morbeyaz
Üye
kullandığınız cihazda ıp koruma derecesini bana yazabilirseniz bu konuda detaylı bir acıklama yapabilirim sayın morbeyaz ama sizin kullandığınız cihazın plastik aksamı kullandığı voltajı iletebilecek bir maddeden oluşmamıştır
kullanılan plastik malzeme elektriği iletiyormu acaba ? kaygınız yanlıştır çünkü öyle bir durumda bu cihazın üretimini durdururlar ve cihazı üreten şirket böyle bir hatayı göze alamaz
SAYGILAR
Selamlar Fatih Bey
Bu sabah arkadaşımın ricası üzerine kabloların ölçümlerini Voltmetre ile yaptım. Bu cihaza gelen prizin toprak ve faz uçlarını ölçtüğümde dalgalanma şeklinde 61, 151 ve 79 Volt Elektrik olduğunu bekleyerek deneyip gördüm. Topraklama çubuğu bina dışına çakıldığından, dış cephe kaplama yapıldığından kablo altında kalmış. Biraz uğraştıktan sonra inşaat işçilerinin mi yoksa başka birisi tarafından mı bilinmez, kablonun kesilmiş olduğunu gördüm. Bağladıktan sonra sorun çözüldü.
Size bir kaç sorum olacak. Ucu kesik olan ne nötr ne de faz ile bağlantısı bulunmayan topraklama kablosu yukarıda yazdığım Voltajı nereden alır? 3x2,5 Antigron kablodaki fazdan dolayı manyetik çekim kuvveti mi oluşuyor?
İkinci sorum ise; Elektrik aksamında kullanılan veya kullanılmayan maden ve kimyasalların elektrik iletim Voltaj değerlerini bulabileceğim kaynak biliyor musunuz?
Teşekkürler.