebatınızı görmedikçe kimse size bir şey öğretmez arkadaşlar demişsiniz peki forumlarda neden bilgi paylaşımı yapılıyor ne karşılık alıyosunuz verdiğiniz bilgiye ? Yada şöyle söyleyelim okulda hocalarımız ders anlatırken zayıf alan öğrencileri siz bu ders için hiç bi çaba göstermiyosunuz o yüzden çıkın dışarı dersi dinelemeyeceksiniz diyor mu ? genelleme cümeler kurarken lütfen dikkat edin
sevgili kardeşim durumunu anlamakla beraber aynı parelelde düşünmüyoruz ki sanırım aramızdaki yaş ve tecrübeden kaynaklanıyor vede doğaldır....
gelelim sorduğunuz veya sorguladığınız bilgi olayına...
evet burası forum ve herkes bilgisini burada paylaşıyor...
ama paylaştığımız konular (benim için böyle diğer bireyleri bilmem)belli bir bilgi beceri ve tecrübe gerektren konulardır...
ve burada kimi zaman konunun pratiğini kimi zamanda teorisini sorgularlar insanlar ve cevabını almaya çalışırlar....
burada gördüğüm- ki çok yeniyim.. forumda benden daha eski bireylerin ,usta sıfatı yakıştırılmış kişilerin bile zaman zaman yanlış eksik bilgiler ile insanları yönlendirdiklerini gördüm...şimdi moderntoplumda yaşayan bir kişi olarak gördüğüm yanlışlara müdahele etmez bana doğru gelen doğruları aktarmaz isem kişisel vicdanım bundan rahatsızlık duyar...
BENİM BURADA BİLGİ PAYLAŞIM AMACIM BUDUR.....gelelim sizin staj konusuna sanıyorum sizi tam aydınlatamadım.... okuduğunuz okulda okullarda öğretmenler size belirlenen konuları aktarmakla mükelleflerdir.... kişisel durumunuz haylazlığınız tembelliğiniz onlar için bir engel teşkil etmedikçe sizi sınıftan ne çıkarabilirler nede dersi dinlemenize engel olabilrler.... siz sınıfta olun yeterki....
ama stajda durum tam tersidir......
staj hayata atılmanız gereken yolda bir basamaktır... aynı erkeklerin sünneti askerliği gibi....
satjda ne haylazlık yapabilirsiniz nede mızıkçılık nede agresiflik... size bu işi öğretecek bir ustanın veya eğitici usta belgesine sahip bir kişinin sorumluluğuna teslim edilirsiniz... daha ilk günden ben bişey öğrenmiyoum diye ortalığı yaygaraya verirseniz kimse bırakın size iş öğretmeyi yaklaşmaya bile çalışmaz.... unutmayın orası reel bir dünya burası ise sanal......
sanal da kurallar farklı reeelde ise bambaşka kurallar gecerli...
son olarak 30 senelik tecrübemi ortaya koyarak size ve sizin gibi düşünen genç arkadaşlara nacizane öneriler, tavsiyeler sundum....
ortada duran bu fikirleri kabul edersiniz veya etmezsiniz bu siz lerin bilebileceği bir iş....
siz emeklemeden yürümeye başlanmadan kundaktan 100 metre sprint atmaya kalkıyorsunuz inşallah herşey dilediğinizce olur...
sevgiler