ayhanarican
Üye
Hepimizin bildiği gibi 4 temel termodinamik yasası vardır. Bunlar;
0. Yasa: Eğer A ve B cisimleri termal olarak dengedeyse (aralarında ısı alışverişi yoksa, yani sıcaklıkları eşitse) ve eğer sıcaklığını bilmediğimiz bir C maddesini, önce A'ya, sonra B'ye (veya tam tersi) değdirdiğimizde, bu 3 cisim arasında da ısı transferi olmuyorsa, C'nin sıcaklığı da A ve B ile aynıdır.
1. Yasa : Isı ile iş arasındaki ilişkiyi kapsayan bu yasa, evrendeki toplam madde miktarının ve toplam enerjinin korunumunun bir ifadesidir. Termodinamiğin bulunan ilk yasası olan 1. yasa en genel şekliyle; 'Enerjinin yokken var, varken yok edilemeyeceğini ancak bir biçimden başka bir biçime dönüşebileceğini' açıklamaktadır.
2. Yasa: Termodinamiğin 2. yasası, ısı ve işin birbirine dönüşebildiğini belirten 1. yasaya ek olarak bunun gerçekleşme yollarını sınamaktadır. Örneğin; bir hal değişiminin gerçekleşebilmesi için 1. yasanın sağlanması yani bir enerjinin olması gerekmektedir. Ancak bu durum tek başına hal değişimi için yeterli değildir. 2. yasa, makinelerdeki verimlilik sınırının sadece mühendisler ve tasarımcıların hatalarından değil, doğanın kanunlarından da kaynaklandığını açıklamaktadır. Eğer ısı %100'lük bir başarıyla işe çevirebilseydi, daimi hareket makinesi tasarlanabilirdi. Ancak doğanın kanunlarından dolayı sadece belirli bir miktar ısı faydalı işe dönüşebilmekte, geri kalanı ise sistem içinde kaybolmaktadır. Yani, bir motorun veya bir makinenin her devrinde bir miktar enerjinin kaybedilmesi entropide artışa neden olmaktadır. Bir makinenin verimini maksimum seviyeye çıkarabilmek için entropinin minimum seviyeye düşürülmesi gerekmetedir. Fransız mühendis Carnot'un adını alan Carnot Devresi, devre parçalarının son derece hassas ve sürtünmesiz olduğu olası en verimli motordur. Bu motorda faydasız ısı israfı olmaması olmamakte ve entropi minumum seviyededir.
3. Yasa: Bu yasa, mutlak sıfır sıcaklığına (0 Kelvin) inildiğinde tüm parçacıklarının entropilerinin bir sabite yaklaşarak eşit olacağını belirtmektedir. Entropinin bir sabite yaklaşması sırasında tüm işlemler giderek yavaşlar ve sabitte durma noktasına gelir.
Arnold Sommerfeld'in termodinamik hakkındaki bir sözünü hatırlayalım; 'İlk defa öğrendiğinizde ne olduğunu bile anlamazsınız. İkinci defa üzerinden geçtiğinizde, 1-2 nokta hariç anladığınızı düşünürsünüz. Üçüncü defa baktığınızda ise anlamadığınızı bilirsiniz ama o zamana kadar konuya alıştığınız için bu sizi o kadar rahatsız etmez.'
Şimdi bir deney yaparak bakalım bunları gözlemleyebilecekmiyiz.
Milkovic sarkacını ele alalım. Two stage mechanical oscillator olarakta isimlendirilir. İnternetten araştırabilirsiniz. Burada bir örnek videosunu paylaşayım bunu inceleyelim. (http://www.veljkomilkovic.com sitesinde ayrıntılı bilgi bulunmaktadır.)
Konuyla ilgilenenler şu pdf dökümanını da inceleyebilir.
http://www.veljkomilkovic.com/Image..._of_the_oscillating_pendulum-lever_system.pdf
Bu sarkacın aynısını yapmak istediğimizi düşünelim ancak paramız yeterli olmadığından çok verimli olmayan rulmanlar kullandık ve hava çok nemli ve yoğun (yani anlayacağınız sürtünme kuvvetleri maksimumda).
Bu sarkacı belirli bir açıda (örneğin 120 derece) t süre boyunca hareket ettirmek için gerekli minimum enerjiyi düşünelim. Bunu x olarak ifade edelim. Sarkacın hareketinin doğal sonucu olarak sol taraftaki osilasyonla oluşturabileceğimiz maksimum enerjiye de y diyelim.
Bağımsız gibi görünen x ve y değişkenleri arasında termodinamik yasaları gereğince bir bağıntı olması gerekir öyle değil mi? x’i input enerji, y’yi de output enerji olarak kullanmak istersek burada x ‘in y’ den büyük olması gerektiği sonucuna varırız. (İdeal şartlarda eşit olabilir.) Aksi durumda yani y’nin x ‘ten büyük olması durumunda Allah muhafaza birileri bununla devridaim makinesi yapmak isteyebilir.
O halde şöyle diyebiliriz;
x >= y
Deneyimizi yaptık ve x’nin y’den büyük olduğu sonucuna vardık. Yaşasın termodinamik kanunları geçerli dedik.
Sonra bir yerlerden para bulduk ve ileri teknoloji ürünü rulmanlar sipariş ettik. Bu rulmanlar manyetizma ve nano teknoloji kullanılarak bize neredeyse sıfır kuvvetinde sürtünmesiz imkan sağlamakta. Bununla yetinmedik vakumlu bir oda satın aldık. (hava sürtünmesinden etkilenmemek için).
Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Bir sarkacın sürtünme kuvvetlerini ve madde dayanımını ihmal ettiğimizde bu sarkacın ilk hareketten sonra bu hareketini sonsuza kadar sürdürebileceğini ilkokulda öğrenmiştik.
Şimdi dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. x’nin yani burada sarkacı salınımına devam ettirmek için gerekli enerjinin (input) sıfıra yaklaşmasına rağmen y’ nin yani oluşan osilasyonla oluşturabileceğimiz maksimum enerjinin sabit kalabiliyor olması sizce de çok ilginç değil mi? Bir yerde hata mı yapıyorum?
Şimdi aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) x > y
B) x = y
C) x >=y
D) y > x
Eğer y > x ise bu durumda yerçekiminin kullanılabilir bir tür enerji olduğu sonucuna varırız. Termodinamik kanunları gereğince bu enerjiyi x ‘ e ilave eder ve yasaların hala geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Elon Musk böyle söylerdi.
Hangisi doğru?
A) Yerçekimi kullanılabilir bir tür enerji formudur.
B) Yerçekimi ile enerji üretilebilir bu free energy dir.
C) Merkezkaç kuvveti free energy ‘dir. Merkezkaç kuvveti kütle çekiminden büyüktür. Bu evrenin neden genişlediğini bize açıklamaktadır. Güneş saman yolunun merkezinden dışa doğru saniyede 7 km hızla ilerlemektedir.
Zamanında ışığın da bir enerji olamayacağı söyleniyordu. Evet ısı enerjidir ancak ışık enerji değildir deniliyordu. Bugün güneş panelleri ile megawatt larca Elektrik üretiyoruz.
Konuya ilgi duyan arkadaşlar bu yazımı da okuyabilir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/devirdaim-makinaları-gümbür-gümbür-geliyor-termodinamik-yasaları-tarih-oldu.114932/
Neden yapmıyorum değil mi? Bir projem var diyelim bunu gerçekleştirmek için bir bankaya gidiyorum ve kredi istiyorum. Kredinin onaylanması için liseden beri termodinamik bilgilerini ilerletmiş hatta öyle ki senin gibi termodinamikle yürüyen bir mühendisten onay alma ihtiyacı duyuyorlar. Sen de diyorsun input enerjiden fazla output mu hadi canım bu mümkün değil böyle böyle.. Sonuçta krediyi vermiyorlar. Diyelim bir yerlerden para buluyorum ve bin adet üretim yapıyorum. Uzun uğraşlarım sonunda bir adet satış yapıyorum. Satış yaptığım müşterim bir gün senin sınıf arkadaşlarından birine rastlıyor. Ne sen free energy üreten jeneratör mü satın aldın? Dostum seni kandırmışlar diyor. Ne kadar süre ile inceledin kesinlikle gizli bir yerinde akü vs. vardır. Böyle makinalar çalışamaz… Hem sen bu parayla tüm mahallenin elektriğini ödeyebilirsin neden böyle bir şeye para verdin diyor. Tüketici mahkemesine şikayet ediyor. Heyet onaylarken yine sınıf arkadaşlarından biri makineyi incelemeden çalışamaz onayını veriyor. Sonuçta ben dolandırıcılıktan hapse giriyorum. Geçmişte devri daim makineleri yapılmıştır ve en sonda paylaştığım yazımda belirttiğim gibi sonucunda benzer olaylar yaşanmıştır.
10 KW elektrik üreten bir jeneratör.
http://www.infinitysav.com sitesinde daha fazlasını bulabilirsiniz.
Konuyla ilgili free energy ‘nin günümüzde neden yaygın olarak kullanılmadığını anlatan bir belgesel var. (Thrive Documentary) İzleyip konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
PESwiki.com sitesindeki free energy konularında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Konuya ilgi duyuyursanız bir forumdaki yazımı tüm yorumlarıyla okuyabilirsiniz. Sonunda bir makine mühendisi evet diyor
Devirdaim makinaları gümbür gümbür geliyor. Termodinamik yasaları tarih oldu.
Sonra Roger Penrose'un termodinamiğin 2. ve 3. yasasını düşüren tezleri bulunmaktadır. Alın kitaplarını okuyun. Kralın Yeni Usu, Zaman Döngüleri ...
Bir yerlerde okuduğum bir yazıdan bahsetmek istiyorum. Konudan bazı alıntılar yapacağım.
"Bu sıradışı buluş yüzde yüz’den daha fazla verimli motorlar yapmaya ve enerji üretebilen devridaim makinaları geliştirmeye izin verebilir, ya da karanlık enerji adı verilen ve içinde yaşadığımız evrenin genişlemesine neden olan gizemi açıklamaya yardımcı olabilir."
"Yeni Tip Motorlar
Negatif sıcaklıklar ısı enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren ısı motorları yapmada kullanılabilir. Ancak bu motorlar yüzde yüz’den daha fazla verimli olacaktır."
(Bunu yapmak için "Stirling Engine" fazlasıyla iş görür.)
http://superileri.com/bilim-adamlar...sicaklik-ki-sonsuz-dereceden-bile-daha-sicak/
Haberin asıl kaynağı;
Atoms Reach Record Temperature, Colder than Absolute Zero
Bu konuda sizin görüşleriniz nedir? Mühendis arkadaşım bu teknolojiyi stirling engine yada peltier teknolojisi ile birleştirin bunu siz yapın. Hatta bu teknolojiyi Infinia Technology 'den hazır olarak satın alabilirsiniz. (https://www.greentechmedia.com) (Solar Stirling Engine)
Son olarak Steorn Orbo projesini internetten araştırın. Free energy ile telefon şarjı yapan türlü türlü cihazlar üretmişlerdi. Başlarına neler geldi araştırın.
0. Yasa: Eğer A ve B cisimleri termal olarak dengedeyse (aralarında ısı alışverişi yoksa, yani sıcaklıkları eşitse) ve eğer sıcaklığını bilmediğimiz bir C maddesini, önce A'ya, sonra B'ye (veya tam tersi) değdirdiğimizde, bu 3 cisim arasında da ısı transferi olmuyorsa, C'nin sıcaklığı da A ve B ile aynıdır.
1. Yasa : Isı ile iş arasındaki ilişkiyi kapsayan bu yasa, evrendeki toplam madde miktarının ve toplam enerjinin korunumunun bir ifadesidir. Termodinamiğin bulunan ilk yasası olan 1. yasa en genel şekliyle; 'Enerjinin yokken var, varken yok edilemeyeceğini ancak bir biçimden başka bir biçime dönüşebileceğini' açıklamaktadır.
2. Yasa: Termodinamiğin 2. yasası, ısı ve işin birbirine dönüşebildiğini belirten 1. yasaya ek olarak bunun gerçekleşme yollarını sınamaktadır. Örneğin; bir hal değişiminin gerçekleşebilmesi için 1. yasanın sağlanması yani bir enerjinin olması gerekmektedir. Ancak bu durum tek başına hal değişimi için yeterli değildir. 2. yasa, makinelerdeki verimlilik sınırının sadece mühendisler ve tasarımcıların hatalarından değil, doğanın kanunlarından da kaynaklandığını açıklamaktadır. Eğer ısı %100'lük bir başarıyla işe çevirebilseydi, daimi hareket makinesi tasarlanabilirdi. Ancak doğanın kanunlarından dolayı sadece belirli bir miktar ısı faydalı işe dönüşebilmekte, geri kalanı ise sistem içinde kaybolmaktadır. Yani, bir motorun veya bir makinenin her devrinde bir miktar enerjinin kaybedilmesi entropide artışa neden olmaktadır. Bir makinenin verimini maksimum seviyeye çıkarabilmek için entropinin minimum seviyeye düşürülmesi gerekmetedir. Fransız mühendis Carnot'un adını alan Carnot Devresi, devre parçalarının son derece hassas ve sürtünmesiz olduğu olası en verimli motordur. Bu motorda faydasız ısı israfı olmaması olmamakte ve entropi minumum seviyededir.
