suleyman89
Üye
Arkadaslar gecen internette gezinirken bir forumda yazı gördüm yazıda Türkiye de sayılarının 17-18 oldugunu söylediği Teknik Egitim Fakültelerinin kapatılıp yerlerine de yüksek teknoloji enstitülerinin kurulacagını söylüyor.Kapatma nedeninin ise Türkiye'deki Teknik Egitim Fakültelerinin Avrupa Birliğinde bir karsılıgının olmamasıymış.Bu yüzden de açılan yüksek teknoloji enstitülerinden Mühendislik diplomasıyla mezun olunacagı söz konusuymuş.
Şİmdi bu okudugum yazının dogru olma ihtimali var mı? ve eger böyle bir şey olursa da bu meslek liseli ögrencilere avantaj mıdır dezavantaj mıdır?
Yani bu meslek liseli ögrencilerin mühendislik yolunu açar mı yoksa tam tersi olarak meslek liseli ögrencilerin üniversiteye gitme yolunu tamamen kapatmak için mi yapılır?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bu bilgilerini bizle paylaşır ve hatta bize kaynak gösterirse cok iyi olur.
Şİmdi bu okudugum yazının dogru olma ihtimali var mı? ve eger böyle bir şey olursa da bu meslek liseli ögrencilere avantaj mıdır dezavantaj mıdır?
Yani bu meslek liseli ögrencilerin mühendislik yolunu açar mı yoksa tam tersi olarak meslek liseli ögrencilerin üniversiteye gitme yolunu tamamen kapatmak için mi yapılır?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bu bilgilerini bizle paylaşır ve hatta bize kaynak gösterirse cok iyi olur.