İşçi Mühendis
Profesyonel Üye
Bu konuda da lokal tecrübeleriniz kusura bakmayın ama geneli bağlamaz ; her teknik öğretmen mühendis den daha kalifiye elemandır demek saçmalığın önde gidenidir.Tersi içinde geçerli bir durum .Teknikerlerin ve teknik ögretmenlerin türkiye şartlarında mühendislerden daha çok iş bildiğine hem fikiriz.Ama bu mühendislerin şuçu mu? bu tartışılır.
Bu konuda da lokal tecrübeleriniz kusura bakmayın ama geneli bağlamaz ; her teknik öğretmen mühendis den daha kalifiye elemandır demek saçmalığın önde gidenidir.Tersi içinde geçerli bir durum .
Millet olarak kim kimi döver edebiyatlarını bırakıp bilim ve teknolojide üretimde bulunmaya ; tarihe imza atmaya ne zaman başlayacağız bilemiyorum
Okulların ben her ne kadar boş olmadığını düşünsem eğitim sisteminin hepden değişmesi gerektiğini düşünmekteyim ; bizim TÜRKİYE olarak dalında uzmanlaşmış bireylere ihtiyacımız var ; azıcık ondan azıcık bundan azıcık şundan bilen teknik elemanlara değil ; bu yüzden nasıl doktorluk kendi içinde zilyon tane alt birime ayrılıyorsa mühendislikler ve başka disiplinlerde artık bir sürü dallara ayrılmalı ; bir Elektrik mühendisi hem PLC hem yüksek gerilim hem alçak gerilim hem topraklama hem o hem bu hem şu konusunda uzmanlaşmaya çalışmamalı ; ben her mevzunun ayrıntısıyla boğuşmaktan bazen bunaldığımı hissediyorum ; ben PLC ile yazılım ile boğuşurken telefonum çalıp birileri benim lambam yanmıyor bir baktırıver dememeli ; ya da ben yeraltında sürekli yüksek gerilim ve üç fazlı sistemlerle boğuşurken kapı zili çalmayan komşum yahu sen elektrik mühendisisin şundan da anlarsın bir bakıver dememeli ; saçmalıklar ülkesinde yaşıyoruz vesselam..........
Okulların ben her ne kadar boş olmadığını düşünsem de eğitim sisteminin hepden değişmesi gerektiğini düşünmekteyim ; bizim TÜRKİYE olarak dalında uzmanlaşmış bireylere ihtiyacımız var ; azıcık ondan azıcık bundan azıcık şundan bilen teknik elemanlara değil ; bu yüzden nasıl doktorluk kendi içinde zilyon tane alt birime ayrılıyorsa mühendislikler ve başka disiplinlerde artık bir sürü dallara ayrılmalı ; bir Elektrik mühendisi hem PLC hem yüksek gerilim hem alçak gerilim hem topraklama hem o hem bu hem şu konusunda uzmanlaşmaya çalışmamalı ; ben her mevzunun ayrıntısıyla boğuşmaktan bazen bunaldığımı hissediyorum ; ben PLC ile yazılım ile boğuşurken telefonum çalıp birileri benim lambam yanmıyor bir baktırıver dememeli ; ya da ben yeraltında sürekli yüksek gerilim ve üç fazlı sistemlerle boğuşurken kapı zili çalmayan komşum yahu sen elektrik mühendisisin şundan da anlarsın bir bakıver dememeli ; saçmalıklar ülkesinde yaşıyoruz vesselam..........
Zaten olay senin dediğin gibi olsa, olabilse bırak öğretmenlerin mühendis olmasını tükiyenin yarısı mühendis olsa yine iş bulur. problem de o zaten en başta ve daha biçok yerde de belirttiğim gibi işverenin mantığı alayım 1-2 mühendis herşeyi onlar halletsin. verdiğin örnek çok güzel. yangın panelinden telefonlara kadar zayıf akım da bizde yanan motor yanmayan lamba da. 34500 Voltluk gerilimler de motor sürücüler PLC ler de... evet anlıyoruz hepsinden ama tam bir pratisyen hekim gibi. halbuki bunlardan bir tanesine adam akıllı versek kendimizi bak bakalım bi daha yapıyo mu
zaten arzu ettiğimiz şey ütopik.olacak iş değil bir işverenin sadece bir alt bölümle ilgili birisini işe alması.ama ben şunu farkettim ki bir konuda uzmanlaşmak için sadece o konuya yoğunlaşmak lazım diğer yandan da elektriğin diğer dallarından da bihaber olmamak lazım.4 yıl üniversite eğitimi alıp da bir bina Elektrik tesisatında basit çizimler yapamayan kişiler tanıyorum ne yazık ki.Burda muhendis olmak isteyip de olamayan teknik eğitim mezunu arkadaşların ben inanıyorum ki hiç biri maddiyat için düşünmüyor...
ben şahsen diyelim ki bir projeci almak istiyorum işyerine ve 10 kişi başvurdu.laptopun başına oturturum eplanı açtırırım ve bir sayfayı çizmesi için zaman veririm.eğer kim en kısa sürede ve düzgün bir şekilde çizmişse o kişiyi işe alarım.ama şirketler böyle yapmıyor çok düşük bir fiyata alıyorlar eğitiyolar uzun süreler geçiyor.biraz mantıklı olsa işverenler herşey çok seri ve kaliteli bir şekilde olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?