by_scream
Üye
Benim öğrenim hayatım;
lise:anadolu teknik lisesi Elektrik bölümü
MYO:Kocaeli MYO endüstriyel otomasyon
Fakülte:Cü Elektrik-Elektronik müh.
Yani ben bir teknik öğretmen mühendisine göre (nasıl bir tabir olduysa artık) daha avantajlı olurum.Ama bu durum benim umrumda sebebi kendimi geliştirmem yada geliştirmemem değil.
Tamam haklısınız meslek liselerinin puan kesilmesi bir haksızlıktı.Ben o yüzden hiç öss ye çalışmadım.Dedim kendi kendime öss de engelliyolarsa bende myo ya giderim ordan dgs ile paşa paşa geçerim müh. fakültesine.Öyle de yaptım allahın izni ile bu haftada mezun olucam inşallah.
Yani o dönem meslek lisesinden MYO lara öss puansız direk gidilebiliyorken ve DGS gibi bir sınav varken.Amannnn 2 yıl myo okucan sonra DGS yi kazanabilcez mi kazanamıcaz mı belli değil diyip öss den teknik öğretmenliğe giderek (ki o zaman da belliydi teknik öğretmen atanma sıkıntısı oldugu) atanamadıktan sonra hiç kusura bakmayın hakkınız yok mühendis olmaya.Biz bilmiyomuyduk öss ye hazırlanıp teknik ögretmen olmayı.Benim arkadaşım myo yu benle beraber bitirdi 3 kere dgs ye girdi bu son dgs de anca kazandı müh. fak.O çocuk öss den teknik ögretmenliğe gitseydi şimdi mezundu 5 yılı heba oldu (2 myo+3dgs)müh. fak kazanabilmek için.Böyle bir adalet olamaz.
Keşke bende zamanında öyle yapsaydım. Mühendislik fakültesine girdik elektriğin e sini bilmiyoruz. Ama hiç olmazsa bir alt yapı oluşturup girmiş olurdum. Öğrendiğim şeyler daha anlamlı gelirdi en azından.