step motorda voltaj tavsiyesi

Merhaba

Yusuf bey ciddi bir hız farkı oluşacacağını anladım.Sürücüyü kendim yapacağım. yardımlarınız için herkese çok teşekkür ederim.

http://320volt.com/yuksek-guclu-bipolar-step-motor-surucu-l297-ir2104-irfz44/

Buradaki şemayı kullanmayı düşünüyorum. Rus sitelerini de inceledim o zamanlar çok populer kullanılan o kadar çok yapılmış ki devrenin 10 dan fazla pcb versiyonunu farklı rus sitelerinde yayınlandığını gördüm bir devre mosfetleri değiştirerek istenilen akım ve voltajda sürebilirim sanırım. O nedenle akım sıkıntım olmayacak gibi fakat tecrübe farklı.

Sizden beni şu konuda aydınlatmanızı istiyorum. Yapacağım cnc de sadece ahşap rölyef işlemek istiyorum. Kremayer dişlisi kullanmak istiyorum. Bu bu şartlara göre mikro step olmaz ise dezavantajım ne olur.

Son düzenleme:
Ben acemiyim ama sorunuzu yanıtlayabilecek arkadaşlar var.

Atakan bey vakit konusu çok sorun degil inanılmaz boş bir insanım (vakit açısından)(emekliyim). Maliyet açısından bakıldığında yapacağım her driver bana 90 tl'ye gelecek ,
Aslında 84 v ile beslemek istediğimden kendim yapmak istiyorum. Eger hazır alırsam 90v step motor sürücülerden almam gerekecek ki onlar çok pahalı benim için.

Atakan bey benim merak ettiğim konu şu 84 v ile sürer isem motor sanırım çok stabil çalışacak teorik olarak fakat pratikte bu duruma benzer deneyimi olan arkadaşlardan fikir almak. 84v sürmeye gerek yok denir ise hiç beklemeden hazır alacağım zaten motordan elimde 7 adet var bunun için bu kadar üstüne düşüyorum.

Son olarak topladığınız cnc çok güzel olmuş. Tebrik ederim darısı başıma artık.

Hocam 84 v. takılma. troid trafo al ma860 sürücülerin bazıları ac olarak besleniyor (tam kodu hatırlayamadım)70-80 VAC. tak kullan. yada smtp 48 volt^da satabil çalışır.

Son düzenleme:
@redbutterfly1979
Yapmak istediğiniz, linkini verdiğiniz devre çok da matah birşey değil.
Çalışmasına çalışır ama 10 küsur yıl öncesinin yoklukta çavdar ekmeği tadındaki devresi.

84V ile beslemeye o kadar takılmayın. Eğer stabilite, sürüş kalitesi açısından bakarsak 24V ile beslenen TB6600 o devreden daha iyidir.
Önerim TB6600 lü veya maliyet sorun değilse daha iyisi hazır bir kart almanız.
TB6600 max 50V. 40V gibi bir gerilimle beslerseniz gayet yeterli olur.

Yüksek besleme gerilimi daha çok yüksek devirlere çıkabilmek için önemli.
Zaten kramayer kullanacağım demişsiniz. Muhtemelen redüktör de kullanacaksınız ama yine de yüksek devirden daha çok mikrostep gerekecek gibi görünüyor.

Anladım İsmail bey o zaman maliyet önemli bahsi konu şemaya karşı tb6600 tavsiye ederseniz kullanabilirim . Aradığım cevabı tüm arkadaşların yardımlarıyla aldım yardımlarınız için teşekkür ederim.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri