toprak su kaynaklı ?!!

demiray teknik

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
828
Puanları
256
Yaş
60
Konum
ankara
arkadaşlar toprak su kaynaklı soğutma /ısıtma sistemleri hakkında bilgisi ve uygulaması olan arkadaşlarımız acaba bu konuda bilgi fikir beyan edebilirlermi..?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
basit olarak şöyle yapılıyor,iklimlendirme yapılacak yerin kapasitasine göre derin kuyu sondajı yapılır(1,2,3.....adet) yine bu kuyuların karşılığı reenjeksiyon (yeraltına suyu geri gönderme)kuyuları açılır.sondaj kuyusundan çıkan su sıcaklığı yaz kış aynı olduğundan(mesala 26 derece )yazın soğutmada(dışarısı 40 derece) kışın ısıtmada(-2 derece)kullanılır.ısıtmada ve soğutmada ilave sistemlerle desteklenir. sistemin özü budur.USA da yapılıp kullanıldığını biliyorum.yardımcı olmuşumdur umarım, kolay gele.
 
bilgi için teşekkürler...
fakat bu genel bilgiler zaten bende mevcut. benim öğrenmek istediğim bu konuda çalışmış tecrübe sahibi olmuş arkadaşlarlardan ayrıntılı bilgi ve tecrübelerini almaktı...
mesela yeraltına gömülmüş 16m2 lik bir alanı soğutmak için neler yapılabilir..ve bukapalı alana hava girişi olmaksızın bu sistem rantabl çalışırmı..
bu kadarlık alanı yaklaşık 20 22 derece civarında klimate edebilmek için nekadarlık bir yatay boru sistemi çekmek gerekir...
özel kondenser komprosor nereden temin edilir alan hesaplamsı nasıl yapılır nasıl förmüle edilir vsvs
 
bunun yurdumuzda yapıldığını zannetmiyorum.ama iklimlendirme yapan arkadaşlar yardımcı olurlar sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,685
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst