Tda7385 /tda7388 değişimi

Merhaba Fiat brava orjinal teyp aldım bu teypte ses çıkmıyordu üzerinde tda7385 vardı 4x30w Bu parçanın arızalı olduğu kanısına vardım ve elektronikciden bu parçadan istedim olmadığını yerine 7388 kullanabilirsin dedi 4X41w data sini inceledigimde neredeyse aynı eskisini soktum yenisini taktım çalıştı sorun yok araca monte ettim sesi 14/15 civarına aldığımda ses kesik kesik çıkıyor bazense kapanıyor sizce bu duruma nasıl bir çözüm bulabilirim

Hoparlörleriniz sağlam mı kontrol edin, terminalden komite giden esnek kabloyu gererek bir zayıflık yıpranma var mı bakın.

TDA 7388'in montajından sonra alkollü bir pamukla entegre ayaklarını, yakın civarını, ayrıca bir PCB 'ye bir büyüteçle bakıp kısa devre, artık lehim parçaları, vb. kontrollü bir temizliği yapmanız gerekiyordu. Radyo teybi araç aküsü yerine evde adaptör gibi değişik besleme kaynaklarıyla besleme durumunda da adaptör gücü uygun değilse ayni durumlar oluşabiliyor. Ama teyp araçta çalıştığı için yeni yapılan lehimin yakın çevresine ve araçtaki hop. kolon kablolarıyla hoparlör iç bağlantılarını gözden geçirmeniz iyi olur. Kolay gelsin.

TDA 7388'in montajından sonra alkollü bir pamukla entegre ayaklarını, yakın civarını, ayrıca bir PCB 'ye bir büyüteçle bakıp kısa devre, artık lehim parçaları, vb. kontrollü bir temizliği yapmanız gerekiyordu. Radyo teybi araç aküsü yerine evde adaptör gibi değişik besleme kaynaklarıyla besleme durumunda da adaptör gücü uygun değilse ayni durumlar oluşabiliyor. Ama teyp araçta çalıştığı için yeni yapılan lehimin yakın çevresine ve araçtaki hop. kolon kablolarıyla hoparlör iç bağlantılarını gözden geçirmeniz iyi olur. Kolay gelsin.
Cevabiniz için teşekkürler temizliğini ve gözle PCB kontrolü sağladım bir sorun görünmüyor kartta bağlı iken TDA giriş voltajı 11.5v ses çıkış v5 civarı çözemedim olayi
Hoparlörleriniz sağlam mı kontrol edin, terminalden komite giden esnek kabloyu gererek bir zayıflık yıpranma var mı bakın.
Başka teyp bağlandığında sağlam sesi sonuna kadar acabiliyorum sıkıntı bu teypte bence

Cevabiniz için teşekkürler temizliğini ve gözle PCB kontrolü sağladım bir sorun görünmüyor kartta bağlı iken TDA giriş voltajı 11.5v ses çıkış v5 civarı çözemedim olayi

Giriş 12 volt ve ses çıkışında 5 volt dc varsa o entegre içindeki çıkış transistorlerinde sorun var.

Entegrenin ses girişini devre üzerinde ayırın ve kısa bir kablo ile gnd ye irtibatlayin. Bu şekilde çıkışı yine ölçün. Hala 5 volt varsa o entegre bozuktur.

Yukarıdaki testte sonuç 0 volt ise o zaman ön devrelerde bir yerde dc kaçak var. Oralara yonelmelisiniz.

Giriş 12 volt ve ses çıkışında 5 volt dc varsa o entegre içindeki çıkış transistorlerinde sorun var.

Entegrenin ses girişini devre üzerinde ayırın ve kısa bir kablo ile gnd ye irtibatlayin. Bu şekilde çıkışı yine ölçün. Hala 5 volt varsa o entegre bozuktur.

Yukarıdaki testte sonuç 0 volt ise o zaman ön devrelerde bir yerde dc kaçak var. Oralara yonelmelisiniz.
Deniyerek cvp burada sizinle paylasicam

Yukarıdaki testte sonuç 0 volt ise o zaman ön devrelerde bir yerde dc kaçak var. Oralara yonelmelisi
Hocam söylediğinizi çok beceremedim fakaT TDA çıkışında eksi ve artı olması gereken yerlerde her birinde + 5v var teyp arkasındaki sokettev ölcum yaptım probları +/- eksi dikkat ederek bağladım 4 çıkış alt sıra 1 hariç + 1 çıkış - eksi üst sıra 3 eksi 1 + var

Yardımcı olan cvp yazan arkadaşlar teşekkür ederim sorunumu çözdüm şöyle TDA vcc girişine haricen başka 12v verdim sesi sonuna kadar açıyorum kesilme yok şimdilik sorun yok gibi yarın araç üzerinde deniyecegim sonucu yine yazarım sizlere

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri