doğru... sarkaca mudahele etmezseniz öyledir. Ama sarkacın ucuna bişey bağlayıp ordan enerji çekerseniz sarkacınız sarkamaz olur. Free energi nerde?Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Bir sarkacın sürtünme kuvvetlerini ve madde dayanımını ihmal ettiğimizde bu sarkacın ilk hareketten sonra bu hareketini sonsuza kadar sürdürebileceğini ilkokulda öğrenmiştik.
Sıfıra yaklaşan bişey yok. Yer çekimi var. sonra sarkaç çekimi var. sonra yerçekimi var. sonra sarkaç çekimi var. ...... oyle gidiyor durum. İnput ne peki ?Şimdi dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. x’nin yani burada sarkacı salınımına devam ettirmek için gerekli enerjinin (input) sıfıra yaklaşmasına rağmen y’ nin yani oluşan osilasyonla oluşturabileceğimiz maksimum enerjinin sabit kalabiliyor olması sizce de çok ilginç değil mi? Bir yerde hata mı yapıyorum?
doğru... sarkaca mudahele etmezseniz öyledir. Ama sarkacın ucuna bişey bağlayıp ordan enerji çekerseniz sarkacınız sarkamaz olur. Free energi nerde?
İşte o zaman o sarkaç bazıları gibi sadece sağ sola sarkar...
Sıfıra yaklaşan bişey yok. Yer çekimi var. sonra sarkaç çekimi var. sonra yerçekimi var. sonra sarkaç çekimi var. ...... oyle gidiyor durum. İnput ne peki ?
Salınım için sarkaca verdiğiniz enerji oda cisme kazandırdığınız yükseklik. (yani poansiyel enerji)
Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Bir sarkacın sürtünme kuvvetlerini ve madde dayanımını ihmal ettiğimizde bu sarkacın ilk hareketten sonra bu hareketini sonsuza kadar sürdürebileceğini ilkokulda öğrenmiştik.
Ayrıca hemen her şizofrenin hiç enerji gerektirmeden kendi ürettiği enerjiyle çalışan bir de “devir daim” motoru projesi vardır. Ancak bunun üretilip piyasa sürülmesinden korkan emperyalistler onu öldürürler diye açığa çıkarmaya korkmaktadır. Ya projeleri çok gizli yerlerde saklıdır ve ancak kendisi öldükten sonra ortaya çıkarılacaktır; ya da cesur bir devlet veya lider beklemektedir.
Alıntıdır.
Kaynak.
http://www.guneydoguekspres.com/mobil/kose-yazisi/90/toplumsal-sizofreni-ve-paranoya.html
Şizofrenler geri zekalı değildir. Tam tersi bir çoğu çok zekidir. Bu bir hastalıktır. Kınanacak ve utanacak bir şey değildir. Benim kardeşimde 30 yıldır nörofren kullanıyor.
Şizofrenler her türlü uyarıya daha hassastır. Bu durum bazen avantajlı bile olabilir. Tedavisi mümkün.
Yerçekimi kuvvetini yansıtmak durdurmak ters çevirmek mümkün değil. Tabiki şu günkü teknoloji ile . O tekerlekli düzeneklerde ortadan dikeyde bir çizgi çekip bir tarafına normal yer çekimi diğer tarafına ters çevrilerek veya durdurularak bir yer çekimi kuvveti sağlanabilirse işte o zaman o düzenek fırıl fırıl döner. Ancak bu taktirde bile yine enerji yoktan var edilmiş olmaz. Çünkü siz hala yoktan bir enerji üretmediniz. Mevcut olan bir yerçekimi kuvvetini kullanmış oldunuz.
Eğer y > x ise bu durumda yerçekiminin kullanılabilir bir tür enerji olduğu sonucuna varırız. Termodinamik kanunları gereğince bu enerjiyi x ‘ e ilave eder ve yasaların hala geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Elon Musk böyle söylerdi.
Hangisi doğru?
A) Yerçekimi kullanılabilir bir tür enerji formudur.
B) Yerçekimi ile enerji üretilebilir bu free energy dir.
C) Merkezkaç kuvveti free energy ‘dir. Merkezkaç kuvveti kütle çekiminden büyüktür. Bu evrenin neden genişlediğini bize açıklamaktadır. Güneş saman yolunun merkezinden dışa doğru saniyede 7 km hızla ilerlemektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?