Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

kardeşim ingilizce seviyem iyidir ama orada profeciency ne sorarlar nasıl yaparlar heyecanımıza yenik mi düşeriz pek te erken konuşmak istemiyorum...üni de zaten hazırlık okumuştum transkript te de yazıor kayıt ofisiyle daha görüşmedim ama onu saydırabilmeye çalışıcam..Profeciency listening,writing,reading ve multiple choice'den oluşuyor muş işleri belli olmaz.. Ev-yurt işine gelince orada şu an halen okuyan bi arkadaşım var onunla görüşmelerim devam ediyor onun evine de çıkabilirim okula yakınmış...Ben oraya 10-14 eylül arası gitmeyi düşünüyorum arkadaş bana yardımcı olmak için erkenden benimle gelicek hem ev-yurt işlerine bakıcam ayrıyeten orada sağlık kontrolleri falan varmış öğrenci vizesi almamız gerekiyomuş oraya gidince o işleri halledeyim dedim bi de profeciency sınavı ekim 20 si gibi yanlış hatırlamıyorsam akademik takvime öyle yazıyordu biraz da sınava hazırlanıyım dedim ing.riske atamam geçmem lazım..
 
hayırlısı olsun kardeşim. benim çevremden orada kimse yok. Bende bakacam artık evmi olur yurt mu olur, lakin ev olursa benim için daha iyi olucak inş. hayırlısı diyelim nasılsa görüşürüz orada :)
 
Konudaki msjları okumadım ama bugün mühendislik tamamlama sınav sorularına baktım insaf dedim gerçekten hakka giriliyor o soruları üni. sınavına hazırlanırken bile kolay diye çözmezdik biz şimdi onlar sınav sorusu olmuş..Bide mühendislik fakültelerinin hali ortada benim okuduğum okulda yıldA 100 kişiden en fazla 5 i mezun olabiliyoken yani bu kadar zorluyoken hocalar bu sınavın çıkması ciddi olarak hakka girmektir.Hakka giren bu yasayı getirenlerdir.Ben üniye girmeden çıksaydı bu yasa teknik öğretmenlik okurdum orda rahat bitirirdim okulu sonra sınavla mühendis okurdum kaybım olmazdı..Ha devlet işsiz teknik öğretmenlerin sorununu tabiki çözmeli ama başkalarının emeğini hiçe sayarak deil..
 
Konudaki msjları okumadım ama bugün mühendislik tamamlama sınav sorularına baktım insaf dedim gerçekten hakka giriliyor o soruları üni. sınavına hazırlanırken bile kolay diye çözmezdik biz şimdi onlar sınav sorusu olmuş..Bide mühendislik fakültelerinin hali ortada benim okuduğum okulda yıldA 100 kişiden en fazla 5 i mezun olabiliyoken yani bu kadar zorluyoken hocalar bu sınavın çıkması ciddi olarak hakka girmektir.Hakka giren bu yasayı getirenlerdir.Ben üniye girmeden çıksaydı bu yasa teknik öğretmenlik okurdum orda rahat bitirirdim okulu sonra sınavla mühendis okurdum kaybım olmazdı..Ha devlet işsiz teknik öğretmenlerin sorununu tabiki çözmeli ama başkalarının emeğini hiçe sayarak deil..
Sen ALES'e yada DGS'ye hiç girdin mi kardeşim....?
 
Sayın elek,

Patırtıyı teknik öğretmenler değil, mühendis odaları yapıyor... Teknik öğretmenlere çamur atmayı bıraksınlar. Mühendis odaları, OSYM'nin lisans düzeyindeki mezunlara yaptığı sınavları ortaokul altı sınavmış gibi lanse ettirerek teknik öğretmenleri küçük düşürmeye çalışması affedilecek bir tarafı yoktur.

28 Şubat sürecinde meslek liselerine uygulanan katsayı nedeniyle boşalan meslek liselerine teknik öğretmen ataması yapılamadığı için bu duruma gelindi. Eğer mühendis odaları 28 şubatta darbecilere alkış tutacaklarına meslek liselerine sahip çıksaydılar bu duruma gelinmeyecekti.

Ki ne ekerse onu biçecek... Mühendis odaları şunu akıllarından çıkarmasınlar, hiç bir güç ve hiç bir kurum TBMM'nin üstünde değildir. Teknik öğretmenlerle ilgili bu karar Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkmıştır, mühendis odalarının yargıya başvuruları boşa çıkmıştır, kendileri çok iyi bilirler. Yani köprünün altından çok sular geçti...

Değerli arkadaşlar,

Mühendislik tamamlama eğitiminin uzaktan eğitim modeliyle yapılması için, aşağıda verilen linkten dilekçeyi indirerek yazıcıdan çıktısını alınız. İlgili bölümü doldurduktan sonra da YÖK'e faxlayınız. YÖK'ün fax numarasını YÖK'ün web adresinden alabilirsiniz.

Aktif Reaktif Kombi Sayaçlar

sabahtan beri bu konuyla ilgili forumları okuyorum okuyorum sizi gerçekten anlamakta güçlük çektim sayın durceylan , şu başlıkta https://www.kontrolkalemi.com/forum...lim-gercek-manada-teknik-ogretmen/sayfa2.html teknik öğretmenlerin çabasını anlayamıyorum tarzından falan konuşmuşsunuz daha yasa ortada yok iken daha sonra yasa çıktıktn sonra forumun her tarafına resmen teknik öğretmenlerin avukatlığını üstlenmişssiniz , siz mühendismisiniz yoksa teknik öğretmenmisini anlayamadım ama burada siyasi mantığıda katarak böyle yaklaşım göstermeniz çok manidar ama içim rahat ki mühendisler zek adamlardır herkesın niyetini çok iyi anlarlar
 
Bakın neyin tartışması bu nedir anlayamadım? Kimsenin kimsenin hakkını yediği yok he bu öyle bir konuki nereye çekilirse oraya gider.NASİPTE NE VARSA KAŞIĞA O DÜŞER. RABBİM HEPİMİZİN HAKKINDA HAYIRLISINI VERSİN.iNŞ. AMİN
 
Bakın neyin tartışması bu nedir anlayamadım? Kimsenin kimsenin hakkını yediği yok he bu öyle bir konuki nereye çekilirse oraya gider.NASİPTE NE VARSA KAŞIĞA O DÜŞER. RABBİM HEPİMİZİN HAKKINDA HAYIRLISINI VERSİN.iNŞ. AMİN
kardeşim özelden msj attım almadın mı?
 
IUS Hazırlık ile ilgili bilgiler aktarmak istiyorum malum üniversiteyi kazanan arkadaşlar placement ve proficiency sınavına girecekler.

öncelikle placement sınavına giriliyor. bu sınavın içeriği reading ve writing bölümlerinden oluşmakta. reading bölümünde grammer ağırlıklı sorular var writing de ise yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl 1. bölüm kendinizi tanıtın 2. bölüm en iyi tatiliniz 3. böülümde biraz daha zor bir soruydu. placement den 70 üzeri alanlar proficieny sınavına girebiliyorlar ( yanlış hatırlamıyorsam 70 ama 75 de olabilir). bu sınavdan 70 alan öğrenciler proficiency sınavını geçemeseler dahi 4. kurdan başlıyorlar.


proficiency sınavı ise 4 bölümden oluşmaktadır. Reading , listenin , writing ve speaking. reading ve listening de 25 er soru bulunmaktadır.

reading : 3 parttan oluşmaktadır. partlardan birisi çoktan seçmeli sorular 2. si text in içine cümleler yerleştirme. 3. sü ise verilen soruların hangi text e ait oludğunu bulma. reading için hazırlık öğrencilerine verilen first certificate kitabında ki tarzda sorular gelmektedir. ama soruların zorluğu her sınavda farklı olmaktadır bilhassa dönem başında zorluk seviyesi yüksektir. kitabı internetten bulup çalışabilirsiniz arkadaşlar.


listening : bu bölüm 25 er sorudan oluşmaktadır ve 3 parttır. 1. part bazen değişir ama çoktan seçmeli 2. part boşluk doldurma 3. part true, false , NM olmaktadır. ama bazen sorulara cevap verme şeklinde de olabilmektedir. listening için de tavsiyem aynı kitabın listening bölümü olur.


