Burak_akinci
Üye
Sevgili Burak arkadaşım hazırlık hariç 3 dönem demişsin.Yani hazırlık + 1.5 yıl öğrenim. Peki normalde aldığın puan tam burslu olabiliyormuş evet. Peki senden geriye kalan %25 lik kısmı nasıl veriyorsun.Totalde senden şuan ne kadar para gitti.Ayrıca hazırlığı okumak mecburi mi? Bunu geçmek için bir sınav falan yokmu? Kıbrıs barınma,yemek vb. bunlar nasıl?Birde Bosnada ki müh. tamamlama ile kıbrısta ki müh. tamamlama arasında bir fark varmı( yök denkliği vb.)Sorularımı cevaplarsan hem ben hemde buradaki arkadaşlarımız biraz daha detaylı öğrenmiş olur.Teşekkür ederim.
Sayin darkblow arkadasim,
Okul harcimin % 25 ini 905 euro pesin 305 euroda belirttikleri tarihlerde odeyecrgim okul ayarliyor odeme planini..hatta onumuzdeki sene tekrar sinava girip %100 burslusuna yukseltme sansim oldugunu soylediler.%100 burslularda okula sadece 1000 tl verdiler bu sene.hazirlik okumak bolum icon.mecburi fakat ingizce seviyen iyiyse sene basinda ve yariyilda yani bu ocak ayinda prof. Sinavi yapiyorlar bolume gecmek icin suan tek cabam o yonde benim.
Kibrista yasam turkiyeye gore biraz daha pahali fakat arada ucuk farklar yok...
Aldigim egitimde herhangi bir muhendislik tmamlama diye gecmiyor direk osym tarafindan kayit oldum ve derslerimi transfer ettiler.denkllil konusunda kibristaki universitenin herhangi bir problemi yok.ayrica uuniversifenin diplomasi mavi diploma diye geciyormus dunyada gecerliligi olan bir.diplomaymis.bu yuzdende okulda cok fazla yabanci ogrenci var...