stator gauss testi

TESLA_06

Üye
Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
115
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba

motor stator sac paketlerinde problem olan bölgelerin tesbiti için

kablo, termal kamera ile yapılan gauss ısınma testi hakkında bilgisi olan var mı?

test kabaca şöyle rotor cıkarılıyor , statora akı hesabına göre kablo sarılıyor

sonra gerilim veriliyor , boştaki trafo gibi yani , sonra ısınan bölgeler termal kamera ile tesbit ediliyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar Tesla 06 . Konuyu bende bir dönem öğrenmek istemiştim ama tam manasıyla hesaba kitaba dayalı bir açıklamaya erişememiştim.Özetle işlem dediğiniz gibi yapılıyor.Statorda yaklaşık 1000 A/sarım a ulaşılarak 30 dk beklenip camerayla incelenip fikir sahibi olunuyor.Sipir sayısı teoride belli olmasada 20-40 gibi değişebiliyor.Değişken gerilim kaynağıyla sargı beslenip ters oranyıta göre 50-25 A akıtılıyor .Bu konuda AG/OG motor Bakım yapan arkaşlar varsa onlar bizi daha iyi aydınlatabilirler se bende sevinirim.
 
Termal kameralar ile 2000 C ye kadar sıcaklık ölçümü alınabilir. Dikkat edilemesi gereken en önemli nokta piksel çözünürlüğüdür. Açık saha yada uzak mesafelerden ölçüm alınacak ise ona göre uygun yüksek piksel çözünürlüklü cihazlar kullanılması gerekmektedir. Cİhazları IFOV denilen değeri cihazın okumak istediğiniz mesafedeki en küçük ölçüm noktasını vermektedir. Bu nedenle yapmak istediğiniz ölçümleri belirlemeli daha sonra cihaz seçimi yapılmalıdır.

Ölçüm doğruluğu konusunda net bir şey söylemek doğru olmayabilir ancak baktığınız ekranda size sıcaklık farklılıklarını doğru vereceği kesindir.

Tuana Mühendislik
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,291
Kullanıcılar
451,019
Son üye
cufpuf

Yeni konular

Geri
Üst