A_Y_K_U_T
Üye
Arkadaslar herkese merhaba geÇen gun Elektrik sebekesi olmayan bir balik uretim cifliginde ciflik sahibi bildigimiz sudan elektrik uretme duzenegini kurmus ancak mekanik enerji verdigi elektrik makinasi bir alternator degil bildigimiz rotoru sargisiz 5,5kw asenkron motor.ben ve bazi arkadaslarim mekanik enerji ile elektrik uretmek icin kullanilacak elektrik makinasinin bazi temel prensiplerle mumkun olduĞunu konuŞtuk bunlar sizinde bildiginiz gibi bir manyetik alan olacak ve bu manyetik alan cizgilarini 90 derecelik aÇilarla kesen iletken (yanİ rotoru sargili) olmasi gerektigini hususunu konustuk.ancak bu motorun sadece statoru sargili bildigimiz aliminyum enjekte edilmis rotor var bunu su ile cevirerek yildiz bagli olan motorun normalde uc faz verip calistirdigimiz uclarina da 17,5 kvar lik kondansatÖru direkt olarak baglamis ayni ek noktasindan da lamba tv buzdolabi gibi alicilarini calistirdigini sahsen gordum.konu biraz uzun oldu kusuruma bakmayin eksik gordugunuz noktalari soylerseniz yardimci olurum.cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
Moderatör tarafında düzenlendi: