Nötr toprak arası gerilimlerin niye olduğu forumda sayfalarca yazıldı konuşuldu. Biraz arasanız bulursunuz . Bu sıcakta kimse baştan aşağı bu konuyu yazamaz .Arkadaşlar başlıkta da dediğim gibi toprakla nötr arasında gerilim var ama sürekli değişiyor bazen 7v bazen 12v. İkisi arasına led bağladığımda led yanıyor. Acaba bir sorun mu var tam anlayamadım.
benim evde hiiiiç sıkıntı değil, kaçak akımı attıran kahve makinesini kullanmıyorum. geriye kalan ne varsa (yarısından fazlası üniversal 110/240) çalışıyor. en iyi sistem çalışan sistemdir sakın dokunma. öyle youtube de video izleyipte yediğim bir nane yok daha. ama ben aptal olabilirim bir türlü doğru videoyu bulamamış olabilirim.Forumun 2 ana konusundan birisi bu.3.konunun,KONTEYNIRLAR ( 1. başpehlivan Kaçak Akım ) olacağına,kalıbımı basarım.
Usta biz 3-5 voltu bile kabul etmezken 25 volt da nasıl oluyor?dün ölçtüm 27 volttu, bu gün 25,3 volt ben pek dert etmiyorum. sen de dert etme. acaba hatalı mı diye bir daha ölçtüm 24,8 volta düşmüş.
ne bileyim ben, ara kablodan öyle çıkıyor, boş priz buldum onda 30,5 volt çıktı. ben AC özürlüyüm. sistem çalışıyorsa dokunma.Usta biz 3-5 voltu bile kabul etmezken 25 volt da nasıl oluyor?
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/nötr-toprak-arası-neden-220-v.54735/page-4#post-987815