3. Yasa: Bu yasa, mutlak sıfır sıcaklığına (0 Kelvin) inildiğinde tüm parçacıklarının entropilerinin bir sabite yaklaşarak eşit olacağını belirtmektedir. Entropinin bir sabite yaklaşması sırasında tüm işlemler giderek yavaşlar ve sabitte durma noktasına gelir.
Arnold Sommerfeld'in termodinamik hakkındaki bir sözünü hatırlayalım; 'İlk defa öğrendiğinizde ne olduğunu bile anlamazsınız. İkinci defa üzerinden geçtiğinizde, 1-2 nokta hariç anladığınızı düşünürsünüz. Üçüncü defa baktığınızda ise anlamadığınızı bilirsiniz ama o zamana kadar konuya alıştığınız için bu sizi o kadar rahatsız etmez.'
Şimdi bir deney yaparak bakalım bunları gözlemleyebilecekmiyiz.
Milkovic sarkacını ele alalım. Two stage mechanical oscillator olarakta isimlendirilir. İnternetten araştırabilirsiniz. Burada bir örnek videosunu paylaşayım bunu inceleyelim. (http://www.veljkomilkovic.com sitesinde ayrıntılı bilgi bulunmaktadır.)
Konuyla ilgilenenler şu pdf dökümanını da inceleyebilir.
http://www.veljkomilkovic.com/Image..._of_the_oscillating_pendulum-lever_system.pdf
Bu sarkacın aynısını yapmak istediğimizi düşünelim ancak paramız yeterli olmadığından çok verimli olmayan rulmanlar kullandık ve hava çok nemli ve yoğun (yani anlayacağınız sürtünme kuvvetleri maksimumda).
Bu sarkacı belirli bir açıda (örneğin 120 derece) t süre boyunca hareket ettirmek için gerekli minimum enerjiyi düşünelim. Bunu x olarak ifade edelim. Sarkacın hareketinin doğal sonucu olarak sol taraftaki osilasyonla oluşturabileceğimiz maksimum enerjiye de y diyelim.
Bağımsız gibi görünen x ve y değişkenleri arasında termodinamik yasaları gereğince bir bağıntı olması gerekir öyle değil mi? x’i input enerji, y’yi de output enerji olarak kullanmak istersek burada x ‘in y’ den büyük olması gerektiği sonucuna varırız. (İdeal şartlarda eşit olabilir.) Aksi durumda yani y’nin x ‘ten büyük olması durumunda Allah muhafaza birileri bununla devridaim makinesi yapmak isteyebilir.
O halde şöyle diyebiliriz;
x >= y
Deneyimizi yaptık ve x’nin y’den büyük olduğu sonucuna vardık. Yaşasın termodinamik kanunları geçerli dedik.
Sonra bir yerlerden para bulduk ve ileri teknoloji ürünü rulmanlar sipariş ettik. Bu rulmanlar manyetizma ve nano teknoloji kullanılarak bize neredeyse sıfır kuvvetinde sürtünmesiz imkan sağlamakta. Bununla yetinmedik vakumlu bir oda satın aldık. (hava sürtünmesinden etkilenmemek için).
Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Bir sarkacın sürtünme kuvvetlerini ve madde dayanımını ihmal ettiğimizde bu sarkacın ilk hareketten sonra bu hareketini sonsuza kadar sürdürebileceğini ilkokulda öğrenmiştik.
Şimdi dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. x’nin yani burada sarkacı salınımına devam ettirmek için gerekli enerjinin (input) sıfıra yaklaşmasına rağmen y’ nin yani oluşan osilasyonla oluşturabileceğimiz maksimum enerjinin sabit kalabiliyor olması sizce de çok ilginç değil mi? Bir yerde hata mı yapıyorum?
Şimdi aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) x > y
B) x = y
C) x >=y
D) y > x
Eğer y > x ise bu durumda yerçekiminin kullanılabilir bir tür enerji olduğu sonucuna varırız. Termodinamik kanunları gereğince bu enerjiyi x ‘ e ilave eder ve yasaların hala geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Elon Musk böyle söylerdi.
Hangisi doğru?
A) Yerçekimi kullanılabilir bir tür enerji formudur.
B) Yerçekimi ile enerji üretilebilir bu free energy dir.
C) Merkezkaç kuvveti free energy ‘dir. Merkezkaç kuvveti kütle çekiminden büyüktür. Bu evrenin neden genişlediğini bize açıklamaktadır. Güneş saman yolunun merkezinden dışa doğru saniyede 7 km hızla ilerlemektedir.
