Step motor için kablo?

Konu pek çok kez açıldı tartışıldı bir örnek https://www.kontrolkalemi.com/forum...sındaki-amper-farkı-nedir.104829/#post-659570, akım düşümü voltaj düşümü gibi kelimelerle arama yapılabilir. Akımın şekli dc/ac ve mesafe bilinmeli.
 
Step motorların çift bükülü kablolarla bağlanması ile ilgili, CNC ve 3D forumlarında kullanan ve önerenler var ancak güvenilir bir kaynağa rastlayamadım.

Aşağıda, XLR (Cannon) konnektörlü, AWG 18, ekranlı ve çifter bükümlü hazır step motor kabloların satıldığı ABD CNC firmasının sayfası var.

http://www.flashcutcnc.com/accessory/25-stepper-motor-cable-18-awg-xlr-xlr
 
Son düzenleme:
Gürültü (harmonik , parazit) bunları önlemenin başka yollarıda var kablo sadece basit bir önlem ekranlı yada sarmal kabloda gürültü olmayacak diye birşey yok kullandığımız makinelerin kabloları ekranlı olmasına rahmen parazit oluyor tabi bu durumda baska yöntemlere geciyoruz motoro eksi pals gonderiyorsak artıdan da direnç uzerinden bir baglanti yapip eksi palsin gelmedigi boşlukları artı ile dolduruyoruz parazit artı ile absorbe olmuş oluyor yarın detayli şema paylaşırım
 
Kabaca taradığımda konular daha çok, uzak mesafeli motorların elektrik bağlantı sorunları ile ilgili. CNC'lerde mesafe çoğunlukla kısa ve sorun daha çok gürültü ile ilgili.
Doğrudur çoğunluk olarak ac soruldu, ama içerik ve formül de içerdiğinden gerekli bilgiyi sağlar özenli davranmak lazım.
 
Biraz geç oldu ama bende kullandığım kabloyu göstereyim dedim :D

Metresi 10 TL ye aldım ben tanıdık bir otomasyoncudan. Çok şahane manyak bir kablo. Özellikle de hareketli sistemlerde kullanılması farz olan bir ürün. Bakır tellerden bile kalite akıyor :D Ölflex yazınca çıkıyor zaten

Resmi temsili olarak ekledim. Benim kullandığım 8 li olması lazım.
olflex.jpg
 
Bu arada lehimleyerek uzatma içime sinmiyor. Bunun yerine sağlam olduğunu düşündüğüm şu konnektörlerden aldım. Henüz gelmdi. Motor kablolarını uzatma kablolarına bağlamak için bunları kullanacağım. Panoya giriş için askeri tip konnektörlerim var. Yine onları kullanacağım.

clip+(2016-04-20+at+05.53.13).jpg
Geldi.

IMG_20160504_125715.jpg
 
Çok güzel görünüyor ya. Geçmeli ve kilitlemeli. Kilitlendiğinde epey sağlam oluyor. Bir de su geçirmez olduğu için talaştan da korunmuş olur. Biraz geç geldi ama olsun.

Yalnız kabloları sıkmak için pense almam lazım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,330
Mesajlar
925,403
Kullanıcılar
451,789
Son üye
mwwto

Yeni konular

Geri
Üst