Dediklerinizde çok haklısınız. Türkiye'de mühendislik doktorluk gibi birçok dala ayrılmalı ama evet imkansız gibi. Bir de şu var ülkemizde elektrik elektronik mühendisiyim diyorsun bizim evde çamaşır makinası çalışmıyor bir bak, laptop çalışmıyor bir bak, lamba yanmıyor bir bak vs. deniliyor. Mühendis olunca her şeyi yapabileceğin düşünülüyor ama öyle olmuyor işte. O kadar çok alt dal var ki, her şeyi öğrenmek güç. Ben şu an bakım mühendisi olarak çalışıyorum meslekte kendini geliştirmek için güzel bir dal. Esasen okulda yüksek gerilim üzerinde uzmanlaştım tedaş ya da eüaş bünyesinde bir mühendis olsaydım işler benim için çok daha kolay olurdu ama burada yüksek gerilim olarak sadece trafo sorumluluğum var onun dışında soğutma sistemi, ac dc motor ve sürücüleri, sensörler, plc, ups, kompresör, hidrofor gibi bir çok kısımda kendimi geliştirdim en önemlisi mekanik olarak da ilerledim. Hidrolik, pnömatik sistemlerde valfler, şartlandırıcı, kısıtlandırıcı vs. Şimdi ben gidip bir iletişim, haberleşme de çalışan mühendisin bildiğinin ne kadarını bilirim ya da bir yazılım mühendisinin yazdığı programlardan ne kadar anlayabilirim. Düşüncem şu şekilde uzmanlık olarak kendi zihnimizde bir şeyler benimseyip ona göre hareket etmeliyiz ama diğer konularda da en kötü yüzeysel olarak bilgi sahibi olmamız da gerekli. Uzman olamayabiliriz ama yarın bir gün uzman olmadığın bir konuda bir arkadaşın, bir tanıdığın ya da çocuğun bu ne işe yarar nasıl çalışır bu neden kullanılmış gibi bir soru sorduğunda cevap verememek daha kötü olur. Sonuç olarak Türkiye'de böyle gelmiş böyle gidecek bizim gibi düşünenler sadece biz olarak kalacak.