Tablaya parçayı bağlama

canerten

Paylaşımcı üye
Sadece ben mi çok zorlanıyorum bilemiyorum. Şu standart clamplar ile bağlama yapmak işkence gibi geliyor. Ve ciddi zaman kaybettiyorum. Bağlama 10 dk, kesme 5 dk.. Bir de şimdi dust collector'un uzun fırmaları filan olacak. Orası çarptı burası çarptı iyice zorlanacağım.

Bu sebeple başka bir çözüm arayışına girdim. Hazır kompressörde almışken pnömatik bir şeyler yapılabilir mi diye araştırmaya başladım. Aşağıdaki ürünün tam olarak ne işe yaradığını biliyor musunuz?

a-Double-Action-10mm-Bore-50mm-Stroke-Air-Cylinder.jpg

http://tr.aliexpress.com/item/0-7Mp...36.html?spm=2114.13010208.99999999.282.ElaPXh

http://tr.aliexpress.com/item/GOGO-...42.html?spm=2114.13010208.99999999.297.ElaPXh

Aşağıdaki ürünün tam olarak ne işe yaradığını biliyor musunuz?

Havanın yönünü değiştirerek, siyak kısmı dışarı-içeri şeklinde harekett ettirebilirsiniz,
Hava pilot,
Hava hava pilot
Pedal kumandalı,
El kumandalı,
Elektrikli, 12-24-(ACV-DCV)110-220(ACV)
Selonoid valf kullanarak işlemi yaptırabilirsiniz.

vakum pedler var ama çok maliyetli.. clamp kullanmaya devam edin. siz zaten, seri imalat yapmıyorsunuz.. haliyle parçayı düzgün bağlamak işin yarısını halletmektir.. gerisini oturup izleyeceksiniz :)

ben bundan yapmıştım ama tabi aluminyumda ne olur bilmem

Ekli dosyalar

• image-2.jpg
    image-2.jpg
    391.8 KB · Görüntüleme: 96
  • image-3.jpg
    image-3.jpg
    333.6 KB · Görüntüleme: 97
  • image-5.jpg
    image-5.jpg
    374 KB · Görüntüleme: 89
Bu konudan çok muzdarip biri olarak bende izliyorum sizi iş hoby amaçlı olduğu için çok maliyetli malzemelr almıyorum çoğu zaman geçici çözümlere harcadığımız emek ve maliyet astarı yüzünü geçecek cinsten oluyor malesef

@lydra abi seri gibi üretim yapıyorum. Yapmam gerekiyor. Ve 60mm ahşap işliyorum. Clamp vida boyları uzun oluyor, Haliyle talaş olduğundan dust collectorde yaptık. Fırçalardan 10 cm uç kullandığımdan uzun. Dolayısıyla bir çözüm bulacağım. Aşağıdaki video'da çok güzel bir ürün var. Ve haliyle pahalı. Ama araştırdığımda size örnek verdiğim parça ve vanadan ibaret olduğunu gördüm. Sadece hava içinde hapsolunca basınç durumu ne oluyor. Titreşimde ne oluyordur vs diye araştırma yapıyorum. Çünkü videoda dikkat ederseniz basıncı verip kitliyor.

Bir örnek daha buldum.

ozaman sana tavsiyem, vakum ped yada vacum tabla kullan. ben Elektrik süpürgesi kullanarak vakum tablası yapmıştım. ve inanmassın ama, vidalamış gibi malzemeyi yapıştırıyordu.. tabi levhada. bloklarda ne olur bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• eko render.123.jpg
    eko render.123.jpg
    966.1 KB · Görüntüleme: 59
  • eko render.122.jpg
    eko render.122.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 58
  • eko render.121.jpg
    eko render.121.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 53
Eğer işlediğin parçaların ebatları mesela 50-100mm civarında ise düzgün bir freze mengenesi alıp kullanabilirsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,671
Son üye
cewizci

Yeni konular

Geri