Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Arkadaşlar,
Bizler şu an ntv ve tekevin haberlerine göre durumu gözleyebiliyoruz. Yani yapılan son iki toplantıdan TEF'le ilgili resmi hiç bir açıklama yok, bende asoysal arkadaşıma katılıyorum ya yök'ten yada Prof. Dr. Derviş GÜNAY'dan bilgi alalım, bu bilgiye ulaşalım yoksa kimsenin bir açıklama yaptığı yok, daha sonra kanunlaşan ve bizi çok üzen bir karar çıkmasın.
 
bugün yök sayfasında bulunan bilgi edinme bölümündeki formu doldurup 18.12.2008 ve 22.12.2008 tarihlerinde toplanan yök genel kurulunda teknik eğitim fakültelerinin düzenlenmesi ile igili hangi kararlar çıkmıştır. sorusunu yazdım. bilgi edinme yasasından dolayı cevap vermek zorundalar. cevabı bekleyelim.
 
Arkadaslar durum buraya kadar gelmişken artık bu işin sonunu bizim istediğimiz şekilde getirmeliyiz bunu içinde her T.E.F ögrencisi veya mezunu da üzerine düşen görevi yapmalıdır.Bunun için M.E.B'lıgına ve YOK'e bilgi edinme hakkımızı kullanarak e-mailler göndermeliyiz.Ben bunu yaptım ve bunları burada yayınlarak sizlere göstermek istiyorum:

M.E.B'e gönderdiğim :
22/12/2008 tarihinde yok genel kurulunda Mesleki ve teknik egitimin gelecegi -özellikle de Teknoloji Mühendisliği Fakültesi- hakkında alınan ve bakanlıgınıza gönderilen kararların şu anda bakanlıgınızda ne aşamada oldugunu ve bu süreçin nasıl işleyecegini ögrenmeyi talep etmekteyim.




YOK'e gönderdiğim :


22/12/2008 tarihinde yök genel kurulunda Mesleki ve teknik egitimin gelecegi -özellikle de Teknoloji Mühendisliği Fakültesi- hakkında alınan kararların neler oldugunu ,şu anda hangi aşamada oldugunu ve hangi süreçlerden geçecegini ögrenmeyi kurumunuzdan talep etmekteyim.

Eger benim gönderdiklerimde herhangi bir hata yok ise aynısını sizlerde gönderin veya sizlerde kendiniz mailler yazın ki o kurumdakiler bu kararla ne kadar cok kişinin ilgilendiğini anlasınlar.En azından biz elimizden geleni yapalım.
 
Son düzenleme:
bugün yök sayfasında bulunan bilgi edinme bölümündeki formu doldurup 18.12.2008 ve 22.12.2008 tarihlerinde toplanan yök genel kurulunda teknik eğitim fakültelerinin düzenlenmesi ile igili hangi kararlar çıkmıştır. sorusunu yazdım. bilgi edinme yasasından dolayı cevap vermek zorundalar. cevabı bekleyelim.

Arkadasım kusura bakma seninle benim mesaj aynı gibi oldu ama ben yazarken senin mesaj yoktu ondan görmedim ama ikimizde aynı konudan bahsediyoruz.
 
KAYNAK: TİMETURK

Teknik eğitim yerine teknoloji fakülteleri
Meslek liselerine öğretmen yetiştiren tüm fakülteler kapatılarak, yerine teknoloji fakülteleri açılacak.
YÖK Genel Kurulu dünkü toplantısında meslek liselerine öğretmen yetiştiren tüm fakültelerin kapatılmasına, teknik eğitim fakültelerinin yerine teknoloji fakülteleri açılmasına karar verdi. YÖK üyesi İsa Eşme yazılı açıklama yaparak bu karara katılmadığını belirtti.

Karar YÖK bünyesinde 2005 yılında başlatılan "mesleki yükseköğretimin yeniden yapılandırılması" çalışmalarının devamı niteliğinde.

Prof. Eşme de yazılı açıklamasında bunu vurguladı ama "Kararda Türkiye'nin öğretmen yetiştirme planlaması dikkate alınmadı" dedi.

Eşme açıklamasında "meslek liselerine öğretmen yetiştiren ve 70 yıllık geçmişe dayanan kurumları bütünüyle ortadan kaldırarak, öğretmen yetiştirmeyi 1 yıllık formasyon eğitimine indirgemeyi esas alan bu karara katılmak mümkün değildir" ifadesine yer verdi.

Eşme, en gerçekçi kararın fakültelerin sayılarının azaltılarak geçmişteki prestijin yeniden kazandırılması olacağını belirtti.

YÖK'ün aldığı karara göre, sayıları 19'a çıkarılan teknik eğitim fakülteleri 2'si dışında uygulamalı teknik bilimler fakültelerine dönüştürülecek.

Bir yıllık pedagojik formasyon eğitimi ile mesleki eğitime öğretmen yetiştirilecek.
Teknik eğitim yerine teknoloji fakülteleri haberi - Salı, 23 Aralık 2008 14:50
Salı, 23 Aralık 2008 14:50

YAZIKLAROLSUN......
http://www.tumgazeteler.com/?a=2740126
OKUYUN ARKADAŞLAR....
 
Son düzenleme:
"YÖK'ün aldığı karara göre, sayıları 19'a çıkarılan teknik eğitim fakülteleri 2'si dışında uygulamalı teknik bilimler fakültelerine dönüştürülecek."

Nasıl yani bu cümleyi anlayamadım bu 2007 yılındaki YOK genel kurulunun yapmak istediğiydi ancak bu avrupada akreditasyonu yok diye vazgeçildi ve teknoloji mühendisliği üzerinde karar kılınmıstı bu toplantıdan da o yönde karar cıkmadı mı?
 
kımın ne dediği önemli değil artık
bu satten sonra top hükümette sözlerinin arkasında dururlarsa bu yıl bu iş hal olur..
ama asıl sorun bence bunca mezunları kapsayacaksa bu kadar insan bır yıl içinde nasıl fark dersleri alacak?
 
SAYIN sly_man HOCAM
sorun o değil kendisi yök üyesi ve öğretmenlikten gelen hocamızın teknik eğitim fakültelerinin donuştürülmesine karşı çıkmasıdır,sanki teknik öğretmenlere çok atama yapılıyormuşda biz memnun değilmişiz gibi cümleler kurmuş kendisi...neymişte türkiyede öğretmen yetiştirme planlaması dikkate alınmalıymış al işte olmuyo atama yok mezun çok.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar,
Sn. EŞME TEF'lerinden mezun olanların çektiği çileyi bilmiyor. TEF'lerin sayısı azaltılsa bile mezun olmuş bu kadar kişi ne olacak? umarım mart ayına kadar bu iş olur ve bizlerde hak ettiğimizi alırız.
 
Arkadaşlar işin içine sn eşme girerse istediğimizi alamayız. Çünkü sn eşme 2007 de teziç döneminde çıkan meb tarafından görüşülmek üzere yöke gönderilen uygulamalı bilimler fakültesi modelini istiyor. Bu modelde marmara ve gazi teknik eğitim olarak kalıyor diğer fakültelerde UBF dönüştürülüyor. sn eşme her yerde önumuze engel olmaya çalışıyor haberiniz olsun.
Sn eşmeyle ilgili daha önce teknolojik eğitim dergisinin tarafından yapılan heberi gün içerisinde sizinle paylaşacağım.

Size diyeceğim sn eşmeye sakın kanmayın...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst