confickerbelasi
Profesyonel Üye
foto koysanıza...
Motorun dönüş yönü değişimi için ana sargı veya yardımcı sargı uçları değiştirilir. Sargı uçlarını değiştirerek aslında akım yönünü değiştirmiş oluyoruz. Eğer sargılardan motor klemensine üç uç çikarilmışsa akım yönünü değiştirmek mümkün değil. Fakat siz değiştiğini iddia ediyorsunuz. Bu yüzden nasıl yaptığınızı öğrenmek için merakla bekliyoruz.
Telefondan foruma video nasıl yukleniyor birisi anlatsin merakinizi gidermis olucam inşallah..varsa fan kendiniz deneyin gozlerinizle gorun.[emoji106]Motorun dönüş yönü değişimi için ana sargı veya yardımcı sargı uçları değiştirilir. Sargı uçlarını değiştirerek aslında akım yönünü değiştirmiş oluyoruz. Eğer sargılardan motor klemensine üç uç çikarilmışsa akım yönünü değiştirmek mümkün değil. Fakat siz değiştiğini iddia ediyorsunuz. Bu yüzden nasıl yaptığınızı öğrenmek için merakla bekliyoruz.
Ne diyim abi daha nasil anlatayim bilemiyorum..resim de yukledim donus yönlerini bi saga bi sola çalışır vaziyette video da cektim..ama yukleyemedim..yaptigim bağlantı dogru ve gayet guzel de çalışıyor..hayirli ramazanlar der susarim.Yardımcı sargı ile kondansatör seri ana sargıya paralel olması gerekir. Sn @çaylakelektrikçi yaptığınız bağlantı değişikliği ile kondansatörü ana sargıya seri yardımcı sargıyı da bunlara paralel bağlamış oluyorsunuz. Yani doğru bir bağlantı şekli olmuyor.
Yanlış anlaşılmasın ben yalan söylüyorsunuz demiyorum. Yaptığınız bağlantı şekli sağlıklı değil. Onu izah etmek istedim sadece.Ne diyim abi daha nasil anlatayim bilemiyorum..resim de yukledim donus yönlerini bi saga bi sola çalışır vaziyette video da cektim..ama yukleyemedim..yaptigim bağlantı dogru ve gayet guzel de çalışıyor..hayirli ramazanlar der susarim.