Zamanında ışığın da bir enerji olamayacağı söyleniyordu. Evet ısı enerjidir ancak ışık enerji değildir deniliyordu. Bugün güneş panelleri ile megawatt larca Elektrik üretiyoruz.
Konuya ilgi duyan arkadaşlar bu yazımı da okuyabilir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/devirdaim-makinaları-gümbür-gümbür-geliyor-termodinamik-yasaları-tarih-oldu.114932/
Neden yapmıyorum değil mi? Bir projem var diyelim bunu gerçekleştirmek için bir bankaya gidiyorum ve kredi istiyorum. Kredinin onaylanması için liseden beri termodinamik bilgilerini ilerletmiş hatta öyle ki senin gibi termodinamikle yürüyen bir mühendisten onay alma ihtiyacı duyuyorlar. Sen de diyorsun input enerjiden fazla output mu hadi canım bu mümkün değil böyle böyle.. Sonuçta krediyi vermiyorlar. Diyelim bir yerlerden para buluyorum ve bin adet üretim yapıyorum. Uzun uğraşlarım sonunda bir adet satış yapıyorum. Satış yaptığım müşterim bir gün senin sınıf arkadaşlarından birine rastlıyor. Ne sen free energy üreten jeneratör mü satın aldın? Dostum seni kandırmışlar diyor. Ne kadar süre ile inceledin kesinlikle gizli bir yerinde akü vs. vardır. Böyle makinalar çalışamaz… Hem sen bu parayla tüm mahallenin elektriğini ödeyebilirsin neden böyle bir şeye para verdin diyor. Tüketici mahkemesine şikayet ediyor. Heyet onaylarken yine sınıf arkadaşlarından biri makineyi incelemeden çalışamaz onayını veriyor. Sonuçta ben dolandırıcılıktan hapse giriyorum. Geçmişte devri daim makineleri yapılmıştır ve en sonda paylaştığım yazımda belirttiğim gibi sonucunda benzer olaylar yaşanmıştır.
10 KW elektrik üreten bir jeneratör.
http://www.infinitysav.com sitesinde daha fazlasını bulabilirsiniz.
Konuyla ilgili free energy ‘nin günümüzde neden yaygın olarak kullanılmadığını anlatan bir belgesel var. (Thrive Documentary) İzleyip konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
PESwiki.com sitesindeki free energy konularında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Konuya ilgi duyuyursanız bir forumdaki yazımı tüm yorumlarıyla okuyabilirsiniz. Sonunda bir makine mühendisi evet diyor
Devirdaim makinaları gümbür gümbür geliyor. Termodinamik yasaları tarih oldu.
Sonra Roger Penrose'un termodinamiğin 2. ve 3. yasasını düşüren tezleri bulunmaktadır. Alın kitaplarını okuyun. Kralın Yeni Usu, Zaman Döngüleri ...
Bir yerlerde okuduğum bir yazıdan bahsetmek istiyorum. Konudan bazı alıntılar yapacağım.
"Bu sıradışı buluş yüzde yüz’den daha fazla verimli motorlar yapmaya ve enerji üretebilen devridaim makinaları geliştirmeye izin verebilir, ya da karanlık enerji adı verilen ve içinde yaşadığımız evrenin genişlemesine neden olan gizemi açıklamaya yardımcı olabilir."
"Yeni Tip Motorlar
Negatif sıcaklıklar ısı enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren ısı motorları yapmada kullanılabilir. Ancak bu motorlar yüzde yüz’den daha fazla verimli olacaktır."
(Bunu yapmak için "Stirling Engine" fazlasıyla iş görür.)
http://superileri.com/bilim-adamlar...sicaklik-ki-sonsuz-dereceden-bile-daha-sicak/
Haberin asıl kaynağı;
Atoms Reach Record Temperature, Colder than Absolute Zero
Bu konuda sizin görüşleriniz nedir? Mühendis arkadaşım bu teknolojiyi stirling engine yada peltier teknolojisi ile birleştirin bunu siz yapın. Hatta bu teknolojiyi Infinia Technology 'den hazır olarak satın alabilirsiniz. (https://www.greentechmedia.com) (Solar Stirling Engine)
Son olarak Steorn Orbo projesini internetten araştırın. Free energy ile telefon şarjı yapan türlü türlü cihazlar üretmişlerdi. Başlarına neler geldi araştırın.
Son düzenleme: