ensonutucu1
Üye
Merhabalar; Elektrik hakkinda cok fazla bilgim olmamasindan ve de elektrik ile ugrasmanin tehlikeli oldugundan dolayi surekli aklimda olan bir konuyu burada siz konunun muhhatabi olan usta elektrikcilere sormak istiyorum... Yeni bir eve tasiniyor. Tasindigim ev standard denebilecek bir apartman, ne cok eski ne de cok yeni... Meslegim geregi, bazen tamir ettigim bazi makineleri evime getirip test etmek istiyorum boylece isyerinde vakit ve yer tasarrufu yapmis olacagim. Evde sigortalarimiz suan 16A. Buat veya duvar ici kablo kalinliklarini henuz bilmiyorum ama siz onu standard olculer olarak baz alabilirsiniz. Evin odalarindan birinde (kucuk oda), bu makinelerimi fise takip test edecegim. Bu makineler 2000w ile 3000w arasinda degismektedir. Test edecegim vakit, makine fise takili olarak gunde 18 saat civari calisiyor olacak. Her seferinde bir makine deneyecegim icin gunde 18saat ve 3000w'i kesinlikle asmayacagim. Fakat bunun yaninda tabi normal bir evin diger Elektronik aletleri, lambalar vs de var. Sizce ev icin bazi yukseltmeler yapmalı mıyım? Sigorta kutumdan baslarsak 16A'lik sigortayi degistirmeli miyim? Sigortalardan, makineyi test edecegim odaya giden linyeleri, buati ve kabloları yenilemeli miyim? Yenilemeli isem, bunları ne kalinlikta ve nasil yapmaliyim. Tabikide, bunlari ben kendim yapmayacagim ama bir on bilgi olmasi icin size soruyorum; gunde 18saat 3000w surekli bir odada calisiyor olsa ve evin diger gunluk aletleri (buzdolabı,camasir, bulasik mak., tv, utu vs de gunun belirli zamanlarinda calisiyor olsa, problem yasar miyim? Sigorta atar mi? Kablolarim erir mi? Kisacasi yangin cikar mi? Bu durumu tamamen tehlikesiz bir hale getirebilmek icin kendi dairemde neler yaptirabilirim? Sadece bu makineleri test edecegim oda ve odadaki prizlerle ve bunlarin linye ile bagli oldugu sigorta kutum ile neler yapabilirim? Simdiden cok tesekkur ederim. Bilgim biraz az ama sizin gibi tecrubeli elektrikciler anlatmak istedigim konuyu anlamislardir diye dusunuyorum ve genel anlamda bir bilgi istemekteyim. Sonucta kesinlikle bu isi bir elektrikci yapacak ama ben de bilmek istiyorum ne yapilacagini. (umarim cok kırma dokme olmadan daireyi elektrik acisindan tehlikesiz ve verimli bir hale getirebilirim) son olarak da; bunun bedeli bana cok mu agir olur fiyat acisindan... terar tesekkurler...