Teknik olarak özdevinim yani devridaim makinesi yapmak imkansız değil

Uzun süredir bu konuda yazıyorum. Evet biliyorum mevcut bilimsel bilgilerimiz bunun imkansız olduğunu söylüyor ancak ben bunun nasıl olabileceği üzerine çok fazla araştırma yaptım ve artık mümkün olduğunu ve nasıl yapılabileceğini biliyorum. Şunu da anlıyorum bugüne dek size bunun imkansız olduğunu söylediler ve aksi iddialara karşı da oldukça öfkelisiniz. Öfkenizi yenerek ve dikkatinizi anlattıklarıma odaklayarak bunun nasıl yapılabileceğini hep beraber tartışabiliriz. Çok defa bu konuda tartışmak forumdan pek çok ceza almama sebep oldu ama bunun nedeni ben değilim. Konu çok sivri ve bu iddialar bir insanı normalin üzerinde sinirlendirebiliyor ve ben de bir kurban gibi ceza alıyorum.

Bu başlıkta sizlere bunun nasıl mümkün olduğunu ve hangi kuvvetlerle böyle bir sistemin çalışabileceğini detaylı olarak anlatacağım ancak öfkenizi yenerek bunu tartışmayı seçerseniz hem anlamanız kolay olur hem de medeni bir tartışma yapabilmenin gururuyla böylesine önemli bir konuda bilgilerimizi artırmış oluruz.

Araştırmayı bırak ve kolları sivayi yap artık ...
Bunu yapmam bana hiçbir şey kazandırmayacak ve benim amacım bunu size yaptırmak ve başardığınızı görünce de gururlanmak olacak. Bir sistemi yapmadan önce matematiksel ve fiziksel olarak bunu tartışabilmeliyiz öyle değil mi? Kaldı ki matematik ve fizik bu işe yaramıyorsa başka ne işe yarıyor?

Bu başlıkta iki kademeli mekanik osilatörleri ve bu temel bileşenin nasıl bedava enerji verebildiğini detaylı olarak açıklayacağım. Bunu yapmak da öyle zor ve pahalı değil! Benim sanayiye erişimim, tanıdığım vs. yok. Sizin varsa meraklı olan birileri bunu yapmak isteyebilir. Bu konuda hiçbir patent, tescil yapmadım. İstediğiniz gibi sistemi kopyalayabilir, üretebilirsiniz.

Ayhan kardeşim sıkıntı şu. Bu forumda ki sen hariç herkes skolastik düşüncenin eğitiminden geçmiş, beynine düşünce pramgaları vurulmuş, bu yüzden mankurtlaşmış insanlar. Hatta bende öyleyim malesef. Bizim seni anlamamız mümkün değil. Bu yüzden senin bu fikirlerini kendi klasmanında beyni hür, zihni özgür, düşünce kalıplarına sıkışmamış insanlarla tartışman lazım. Bu forum bildiğin emekli kahvesinden hallice bir ortam. Buradan bilgi de, proje de, düşünce de, fikir de çıkmaz.

Son düzenleme:
Ayhan kardeşim sıkıntı şu. Bu forumda ki sen hariç herkes skolastik düşüncenin eğitiminden geçmiş, beynine düşünce pramgaları vurulmuş, bu yüzden mankurtlaşmış insanlar. Hatta bende öyleyim. Bizim seni anlamamız mümkün değil. Bu yüzden senin bu fikirlerini kendi klasmanında beyni hür, zihni özgür, düşünce kalıplarına sıkışmamış insanlarla tartışman lazım. Bu forum bildiğin emekli kahvesinden hallice bir ortam. Buradan bilgi de, proje de, düşünce de, fikir de çıkmaz.
Artık eldekilerle idare edeceğiz. Eski forumlardan hiçbiri kalmadı. İnsanlar artık sosyal medya platformlarına aktılar ve forumları unuttular. Kalan bu forum ise yine de zeki, tecrübeli, bilgili insanları az da olsalar bünyesinde barındırıyor. @binbaşı gibi @kocamanusta gibi üyeleri de davet edelim ki bize tecrübeleri ve bilgileri ile ışık tutsunlar.

