Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Hiçbir yaram yok.Niye olsun ki!Teknik öğretmen karşıtı olmak diye birşey yok.
olması saçma olur zaten.psikiyatriyi ilgilendirir bu konu.
teknisyen ve öğretmen arkadaşlarım var.
Ama bazı mesajlara bakıyorum da;
"Mühendisler korkun bizden,biz geliyoruz ...." ve benzeri laflar.
çocukluk işte!
-----------
("...burada tartışılan mühendis-teknik öğretmen karşılaştırılması değil,...")

doğru bir söz.
 
Arkadaşlar e-mail bende gönderdim ve bana cevap geldi. Gelen cevabı aynen aktarıyorum. Benim anladığım kadarıyla bize ünvan ve yetki yok.

13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15546 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde bulunan teknik eğitim fakülteleri, mesleki ve teknik eğitim fakülteleri, ticaret ve turizm eğitim fakülteleri ile Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesinin kapatılmasına ve aynı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak yeni fakülteler kurulmasına karar verilmiştir.



24 Kasım 2009 tarih ve 27416 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2009/15612 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2009/15546 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapılmasına ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına karar verilmiş olup, söz konusu kararda;



“20/11/2009 tarihli ve 2009/15612 sayılı Kararnamenin Eki Karar



Madde 1- 2/11/2009 tarihli ve 2009/15546 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararın 1 inci maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki hüküm eklenmiştir.

“ Söz konusu fakülteler 2015-2016 öğretim yılı sonunu geçmemek üzere görevlerini ilgili mevzuatına göre yürütmeye devam eder. Kapatma işlemi, mevcut öğrencilerin mezuniyet işlemleri tamamlandıktan sonra ve en geç 2015-2016 öğretim yılı sonunda uygulamaya konulur.”



Madde 2- Bu Karar, 13/11/2009 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.”



hükümleri yer almıştır.



12 Mayıs 1992 tarih ve 21226 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında 3795 sayılı Kanun’un 3-d maddesinde Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına "Teknik Öğretmen" unvanı verilir" hükmü yer almaktadır.



Teknik Öğretmen okullarından mezun olup da öğretmenlik mesleği dışında teknik hizmetler de çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/II. maddesinde Teknik Hizmetler Sınıfında yer almaktadır.



Teknik Eğitim Fakültelerinin mezunları ve halen devam eden öğrenciler, mezun olduklarında Teknik Öğretmen unvanını kullanabilecektir.

Yeni kurulan Teknoloji Fakültelerinin ise akademik çalışmaları devam etmekte olup, Teknik Eğitim Fakültesi Teknoloji Fakültesine dönüştürülmemiştir.
 
diğer konu ile birleştirilmiştir, bilgilerinize...
 
Arkadaşlar,
TEF'ler kapatılıyor, mezun ve şu an okuyan öğrenciler ise ne halleri varsa görsünler denilmeyeceğini ümit ediyorum. Hazırlanacak yönetmeliklerle bizlere ama anladığım kadarıyla herkese değil Teknoloji Mühendisi ünvanı verilecek. Öyle bir Yönetmelik hazırlanacak ki herkes olamayacak yada yine normal Mühendislik tamamlamadaki gibi olacak. Bence Uygulamada yıllardır çalışan arkadaşlara bu ünvan verilecek, Uygulamada çalışmayan Teknik Öğretmen arkadaşlara bu ünvan verilmeyecek ben bana gönderilen bu mailden bunu hissetim, üstüne basa basa Teknik Öğretmen ünvanınız vardır deniyor.
 
Ben de mail yolladım, bana gelen cevap maili aynı yukarıdaki gibi.

Özet olarak diyor ki,

Teknik Eğitim Fakülteleri kapatılmıştır ancak öğrenim gören tüm öğrencilerin tamamının mezun olması, tahminlere göre 2016 yılına kadar sürecektir.

Teknoloji Fakülteleri akademik müfredatı ve mezunlarının hangi ünvanı alacakları konusu henüz netlik kazanmamıştır, çalışmalar devam etmektedir. Yani Teknoloji Fakülteleri, Teknik Eğitim Fakültelerinin devamı niteliğinde olmayacaktır demek istemektedirler.

İnşaallah teknik öğretmen camiası ağır bir yara almaz.
 
Arkadaşlar,
Benim anladığım Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına her hangi bir yönetmelikle Teknoloji Mühendisi veya başka bir ünvan verilmek istenmediğidir. Ve bunu büyük bir ihtimalle Mühendislerin baskısıyla yapıyorlardır, biz TEF'lilerin yapması gereken ise Mecliste bize bugüne kadar yardımcı olan büyüklermize mail yoluyla bu olanları aktarmak yoksa yine hakkımız yenecek.
 
hadi hayırlısı inşallah olur ben iki yıllık mezunuyum ama sizin kadar sevindim. çünkü bizde aynı durumdayız hiç bir farkımız yok meslek lisesi mezunundan
 
Sanırım, e-posta gönderen herkese bu aynı mesaj geldi (ben dahil.)
Birşeyler yapılmakta ama ne yapılmakta net bir şekilde anlayamıyoruz bir türlü...
 
Böyle gerizekalıca bir okul açma kapatma çalışması olamaz heralde.

Kapanan okulun öürencilerinin ve mezunlarının ne yapacağına karar vermeden okul kapatyorlar.

Diğer gerizekalı taraf ise bu düzenlemenin gerekçesi olan unvan ve yetki sıkıntısı idi. Yeni açılan okulda okuyacak öğrencilerin de hangi unvana ve yetkilere sahip olacakları belli değil.

Doğru düzgün işini yapmayan, ben yaptım oldu zihniyetiyle yürüyen hesapsız kitapsız işler yapan bir kurum var ortada.

Belirsizlikler yumağı sarmış ortalığı. Heralde bu saçmalaık üniverste sınavlarından önce mutlaka çözülecektir. Yoksa bu gerizekalılığın dibe vurduğu nokta olur. Unvanı ve yetkisi belli olmayan bir bölüme girip okuyacak öğrenciler görebileceğiz.

Tombala oynuyoruz sanki hayatlarla..

Bu saçmalık iyice devam ederse aşağıdaki adresten posta yolu ile başvuru yapmayı dşünüyorum. bakalım nolacak? daha önce yapılmış bir başvuru varmıdır? Bilen var mı?

aihmbasvuru.com - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Başvuru Rehberi
 
lütfen konu başlığındaki gibi teknik eğitim fakülteleri ile ilgili gelişmeleri yazınız, sayın elek daha önceki konuda da uyarı aldınız fakat ısrarla kişileri tahrik edecek mesajlar yazıp polemik çıkarıyorsunuz. savunduğunuz doğrular olabilir ama bu doğruları forum kurallarına uygun şekilde belirtiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst