Tablaya parçayı bağlama

Bir yandan CNC'ye masa yapmakla uğraşıyorum. 40x40 profillerle. Ayak olarak ne tavsiye edersiniz. Teker yapayım diye düşündüm ama gönyeye almam zor olur vs. Nasıl bir ayak tavsiye edersiniz?
 
Mafsallı sallanmaz mı ani hareketlerde? Bu tarz tek vidalılarında da var elimde fakat gijonlar bağlandığ yerden çok sağlam değil. Makine 4 tane çubuk üstünde duruyormuş gibi oluyor. Sallanıyor belirli zaman sonra.

Elimde ikea tarzı bir masa ayağı var. 50mm çapında herhalde. Ayak borusunun direk içine vidalana bir plastik şekinde. Viralayıp ayarlıyorsunuz. O sebeple 50mm taban ayakalr direk yere basacak şekilde yapacağım sanırım. Suat Korkmaz ağabeyinkine benzer bir şeyler deneyeceğim.
 
Dene ama aynısını yapma. Sallanıyor. Zamanında Kazım Uğur abi söylemişti, dinlememiştim.

Benim masamdaki tek problem ayaklara çapraz destek kaynatmamış olmam. 6 ayak olmasına rağmen agresif yön değiştirmelerde sallanıyor. Bir süre sonra bu çapraz destekleri eklemeyi düşünüyorum.

Sana tavsiyem 4 ayak ama çapraz destekli bir masa yapman. Destekler kısa olmasın. Ayağın uzunluğunun yarısına kadar gelsin.

Yusuf'un örneğini verdiği ürün güzel. Kullanıyorum.
 
bu şekilde masa daha rijit olur

2016-09-17_21-19-38.png
 
Evet o çapraz destekleri ekleme konusunu okumuştum. Ben ayakları hafif çapraz dışa açık yapmayı düşünüyorum. Gece çizim yapıp buraya eklerim.
@Yusuf SEYLAN ın yeni çizdiği çaprazlı olan ise gerçekten güzel. Fakat zeminin düzgün değil. O sebeple o mafsal ayakları kullanmak gerekecek. O ayakları kullaınca da 4 tane gijon üzerinde sallanan bir masa oluyor.

Onun yerine elimde şu aşağıdaki gibi bir ürün var. Bendeki 70 cm çapında herhalde. Altta siyah plastik kısım komple çevresinde dişli vida şeklinde ayarlanabiliyor. Bunu kaynatmak hem yüzeye daha fazla basması ve ayarlanabilir olması açısından daha mantıklı geliyor?

https://tr.aliexpress.com/item/2pcs...32498092138.html?spm=2114.49010208.4.2.hLkCjY

2-adet-grup-5-CM-Y%C3%BCkseklik-Marka-KAK-Mobilya-Ayaklar%C4%B1-Ayarlanabilir-Paslanmaz-%C3%87elik-Masa-Dolap-Metal.jpg_640x640.jpg
 
Cevdet Abi bu Bİldiğin mobilya ayağı. Makine sehpası için kullanmak saçma olur kusura bakma ama. Mafsallı ayaklar en doğrusu. Ağırlıkları onlarca ton gelen enjeksiyon makinelerinde kullanır o tip ayaklar.
 
Masayı aslında o masfallı ayak kırıldığı için yapıyorum. (Kalitelisinden almıştım birde)
Bendeki bu mobilya ayağından değil. Bi makinanın altından sökmüştüm. Borunun et kalınlığı, plastik kalitesi vs çok iyi. Yarın çizerken resim atarım.
 
Aşağıdaki clampa ihtiyacım var. Bir türlü bulamadım. Karaköy'de veya istanbulda nerede bulabilirim. (otomatik yükseklik ayarı var). Taa gittim konya'da buldum. Konya'da varsa istanbul'da da olması lazım. Ama bulamadım.

41w5OxMCDuL.jpg


https://www.amazon.com/gp/product/B0057PUL52/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3IIAQI7D99KH7

CNC için değil, gönye testere küçük parçaları bağlarken kullanacağım.



Cnc de neden kullanmıyorsunuz? yeterli mukavemeti sağlar gibi? gerçi sizin iş durumu biraz farklıydı.Ama yandan tutan versiyonu sizin projedekine benzer iş yapabilir.


en ince çift taraflı bandı denediniz mi :D

bir örnek alalım lütfen :)
 
Çift taraflı bant iyi fikirmiş ama parçayı tabladan ayırmak biraz sorun olabilir. Mesela 300mm alüminyum levhayı sökmek baya zor olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst