bilgisiz mucit
Üye
Teşekkürler
6 7 dk da devrini alıyor çalışır durumda parmak yardımıyla tutulunca hemen durmuyor ve durana kadar sürtünmeden parmaklarımın ucu hafif kızarıyorDostum bende step motor ile elektrik üretmeyi düsündüm. Çıkışında yük bağlı iken step motoru döndürmek gerçekten zor oluyor. Bu nedenle iyi bir tork almak lazım.
Stirling motoru yapmayı bende araştırıyorum. Eğer yaptığınız motorun detaylarını paylaşırsanız sevinirim.
Fikir alışverişi iyi olur. Sizin motorun devrini düşürüp torku arttırırsanız belki faydası olur. Stirling motorunuz tam devire ve güce ulaştığında dönen mili elle yada bir mekanizma ile durdurmayı hiç denedinizmi?
Resim internete buldum örmek amaçlı ama yaptığımda aynı sistem basınç ve ısı kaçakları haliyle oluyor geliştirmem lazım elde yeterli malzememde yok birkaç güne izne çıkacam umarım yenisini yapıp istediğim sonucu alırım sizlerle paylaşırımBoyle bir is icin nasil bir malzeme ekipman kullaniyorsunuz acaba. sagdan soldan devsirme malzeme ile olmaz diye dusunuyorum. Urun ambalajlari, balon lastik parcaları telden krank falan. basinc ve ısı kacaklarının onlenmesi surtunmenin azaltilması konularini nasil cozdunuz. Su an yaptiginiz calisan modelin birkac resmini koyabilirmisiniz
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi