Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ

YÖK Başkanı Özcan, teknik eğitim fakültelerinin kapatılarak yerine “teknoloji fakülteleri” kurulacağını bildirdi.

Teknoloji fakültelerinden “uygulama mühendisleri” mezun edileceğini kaydeden Özcan, “Bu uygulamalı mühendisler, dizayn yapıp planlayan mühendislerden farklı olarak, bizzat işin başında olup işçilerle işi yürüten insanlar olacak. Bizim ekonomimizin buna ihtiyacı var” diye konuştu.

Özcan, teknik eğitim fakültelerinin mevcut öğrencilerini mezun edinceye kadar açık kalacağını belirtti.

Avrupa'daki sistemde teknik okulların eşdeğerinin bulunmadığını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

“Avrupa, ABD gibi ülkelerde hangi okullar varsa biz de aynı okulları burada kurmak istiyoruz. Okullar arasındaki değişim programlarını yapabilmek için, iyi duruma getirebilmek için bunu yapmak zorundayız. Eşdeğeri olmayan bir okulun mobilite yapma şansı olmuyor. Onun için bu okulların yapılarını değiştirmemiz lazım. Bu, Türkiye için son derece yararlı olacaktır. Teknoloji fakültelerinin mezun ettiği insanlar ekonomimizin, endüstrimizin ihtiyaç duyduğu insanlar olacak. Bunlar ekonomiye renk getirecekler, epeyce katkıları olacak diye düşünüyoruz.”
Teknoloji fakülteleri açılıyor,YÖK 2009-2010 yılından itibaren Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakülteleri (TEF) dışındaki TEF’leri kapatacak diğer tüm TEF’ler TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNE dönüştürülecek Gazi ve Marmara Üniversitelerinde TEF’lerin yanına TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ açılacak 2009-2010 yılından itibaren 17 TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ eğitime başlayacak.YÖK Başkanı sayın ÖZCAN , TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ni bitirenlere UYGULAMA MÜHENDİSİ unvanı verileceğini açıkladı.

YÖK başkanı 2 ekim 2008 tarihinde şöyle bir açıklama yaptı, "Ülkemizde uygulama mühendisi diye bir mühendislik yok" , teknoloji fakültelerinden mezun olanların işçiyle birlikte iş yürüten insanlar olacağını vurguladı. ÖZCAN, kurulacak teknoloji fakültelerinde bu tip eğitim verilmeye ilk kez önümüzdeki yıl başlanacağını da açıkladı.

KAYNAK: TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
 
Merhaba Arkadaslar;
Cogumuzun ortak problemi olan unvan sorunuyla ilgili bu tur forum sitelerinden bilgi paylasimina yonelik faydali calismalarin oldugunu gormekteyiz. konuyla ilgili calismalar yapan bircok arkadasimiz var, hepsine tesekkur ediyoruz fakat cok fazla bolunmeden tek bir guc olmaliyiz. en basitinden forum sitelerini bile tek bir taneye indirgeyip tek forum sitesinden herkesin kontrol etmesini saglamak bence cok daha saglikli olacak.
 
mrseko görüşünüze katılıyorum.

Yunanistan daki şu son olayları tahlil etmek gerekir ise insanlar neden güvenlik güçlerine saldırıyorlar anlam veremiyorum.Bu olayı tahlil etmeliyiz.
Neden tahlil etmeliyiz? Çünkü Yunanistan da yaşam hakkında çok bilgim olmamak ile birlikte insanlar Avrupa Birliği Fonları ile faizsiz veya çok düşük faizler ile ev sahibi olabiliyorlar.Bu benim aylar öncesinde okuduğum bir gazete haberi.Bu ve bunun gibi AB Fonları ile desteklenen bir çok sosyal devlet politikaları ile insanlar hak etmediklerini almak pozisyonu ile karşı karşıya kaldılar.Onların hakları uğruna yapmış oldukları mücadeleyi destekliyorum.Çünkü bu halk Amerika Irak' a girdiğinde de en büyük tepkiyi vermişti.Biz bile bu kadar tepki vermedik.Güya din kardeşiyiz.Şimdi sayın forum üyelerimiz soracaktır ne alakası var kardeşim? Kanımca birlikte çalıştığımız bir çok sendikalı veya sendikasız teknik öğretmen arkadaşımız var.Sendikalılar siyasi görüşlerine göre kutuplara ayrılmıştır bu ülkede.Parti tutar gibi sendikalara üye oluruz.Hoş partileri de takım tutar gibi tutarız ya!!!.Neden?Çünkü siyasi görüşlerimizi dayatacağımız insanları buralara çekeriz.Güvenli hissederiz kendimizi.Pekala Sendika nedir?Mesleki hakların arandığı bir kurumdur.İçiniz de sendikalı olan var mı acaba hiç bir toplantısına katıdınız mı?Ben 4 yıldır herhangi bir sendikaya üye değilim.10 yıldır da görev yapıyorum.Bir çok teknik öğretmen derneği var bu dernekler tek asli görevi olmalı o da teknik öğretmenlik mesleğini eski günlerine götürmektir.Bu da biz teknik öğretmenlerin işlerini daha iyi yapması ile olur.Önce öğrencilerimizi çok iyi yurtaş yapmalıyız.Sonra mesleklerini çok iyi öğretmeliyiz.Okulumuz da ki eğitim sorunlarına özveri ile yaklaşmalı memur zihniyetinden çıkıp, kısacası özel sektör zihniyeti ile çalışmalıyız.Siyasi fikirlerimizi de içimiz de tutmalıyız.Küçükken hep şöyle düşünürdük bizim ülkemiz neden Avrupalılar gibi müreffeh değil.Refah için de değil.Nasıl ki insanların zaafları var ise toplumlarında var.Kısa yoldan Çalışmadan köşe dönmek başkasının malına gıpta ile değil de kıskanarak bakmak hep biz de var. Laflarım meclisten dışarı.Teknik öğretmenlerin geçmişe dönük olarak ta Teknoloji mühendisi olmaları fikrini sonuna kadar destekliyorum.Bunu hakkımız olduğu için değil ülkemizin menfaatine olacağı için destekliyorum.Teknoloji Mühendisliği fikri olgunlaştırılmalı ve hayata geçirilmelidir.Hani bir laf vardır.Nefsim için istiyorsam namerdim.Benim bu cümlelerimi okuyan mühendis bir arkadaş herhalde bıyık altından gülüyordur.Belki de sinirleniyordur.Ülke teknik eğitimin geleceği biz Teknik Öğretmenlere bı-ra-kıl-ma-lı-dır.
Mühendis arkadaşlar bir parça rekabetin hiç bir zararı olmaz.Sizlerin de fikirlerini alabiliriz.Ne dersiniz?
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum ancak 1 yıldır bu süreci yakından takip ediyorum.pek çok arkadaşımla beraber mühendislik tamamlama için dilekçe gönderdik yök e.gelen cevap yoğunluktan dolayı tamamlama programının açılamaması şeklinde.her şeyden önce umutsuz ve özgüvensiz olmayalım.ben trakya üniv tek eğt fak. yapı ressamlığı öğretmenliği bölümünü 2004 yılında bitirdim.4 yıldır piyasadayım önceleri çok zorluk çektim ancak şimdi özel bir şirkette proje sorumlusu olarak çalışıyorum.tüm projeleri ben yaparım mimarın kaşesi cebimde durur.onun kaşesini basarım.mimar arkadaşta 2 ayda bir para almak için uğrar şirkete.ne yazıkki gerçek bu ürettiğimiz işin altına imzamızı atamıyoruz.bu haksızlığa umarım dur diyecekler.ümitsizliğe düşmeyelim bu işte sona gelindi..
 
sayın mkteknik
yökten gelen cevabı tam olarak bizle paylaşa bilirmisin???
 
sayın mkteknik
yökten gelen cevabı tam olarak bizle paylaşa bilirmisin???


tabikide;
yeterli kontenjan bulunmadığından ve yoğunluktan dolayı mühendislik tamamlama programı açılamamıştır.. diyerek dilekçeye cevap verdiler...
 
arkadaşlar,
Milliyet gazetesinin bu günkü haberine göre, "YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın başkanlığında saat 10.30’da başlayacak toplantıda, mesleki ve teknik eğitime ilişkin çalışmalar ele alınacak."
 
sayın celebig33
haberin linkini atarsan sevinirim??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,804
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Geri
Üst