Yapım işlerinin çok olduğu bir kurumda çalışırsan proje konrollüğü, kabuller vs uğraşırsın.
Elektrik ve zayıf akım imalat işler vardır. HES vb santralde çalışırsan çoğunluk elektrik işidir, zayıf akımı unutursun.
Ben kamu hastanesinde mühendisim. Biraz büyük bir hastaneyiz. Yeni yapım işlerimiz de oluyor; kontrolllük kabuller vs. İşlerin teknisyenler tarafından yapılmasının takibini de yapıyorum. Teknisye arkadaşların çözemediği durumlarda işlere müdahil oluyorum. Firmalar ile aracılığı ben yapıyorum. Yeni malzeme alınacaksa şartname vs. hazırlanması benim elimden çıkıyor. Hem kuvvetli akım işi var hem zayıf akım işi. Saçma hangarya işlerle de uğraştığım oluyor.
Kamu demek bol bol yazışma demek. Özel sektörde bir mail atılarak çözülen iş burada aşağıdan yukarıya kadar herksin imzası olması gerekiyor. Tabi bu anlattıklarım gözünü korkutmassın her şey zamanla oturur.
Çok sıkıcı bir işin de olabilir. Çok kötü amirlerin de olabilir. Bunlar özel sektörde de olabilecek şeyler. Allah yolunu açık etsin. Gönlünce bir atama olur inşallah.