bu durumda kaçak akım rölesi devreye giriyor işte. tabi varsa...Sn binbaşı açıklamalarınız tamamiyle doğru.Yanlız aklıma uzun zamandır takılan bie soru var.Şimdi evde topraklama yok diyoruz ve bizim elimiz faza temas etti diyelim ilk aklımıza gelen elden ayaklara akım akmasıdır ama topraksız bir evde nasıl olurda ayaklarımızdan akım akıyor eğer bastığımız zemin toprak görevi görüyorsa ve direncide bukadar düşükse zeminden topraklama yapalım olmazmı.Yok eğer zeminin direnci düşük dersek ki öyledir ozaman bizi neden çarpıyor.
biz k.a.rolelerini kullanmaya teşvik etmeye çalışıyoruz neden işte böyle sıfırlamalar yapılmasın daha doğrusu yapılamasın toprağa 30ma kaçak oldğunda atsın ve insanlar çarpılmasın diye uğraşırken siz hala 30 senelik sıfırlama zihniyetini aşılamaya çalışıyorsunuz yangına körükle gitmeyin ayrıca nötrle toprağı birleştirmenin ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu bilmiyorsanız konu açın arkadaşlar bilgilendirsinler sizi slmen mantıklısı kablolar 2,5mm ise sıfırlama yapmak benceçünkü o kablo zor kopar ama o rezistans bir iki yıla mutlaka arıza yapar illada takılacaksa benim tercihim bu
Neden olması izole trafo mantığı şöyle değilmi bir ucu topraklarsanız diğer uç faz olur.Dolaysıyla evde topraklamada yok diyelimki biz elimizi iki uçtan birine şofbendeki arızadan dolayı temas ettik bu uç bir nevi topraklanmış oluyor ve dokunulan uç nötr gibi davranmaya başlıyor.Yani elimizi dokunduğumuz yer nötr oluyor.(yanlışım varsa düzeltin)Masrafa gelince haklısınız onu yazmayı unutmuşum sn KocaeliKlimacı
yeni üyeyimiletken gazlar hakkında bilgi almak istiyordum, floresanlarda kullanılan civa buharı, fosfor tozu ve neon gazı dışında iletken gaz var mı? bilgilendirirseniz memnun olurum.
Sn binbaşı açıklamalarınız tamamiyle doğru.Yanlız aklıma uzun zamandır takılan bie soru var.Şimdi evde topraklama yok diyoruz ve bizim elimiz faza temas etti diyelim ilk aklımıza gelen elden ayaklara akım akmasıdır ama topraksız bir evde nasıl olurda ayaklarımızdan akım akıyor eğer bastığımız zemin toprak görevi görüyorsa ve direncide bukadar düşükse zeminden topraklama yapalım olmazmı.Yok eğer zeminin direnci düşük dersek ki öyledir ozaman bizi neden çarpıyor.
ne kadar rahat yazıyorsunuz. en kolay yol tabiiki toprakla nötrü birleştir bina eski diye nasılsa kar tutmaz deyip takma takılı olsa bile attığında uğraşma çıkar at oh ne ala dünya ondan sonra ne iş yapıyorsun dendiğinde ben elektrikçiyimde yukarıda yazdım nötrle toprak birleştirilmez diye karolesi olmadan olmaz diye eeee birleştirirsek ne olacak sanki bi şey olmaz diyorsunuz tabiiki. birleştirdiğinizde neler olur yazıyorum belki bir daha yapmazsınız.1) nötr her hangi bir sebeble kesildiğinde gevşediğinde oksitlendiğinde vb nötr üzerinde faz olur. birleşik olduğu için dolayısı ile topraktada faz olur dairenin tüm cihazlarında faz olur 2)herhangi bir nedenle faz nötr yer değiştiğinde yine tüm topraklamalarda ve cihazlarda faz olur 3)şohben yani ısıtıcı gibi cihazlarda nötr üzerindeki akım toprağa akış olacağından suda enerji olur zannedersem artık sıfırlamalardan vazgeçer ve karolesi takarsınız ayrıca bunlar insanların kendi arzusu olamaz olmamalıdır diya düşünüyorum slmen kolay yolu topraklamaya nört ucu bağlamaktır. tabiki topraklama yapmak ve kaçak akım rölesi bağlanması çok iyiydir ancak insanların kendi arzusu
ben bu işe ilk başladığımda nört hatları cıplak bakırdı sonradan topraklama çamaşır makinelerine çekilirdi eee kolay değil otomatik makina evlat gibiydi üzerine dantel bile yapılırdıo zamanda nört ler izole oldu topraklamalar cıplaktı şimdi ise herkes aman kaçak akım yok taoprak olmadan çalışmaz artık lambalar bile topraklamalı şimdinin şartları ile topraksız ve kacak akımsız ev yok sorsan Elektrik ile uğraşan bir çok kişinin evinde kaçak akım yok çünkü tutmuyor ancak yeni binalarda işe yarıyor eskilerde ise eziyet
haydin kolay gelsin
Sn binbaşı açıklamalarınız tamamiyle doğru.Yanlız aklıma uzun zamandır takılan bie soru var.Şimdi evde topraklama yok diyoruz ve bizim elimiz faza temas etti diyelim ilk aklımıza gelen elden ayaklara akım akmasıdır ama topraksız bir evde nasıl olurda ayaklarımızdan akım akıyor eğer bastığımız zemin toprak görevi görüyorsa ve direncide bukadar düşükse zeminden topraklama yapalım olmazmı.Yok eğer zeminin direnci düşük dersek ki öyledir ozaman bizi neden çarpıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?