Toprak hattında elektrik var.

O bu ne olduğu önemli değil ama önemli olan bir gerçek var ; gerçekten binbaşı üstad bu forum için elmas pırlanta zümrüt değerinde....
Sen de öylesin Sayın Öksüzçocuk:eek:
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Vallahi Arkadaşlar, birbirimizi üzeceğimizi bilsem konuyu açmazdım. Kırtasiyeci ikide bir sıkıştırıyordu. Adam da tik gibi bir şey olmuş. Bir yandan dizüstü bilgisayar çarpıyor bir yandan şans oyunları. Bir de Akbil var. İçerisi ana baba günü. Bu çocuğu bir bilgisayar bir şans oyunu makinesi çarpınca ilginç sesler çıkarıyor. Sanırım sessiz sövüyor da olabilir çarpıldı diye. Hatta müşteriler ne oldu evladım hasta mısın diye soruyorlarmış. Bugün uğradım. Dizüstü ve şans oyunları makinesi artık çarpmıyor ama içeri girmeden uzaktan baktım elinde kontrol kalemi bilgisayar ve şans makinesinin orasına burasına tutuyor. Dedim sende romatizma olmaz bu kadar çarpılmaya. Bırak Allah'ını seversen dedi. Ne oldu dedim. Bu kez de Akbil doldurma makinesinin Akbil tom yeri ( Demirini yüklemek için oturttuğu kısım ) çarpıyor dedi. Baktım harbiden elimle, ısırıyor. Tuttum kontrol kalemini ışık var. Dedim sen git iyi bir hocaya okut kendini. Biri beddua felan etti herhalde :)

Neyse. Arkadaşlar sormuştu Toprak ile Faz arası kaç Volt diye? Bugün Voltmetreyle ölçtüm 230 Volt. Faz ile Nötr arası da bu dalgalanmayla gidip geliyor + 5, - 7 gibi ileri geri Volt. Nötr ile Toprak arası bildiğim kadarıyla 2 Volt olması gerekiyor. Alternatif akım 600 Volt'a alınca değer çıkmadı. Çok denedim ama alternatif 200 Volt'a alınca 1.8 gibi bir değer çıktı.

Herkese sevgiler Saygılar.
 
'Nokta atışı yaptım.' şeklindeki cümleyi ben kurdum..Galiba kendini ispatlamaya çalışan zavallı benim...

Lütfen söylediğimi yanlış anlamayın ancak arkadaşın yazdığı yoruma cevap olarak yazmıştım ben onu. yani benim kimseye karşı ben en doğrusunu bilirim gibi bir yaklaşımım yok. kimsenin de olmamalı bence. eğer bir saygısızlık ettiysem de tekrar tekrar özür dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,828
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst