Topraklama yapılmamanın riski nedir

Hiç topraklaması olmayan bir devlet lojmanında galvaniz su borusundan topraklama çubuğu yapıp topraklama iletkenini de balkondan aşağı sallayarak zemine indirmiştim. En azından banyo şofbeni için güvenlik tesis etmiştim. Şofben girişine de kaçak akım rölesi bağlamıştım. Canı kıymetli adam yolunu bulur herşeyin.

Eskiden su boruları metaldı ve kaçak yapan cihazları, arızasını araştırmak yerine bir kablo ile boruya bağlarlardı. Şimdi plastik borularda suyun iletimi olsa da bu topraklama olayı daha kısıtlı. Doğalgaz tesisatı da bina girişinde topraklandığından, günü kurtarmak için bu yöntemi kullananlar da vardır?

İşin aslı topraklamanın uygun şekilde çekilmesi ve KAKR'nın takılması! Çünkü elektrik şakaya gelmez, mala verilen zarar telafi edilebilirken canın telafisi yoktur!!!

İnsanın uzerinden geçerse çalışmaz mi? 🙂

Hocam izninizle buradan genele bir açıklama yazmak isterim..
Topraklama ve KAKR kullanimi elbette gereklidir. Topraklama olmayan nice binalar var. Böyle yerlerde mutlaka topraklama oneriyoruz. Ancak farklı sebeplerle (genelde maddiyat, kiracı olmak, vb.) reddeden kişilerin yaşam alanlarina topraklama yoksa bile KAKR takılmasının hayati önem arz ettiğini ve takılması gerekliliğini belirtiyoruz.
Konuya esas düzeltmemiz "KAKR ya da topraklama karşıtlığı değil topraklama ya da iyi bir topraklama olmaz ise KAKR çalışmaz" söylemine karşı teknik itirazdir.

üstadım tavrım size değil @scm123 ve @bekiro83'ün yazdıklarınaydı.

birileri ''işte biz bu kadar kötü tesisatların olduğu konutlarda yıllardır oturuyoruz. ne ölen ne de yaralanan var'' gibi ima çıkarabilir.

böyle işyerleri, konutlar olabilir anlıyorum ama en azından bunları bi örnek olarak sunmayalım.

Topraklamasınız .
Her şey yolunda ise giderse ( tüm şartların uygunluğu diyelim )
Hiç yoktan iyidir kakr takılması . ( Video )

Birde şu durum var.
Tam işlevli tesisatdaki kakr sini sökenler ne ararsanız .
Siğorta bozulur yerine yüksek değerli takan mı ? ararsınız siğorta yerine klemensle yapan mı ? arasınız .
Uygun olmayan kabloyu kullanılır vs gibi .

Her durum içimizde bitiyor kafa koyup topraklama yapmak .

Sonuç : Hiç olmamasında iyidir dememem lazım .
Topraklama yapılması gerekir .

Zararın nereden dönersin videosu .

Son düzenleme:
üstadım tavrım size değil @scm123 ve @bekiro83'ün yazdıklarınaydı.

birileri ''işte biz bu kadar kötü tesisatların olduğu konutlarda yıllardır oturuyoruz. ne ölen ne de yaralanan var'' gibi ima çıkarabilir.

böyle işyerleri, konutlar olabilir anlıyorum ama en azından bunları bi örnek olarak sunmayalım.
Farkındayım hocam, teşekkür ederim. 🙂
Çalışmaz mı hiç :) En sevdiği.Küften eski kaşara dönmüş mühendise toy mühendis muamelesi yapmak. Valla üzüyorsun beni erhan hocam :)
Estağfurullah hocam, takılıyorum sadece. 🙂
Topraklamasınız .
Her şey yolunda ise giderse ( tüm şartların uygunluğu diyelim )
Hiç yoktan iyidir kakr takılması . ( Video )

Birde şu durum var.
Tam işlevli tesisatdaki kakr sini sökenler ne ararsanız .
Siğorta bozulur yerine yüksek değerli takan mı ? ararsınız siğorta yerine klemensle yapan mı ? arasınız .
Uygun olmayan kabloyu kullanılır vs gibi .

Her durum içince bitiyor kafa koyup topraklama yapmak .

Sonuç : Hiç olmamasında iyidir dememem lazım .
Topraklama yapılması gerekir .

Zararın nereden dönersin videosu .

Piyasada olan dostlarım bilir. Nelerle karşılaşıyoruz.. Özellikle eski binalarda daire sigortasını 63A takanlar, sigorta kutusundaki tüm otomatları 40A olanlar, Nötr'ü sigortalılardan dagitanlar.. Yakın zamanda gidilen bir arızada verilen sonuç raporuna göre mesela; Evde 4 linye var ama mutfak, banyo (Şofben dahil), odalar, salon bütün prizler istisnasız 1 sigorta üzerinde... Topraklama, KAKR hak getire... Sahada karsilasilanlar roman olur. Sonunun acıklı bitmemesi için senaryoya eklemeler yapmaya çalışan senaristleriz.. 🙂

Son düzenleme:
Nelerle karşılaşıyoruz.

Atlama priz topraklama kablosu yok ve sıfırlama .
Kaçak akım röleli yerde .

ttt.png

cihazlar çalıştıgı sürece oluşan manyatik alanın yok edilmesi sanırım topraklama hattıyla gerçekleşiyor. Sorumsa monofaze yada trifaze motorlar topraklamasız çalıştırılırsa teknik yönüyle ne sakıncası vede riski olur. örnegin 20 yıllık buzdolabım topraklamasız şekilde ve halende çalışmakta.
Süper haber bu senin için hiç arıza olmadan kaçak akım atmadan sorunsuzca biri ölene kadar çalışır o . hiç değiştirme

Forum istatistikleri

Konular
130,068
Kullanıcılar
453,062
Son üye
alidağ07

Yeni konular

Geri