writing : 2 parttan oluşmaktadır. 1. part 7 puan değerindedir. genellikle cümle verirler cümlede bir boşluk olur bu boşluğu However , so , because , due to , therefore ,furthermore , moreover , nevertheless ile doldurmanız istenir. şıklarda bunlar vardır 4 şıktır birini seçersiniz.
2. part ise writing yazmandan oluşur. Ben 3. girişimde proficiency vermiş birisi olarak şu ana kadar gelen topicleri söyleyeyim. bir defa teknoloji ile ilgili çok konu geliyor.

technoloji has improved our life ( for and against )
technoloji ( advantage and disadvantage )
tourism destroy our environment ( for and against)
tourism ( advantage and disadvantage)
working part-time while studying at university ( advantage and disadvantage)
para mutluluk geitirir mi? opinion
teknoloji sağlığımızı kötü yönde etkiler ( for and against)
internet (advantage and disadvantage )
internet should be banned for children ( for and against)
çocuklar internet kullanırken ve televizyon izlerken kontrol altında tutulmalıdır ( for and against)
watching movie in home instead of cinema ( advantage and disadvantage)
mobile phone sınıfta kullanımı ( advantage and disadvantage)

bunun haricinde opinin ve cause and effect essayları da var ama gelen başlıklar böyle aynı konular denk gelebiliyor prficiency sınavında :))


bu essayları teofl veya ielts essyaları gibi yazınca sıkıntı çıkabiliyor çünkü olkul biraz daha farklı istiyor . geçen yıl palcement den atlayan arkadaşlardan o tarz essay yazanlar proficiency den geçemediler 4. kurdan başlamak zorunda kaldılar.


speaking : bu bölümde gateway b2 ve b1 kitaplarında ki konulardan soru çıkıyor. sınava girdiğiniz zaman 2 tane hoca karşınızda oluyor birisi elinde kağıt kalem diğeri ise sizinle konuşuyor. önce hoca elinde 15 -20 kağıtdan size birini seçmenizi istiyor bazı hocalar kendileri seçiyorlar :)) sonra mesela media and entertainment konusunu seçtiyseniz verilen kağıtta sorular var örneğin hangi media aracını kullanırsınız tv radio internet vs. sizce şu anda kullandığımız geleneksel media araçları radyo tv gazete gelecekte kaybolacak mı falan gibisinden bu sorulara göre başlıyorsunuz konuşmaya arada size kağıdı veren hoca lafa atlayıp sorular soruyor. diğer hoca da soru soryor bazen konuşma başka tarafa kayıyor. size tavsiyem konuyla ilgili fazla bilginiz olmasa bile konuyu başka taraflara çekin haytınızdan uydurma örnekler verin hikaye yazın hocanın karşında :))
topic konularına gatewat b1 ve b2 kitaplarından ulaşabilirsiniz. ağırlık b2 :))

bir de proficiency sınavı ile ilgili sourlar var ius internet sitesinde mevcut
English Language School

bu linkden ulaşabilirsiniz.

proficieny sınavı hakkında söyleyecekelrim bu kadar sorusu olan varsa yazsın. Kazanan arkadaşlara başarılarının devamını diler ve mümkünse hiç hazırlığa bulaşmadan fakülteye başlamalarını isterim :))

unutmadan listening de 13 -14 kişi oluyor her sınıf en önde bir tv var ondan açıyorlar listeningi oradan dinliyorsunuz yani sınıfta bir ses sitemi veya kulaklık falan yok açıkçası ses boğuk çıkıyor bazen cızırtı geliyor anlayamıyorsunuz. ama çok iyi konsantre olmalısınız 2 defa dinletiyorlar bir de kesinlikle zaman sorununuz yok. reading için 1,5 saat süre wting için 1.5 saat süreniz var listening de zaten 2 defa dinledikten sonra bitiyor speaking de ise yaklaşık 10-12 dk sürüyor hoca zaten size çıkabilirsiniz diyor. writing in 1. kısmında although ve despite de var bu ikisi arasında ki farkı öğrenin çıkıyor ama soru şu ana kadar hep although du :))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
130,137
Mesajlar
933,488
Kullanıcılar
453,213
Son üye
byCyrus

Yeni konular

Geri
Üst