Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
taner arkadasıma tsk. ediyorum ama benim istediğim gibi deil benim istediğim stoba bastıgımda sadece stop butonu çalışacak diğerleri duracak...ben bu soruyu aslında çözdüm ekts ilede denedim fakat daha az malzeme ve kontak ile yapılıp yapılamıcağı(ben toplamda 6 ad kontaktör ile yapabildim) sonuçta iii bir kumanda devresinin en önemli özelliğidir en az malzeme kullanmak.yani burda sadece amacım kendi kumanda bilgimi test etmektir herkese cwp gonderen herkese tşk. ediyorum şemalarınızı bekliyorum...
böyle bir kumanda sistemini nerde kullanacaksın. Bu form bunlarla meşgul edilemez bence. peki ben sana bir şey soracam sen buna cevap verebilirmisin bakalım. sadece 1 Sigorta ve 1 adet sinyal lambası kullanıcan ve sigorta atınca lamba yanacak gerekli devreyi çizrmisin:
senin söylediğin şey çok ayrı bişiy ben sana malzeme kısıtlaması yapmıyorum kımsedende zorla yardımcı olmasını istemiyorum ayrıca her açtıgın konuyu illaki sahada uygulucaksın die bir zorunlulukta yok butarzdaki devreler sadece insanın kumanda mantıgını geliştirmek amacıyla sorulur.yoksa boyle bir devreyi uygularken NO kontagı kullanırsın olur biter.