Topraklama Hakkında Genel Bilgi

çok doğru sıfırlama yapmak Elektrik bilgisinide sıfırlamak demek.
 
ben şu an çalıştığım yerde topraklama yapıyorum.2 metre aralıklı üçgen 1.5 metre bakır yuvarlak çubuk ları yere çakıyor.1*10 kablo ile panoya ,oradan dağıtımını yapıyorum.
 
evde sanayide veyabir trafo montajında veya yeni kurulan bir makinada mutlaka topraklama yapılmalıdır.ben k.a.r de kullansam topraklamayı mutlaka yaparım.k.a.r takmak için makina veya cihazı kontrol ederim.
sıfırlama yapan ehliyetli elektrikçi değildir(bina için). trafolarda yapılan da sıfırlama değil işletme topraklamasıdır.
Lütfen topraklamayı karıştırarak ihmal etmeyelim.
Kötü duruma düşmeyelim arkadaşlar.Forumda yeterince bilgi var ama sanırım bazı şeyler hala karıştırılıyor.
 
arkadaşlar faz nötr 209, faz toprak 110, toprak-nötr 60 v bunasıl olmuş olabyiyir tüm pirizleri ölçtüm hep aynı buluşık makinası fişi takılınca çarpıyor kullunumıyorum.
 
topraklama Otomasyon panolarında sürücüler ve softstarterler içinde çok ölemlidir topraklama ağ sistemleri ise gerçekten çok önemlidir.
 
tolunaybulut binanın dışına uygun bir toprak zemine uygun derinlikte koyacağın bakır bir levhadan veya galvanizli köşebentten alacağın nny-j kabloyu tüm dairelere dağıtman sorununu çözecektir. iletkeni dairelere taşırken gömmeden bina yüzeyinden götürmen gereklidir.
 
temel topraklma güzelde hani inşşat temeli atılırken temel demirleri arasında kalveniz şerit olması ve bununda üzerinin beton ile kapatılması hem şeritin oksitlenip toprakta yok olmasını engelliyor hemde binanın temeli sürekli nemli olduğu için topraklama direnci iyi oluyor fakat en güzel topraklama bu temel topraklamaların yapıldıktan sonra sağ ve sol tarafına yapılacak bina içinde birleşim kalvenizi ve bununda bütün binaların bağımlı olarak topraklamasının birbirine eklenmesi en güzel topraklama şekli olacaktır bence saygılar
 
Merhaba kolay gelsin eski bir binada oturuyorum ve binanın topraklaması yok . Elektronik eşyalara zarar gelmemesi için binayı topraklamak istiyorum . Binaya gelen şebekenin toprak ucunu büyü bir levha ile birlikte toprağa gömsem olur mu ?
şebekeden topraklama hattı gelmez. Toprak hattını biz tesis ederiz.

arkadaslar bir sorum olacak.tokraklama yaparken topraklama çubukları ile bina temelindeki 30x3.5 mm galvaniz çelik lamaları termo kaynak ile kaynak yapıyoruz.bunun haricinde topraklama çubuklarını da (bina çevresindeki) birbirleriyle som bakır ile bağlantılı yapmamızda bir sakınca olur mu?uygulama da böyle mi yapılıyor,yoksa sadece topraklama cubuklarıyla 30x3.5 mm lik galvanizli lama mı irtibatlandırılıyor?
Bina temeliniz büyük ise temelin demir donatılarına galvaniz şerit dönmeniz yeterli olacaktır. (Binada bohçalama olsa dahi) önemli kriter şudur demir donatılara sağlam bir şekilde tutturmanız gerekir. Eğer demir donatılara bakır malzeme ile bağlarsak (veya bakır çubuk çakarsak) demirden sürekli elektron çekecektir. Sonuç olarak temel demirleri ..... (bu size ödev) olur.

kolon demirinden topraklama yapılabilinir mi topraklama yapılacak cihaz da sadece 3 faz motor ve bir on of için 3 faz pako var
Kolon demirine topraklama yapılır fakat topraklama geçiş direncini ölçmeniz gerekir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Mesajlar
930,600
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst