Stm8s003f3p6 ile 3 Digit Anot Display sürülebilir mi?

lugerr

Üye
Katılım
27 Şub 2010
Mesajlar
70
Puanları
1
Merhaba,
Stm8s003f3p6 ile 3 digit(7 segment) Katot Display sürülebiliyor. Ya canım sıkıldı 3 digit katot(7 segment) display sürelim dedim. İmkanı var mı? :)
 
Evet var. Ortak anot olsa da ortak katot olsa da kullanabilirsin
 

Ekli dosyalar

  • stm8s003f3.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 4
Evet var. Ortak anot olsa da ortak katot olsa da kullanabilirsin
lm2596s-led-gostergeli-dc-dc-cevirici-cfaa.jpg

Elimde bu var. İşte 3 Digit 7 Segment Display :) Stm8s003f3p6 Entegresi kullanılmış ve Ortak katot'lu 12(-1) bacaklı display kullanılmış. Az önce bi bakayım dedim. O da ne, elimde kaldı bacakları :)
Bu yüzden böyle bir can sıkıntısı artık teoriden gerçeğe dönüşmeli. Elimde Ortak Anot uçlu 12(-1) bacaklı display var. Şimdi belki şemalar çıkarmam, bişeyler yapmam lazım. Acaba ümit var mı? :)
Bu entegreye bir yazılım yüklendiğini düşünüyormusun?
 
O entegre bir mikrodenetleyici elbette yazılım yüklenmiştir
 
O entegre bir mikrodenetleyici elbette yazılım yüklenmiştir
Ciddi ciddi bende yazılım yüklendiğini düşünmeye başladım. İçindeki yazılımlar aynı tip başka entegreye kopyalanabilir mi acaba? Resmen karmaşık çin işkencesi gibi sanki. Şema hazırlıyorum, buraya atıcam. Bunun büyük abisi(Stm8s103f3p6) yazılımla 2 Anot (3 Digit 7 Segment) display sürebiliyorsa, küçük kardeşi(Stm8s003f3p6 )'de Katot (3 Digit 7 Segment) display sürebildiğine göre. Niye 1 Adet Anot (3 Digit 7 Segment) süremesin diye düşünmüyor değilim şu aşamada. Olan olmuş, herşey sürmeye istekli gibi :) Ama yazılıma dokunmadan, Anot sürdürebilirmiyim, o kısım kesin değil hala.
 
Transistörle sürdürebilirsin
3Digit.jpg


Evet, şema çıkardım. Şimdi ne yapılabilir?(Transistörle sürdürme hakkında bişey bilmiyorum desem yeri) Anot ile katot display arasındaki bacak farklarına bakarmısın :) Ya ben yanlış yaptım, ya yazılımla alakalı, yada gerçekten böyle yaparsam çalışıcak :) Hangisi sence :)
Şimdi en son buraya geldim, ne yapabilirim? Forumdaki arkadaşlar da hevesli olsa katılsa bari :) İlginç bişey gibi geldi bana. (Elektrikçiler hevesli olur sanıyordum,garip seyler yapmaya çalışıyorum ve biraz saçma)
 
Yazılım yazabiliyor musunuz?
 
Yazılım yazabiliyor musunuz?
Hocam elektrikçi değilim :) Ama bilgisayar alanım :) Entegre yazılımlarını bilmiyorum. Arkadaş transistörle yapabilirsin dedi, tam anlayamadım tabiki örnek lazım, belki transistörle, Anot'u, Katot gibi hissettirebilirim :) Hayallere bakarmısın, mucit lazım mucit :) Bilgim yetmiyor, benim.
 
Son düzenleme:
Size tavsiyem,

Yazılım bilmiyorsanız ilk basta analog devreleri öğrenin uğraşın kurun çalıştırın. Bir yandan işlemciler için programlama dillerini araştırın.

Temel elektronik bilgisi olmadan dijital elektronik üzerine ilerleyemez siniz. Ben kendimden size örnek veriyorum.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,227
Mesajlar
924,459
Kullanıcılar
451,601
Son üye
sinanakkuş

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst