Sudan Elektrik Üretmek Ama Bu Farklı

A_Y_K_U_T

Üye
Katılım
8 Nis 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Arkadaslar herkese merhaba geÇen gun elektrik sebekesi olmayan bir balik uretim cifliginde ciflik sahibi bildigimiz sudan elektrik uretme duzenegini kurmus ancak mekanik enerji verdigi elektrik makinasi bir alternator degil bildigimiz rotoru sargisiz 5,5kw asenkron motor.ben ve bazi arkadaslarim mekanik enerji ile elektrik uretmek icin kullanilacak elektrik makinasinin bazi temel prensiplerle mumkun olduĞunu konuŞtuk bunlar sizinde bildiginiz gibi bir manyetik alan olacak ve bu manyetik alan cizgilarini 90 derecelik aÇilarla kesen iletken (yanİ rotoru sargili) olmasi gerektigini hususunu konustuk.ancak bu motorun sadece statoru sargili bildigimiz aliminyum enjekte edilmis rotor var bunu su ile cevirerek yildiz bagli olan motorun normalde uc faz verip calistirdigimiz uclarina da 17,5 kvar lik kondansatÖru direkt olarak baglamis ayni ek noktasindan da lamba tv buzdolabi gibi alicilarini calistirdigini sahsen gordum.konu biraz uzun oldu kusuruma bakmayin eksik gordugunuz noktalari soylerseniz yardimci olurum.cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Suyla cevirdigi turbinin miline disli sitemi ile sanziman yaptirmis motor ornegin 1000 devirde 380 volt cikis veriyorsa ona gore devri ayarlatmis su zaten cebri borudan geliyo debisi genelde ayni.
 
Aykut bey! Ben bağlantıyı tam anlamadım açıkçası.
Yıldız bağlantıda R,S,T, fazlarını U,V,W sargı uçlarına verirken aynı sargıların diğer uçlarını (X,Y,Z, ) kısa devre etmiş olmamız gerekiyor. Bunu biliyorsunuz zaten. Bu Asenkeron motoru generatör gibi kullanırken 17,5 Kvar lık kondansatörün üç ucunu burada nereye bağlamış olmamız gerekiyor. Enerjiyi nerden alıyoruz ve nasıl alıyoruz. 3 faz olarak mı yoksa tek faz alıp nötr'ü topraklıyormuyuz ?
 
Son düzenleme:
sudan elektrik üretmemiş ki bildiğimiz hes lerdeki su tirbünü kullanarak alternatörü tahrik etmiş. yani var olan bir enerjiyi dönüştürmüş
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar asenkron motorlar devrinin üzerine cıktığı zaman elektrik üretirler ama fazlar arasına kutupsuz kondansatörler bağlamak gerekiyo bu kondansatörlerin dolup boşalmasıyla tahrik olurlar. ilk calıştırma esnasında 12 v. bi bataryayla tahrik etmek gerekir ondan sonra devamlı üretimde kalır. ama ürettiği frekans yüksek olabilir buda bazı hasas cihazların calışması için uygun olmaz.
 
sn. teknisyen08 bağlanması gereken kondansatörlerin değerleri neye göre belirleniyor, bir formülü var mı?
 
bana kalırsa böyle bir suyun üzerine,mikro türbin kurulursa daha fazla enerji ,verim ve kaliteli enerji elde edilmiş olur.bildiğimiz asenkron motorla yapılmış,nereden baksan yüzde 50 verim kaybı olur.mesela bu motorla 2kw lık bir yük besliyorsa,mikro türbin generatörle 5-10kw lık bir yük besleyebilir.
 
10mf yeterlidir, ama normal alternatör kullanmanız daha uygundur...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,022
Mesajlar
922,602
Kullanıcılar
451,271
Son üye
gpoint

Yeni konular

Geri
Üst