Artık eldekilerle idare edeceğiz. Eski forumlardan hiçbiri kalmadı. İnsanlar artık sosyal medya platformlarına aktılar ve forumları unuttular. Kalan bu forum ise yine de zeki, tecrübeli, bilgili insanları az da olsalar bünyesinde barındırıyor. @binbaşı gibi @kocamanusta gibi üyeleri de davet edelim ki bize tecrübeleri ve bilgileri ile ışık tutsunlar.
Mekatronik forum da bu işe ilgi gösterip fikir verecek çok çılgın beyinler var. Buradaki ustalar bu saatten sonra ancak torunlarının bozulan oyuncaklarını tamir eder. Nerede kalmış yeni çılgın fikirlere yelken açacaklar.

Genelde olgun insanlar daha iyi dinleyiciler oluyor ama gaza gelip bana öfkelenmeden meramlarını anlatabilseler tadına doyum olmayan sohbetler yapabiliriz ancak şeytan onları bir yandan dürtüyor ve kendilerine hakim olamıyorlar. Konu kapatılıyor, üstü örtülüyor. Bakalım bu defa ne olacak?

Bunu yapmam bana hiçbir şey kazandırmayacak ve benim amacım bunu size yaptırmak ve başardığınızı görünce de gururlanmak olacak.
Bana da kazandırmaz aksine cuzdanimdan götürür. Yaptırmak emrivaki gibi geliyor kulağa, sanki efendi ile uşak arası muhabbet. Kendini üst tabaka zengin görüyorsan ayrı. Kelimelerini biraz daha süslemen janjanli hale getirmen gerek ki gerçek niyetini belli etme. Gurur neyse şimdilik bişey yazmıyorum buna
Bir sistemi yapmadan önce matematiksel ve fiziksel olarak bunu tartışabilmeliyiz öyle değil mi? Kaldı ki matematik ve fizik bu işe yaramıyorsa başka ne işe yarıyor?

Bu başlıkta iki kademeli mekanik osilatörleri ve bu temel bileşenin nasıl bedava enerji verebildiğini detaylı olarak açıklayacağım. Bunu yapmak da öyle zor ve pahalı değil! Benim sanayiye erişimim, tanıdığım vs. yok. Sizin varsa meraklı olan birileri bunu yapmak isteyebilir. Bu konuda hiçbir patent, tescil yapmadım. İstediğiniz gibi sistemi kopyalayabilir, üretebilirsiniz.
Sanayide tanıdığım yok diyorsun ... Işin hangi aşaması sanayilik, baştan açıkla, elindeki projelerden bu kadar mı bihabersin? Internetten herşey geliyor sanayi kimin aklına geldi ki?

Bu sisteme gelmeden sahi ve sanayiden bahsetmişken sanayidekilerle bir konus matematik ve fiziği anlat ki bunca araç yatmasin hemen dakikasında yapsınlar sonuçta 100 yıllık motor projesi bu kadar zor olan ne var canım?

Bana da kazandırmaz aksine cuzdanimdan götürür. Yaptırmak emrivaki gibi geliyor kulağa, sanki efendi ile uşak arası muhabbet. Kendini üst tabaka zengin görüyorsan ayrı. Kelimelerini biraz daha süslemen janjanli hale getirmen gerek ki gerçek niyetini belli etme. Gurur neyse şimdilik bişey yazmıyorum buna

Sanayide tanıdığım yok diyorsun ... Işin hangi aşaması sanayilik, baştan açıkla, elindeki projelerden bu kadar mı bihabersin? Internetten herşey geliyor sanayi kimin aklına geldi ki?

Bu sisteme gelmeden sahi ve sanayiden bahsetmişken sanayidekilerle bir konus matematik ve fiziği anlat ki bunca araç yatmasin hemen dakikasında yapsınlar sonuçta 100 yıllık motor projesi bu kadar zor olan ne var canım?
Senin sanayi kültürün çoktur üstadım sıkıntılı araban yüzünden. Hatta kare pistonlu motor yapan üstadla tanışmıştın yanlış hatırlamıyorsam. Bize öyle ustalar lazım kitap yutup hazmedememiş insanlar yerine. Sen bir konuşsan foruma dahil olmaz mı acaba? Onda daha ne parlak fikirler vardır.

Yaptırmak derken öncelikle onları ikna etmek ve kendi merak duygularıyla bu işe başlamalarına sebep olmak istiyorum. İlk proje için belki para kazanamazlar ancak çok popüler olurlar ve daha büyüklerinin siparişini alınca o zaman büyük paralar kazanabilirler. Emrivaki olmak istemiyorum ama proje de öyle bir proje ki dünyayı sallar.

Fazla goy goy yapmadan konuyu anlatayım istiyorum. Sistemi merak eden birileri çıksa da anlatmaya başlasam.

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri