neredeyse on yıllık bir cevap olacak ama eklemek istedim.Ilk defa boyle bir beyin egzersizi ile karsilasiyorum. Guzel seyler aslinda... Bunu topraklamayi deniz suyu ile yapmayi dusunen biri , muhakkak denizin topraklama direncini olcmeyi de icinden gecirmistir , denizin enginligi ve tuzlulugu goz onune alindiginda, olmamasi icin bir sebeb gorunmuyor.
Bir de akla ilk gelen, denizin ortasina kurulan ruzgar turbinlerinin veya gemilerdeki Elektrik sistemlerinin topraklamasinin nasil yapildigi ? Bu bilgiler bizi cevaba goturur diye dusunuyorum.
bilmem bir bilene sormak lazımdenizin ortasında koca tesisler kuruluyor bunların topraklaması nasıl yapıyor sizce
Koruma iletkeninin bagli oldugu ne ile tespit ediliyorTopraklama olmazsa koruma olmaz diye bir şey yok , trafo yıldız noktasından alıcılara dağıtılacak koruma iletkeni ile ( nötr değil tabiki ) koruma da yapılabilir TN-S sistem ) Koruma iletkeninin alıcılara bağlı olduğunu denetleyen sistemler de var , eğer bu iletken kullanılan cihaz gövdesine temas etmezse cihaza yol verilemiyor.